Home Page / Find Your Therapist / Petri Hurskainen

Petri Hurskainen

Psychotherapist, Master of Arts (Education), Solution-oriented
Helsinki, Etu-Töölö
Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y Elderly over 67y Youth 13-17y Couples
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Evening appointments Daytime appointments Weekend appointments
This therapist is not taking in new customers. Search for free therapists.
Teen ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa ja KELAn kuntoutuspsykoterapiaa. Aloittaminen on jännittävimpiä hetkiä. Kuitenkin jo muutama tapaaminen voi antaa uutta suuntaa elämälle – ne ensimmäiset askeleet ovat usein pieniä vaan tärkeitä. Tule käymään lyhyesti tai tutustumaan harkitessasi Kela-terapiaa.
Psychotherapeutic Orientation
  • Solution-oriented
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy

Additional Training

Body-oriented psychotherapy

About me as a therapist

Olen kuunteleva ja keskusteleva terapeutti. Minulla ei ole vastauksia asiakkaiden kysymyksiin – olen halukas etsimään niitä yhdessä asiakkaan kanssa. Terapiatyössä hyödynnän erilaisia tekniikoita, kuten narratiivisuutta, NLP:tä ja hypnoosia. Taustateorioitani ovat mm. systeemi- ja kaaosteoria. Ajattelen, että elämän ongelmakohtien takana on monenlaisia tarinoita, jotka odottavat uusia juonenkäänteitä. Asiakkaalla saattaa jo olla olemassa ratkaisun avaimia, joita yhdessä houkutamme esiin. Usein keskusteleminen, unelmoiminen, itkeminen ja nauraminen auttavat. Varastoituneen energian vapautuminen jaksaa aina vaan yllättää. Ja elämä yllättää. Lapsena haaveilin jääkiekkoilijan urasta, vaan elämä on johdattanut minut monien koulutusten ja työtehtävien kautta psykoterapian pariin.

About my therapy sessions

Psykoterapia on minulle vuorovaikutusta ja yhteistyötä. Tapaamisissa etsimme voimavaroja, järjestystä, iloa. Ratkaisuja erinäköisiin ja kokoisiin ongelmiin. Tavoitteita, sisältöjä ja menetelmiä mietitään tilanteen mukaan. Tykkään visualisoida valkotaululle, haaveilla, kuunnella intuitiota, etsiä taiteilijaa itsestä, käydä sisäistä ja ulkoista dialogia ja tehdä tyhmiä ja viisaita kysymyksiä. Annan mieluusti myös kotitehtäviä ja aktivoin omien voimien ja kykyjen etsintään.

Issues often worked with
Sexual problems Sexual abuse Depression/Anxiety Relationship problems Subtance abuse/addiction Burnout Challenges in parenting Low self-esteem Feeling bad Changing lifestyle Anxiety towards social situations Phobia/fear Anger management Processing my past To deal with a crime victim, sudden loss or other traumatic experience Challenging life situation Self-destructive thoughts Personality disorders Personal growth and development Difficulty sleeping Treatment of physical illness
My professional background and knowledge

Koulutus:
Psykoterapeutti (VALVIRA, KELA)
Psykofyysisen psykoterapian perusteet (30 op)
Kriisityön erikoistumisopinnot (koulutus päättyy 8/2020)
Työnohjaaja ja työnohjaajien kouluttaja (STOry)
Kasvatustieteiden maisteri
Opettaja
NLP Trainer

Työkokemus:
Olen toiminut pitkään sosiaali-, terveys-, ja koulutusalalla, pisimpään Diakonia-ammattikorkeakoulussa Helsingissä. Myös peruskoulu, varhaiskasvatus, lastensuojelu ja järjestötyö ovat tuttuja työympäristöjä. Vuodesta 2006 olen toiminut päätoimisena työnohjaajana ja terapeuttina. Tuona aikana olen kohdannut monenlaisia ihmisiä ja työyhteisöjä. Nämä kohtaamiset ovat opettaneet minua ja auttaneet löytämään toimivia tapoja asiakkaiden tukemiseen.

Client group

Asiakkainani on usein ihmisiä elämänsä avainpisteissä. Yhteistä heille kaikille on rohkeus lähteä etsimään ratkaisuja. Ne eivät aina löydy yksin, ja silloin on hyvä saada tukea, kannustusta ja haastetta.

First session price

50.00

Regular session price

85.00

Pricing details

KELA-kuntoutuspsykoterapia:
- tutustumiskäynti 50 €
- terapiatapaamiset 85 €/45 min. tai 170 €/90 min.

Ratkaisukeskeinenlyhytterapia:
- ratkaisukeskeisessä lyhytterapiassa ei ole tutustumiskäyntiä, koska jo yksi tapaaminen saattaa olla riittävä.
- terapiatapaamiset 85 €/45 min. tai 170 €/90 min.