Home Page / Find Your Therapist / Päivi Väre

Päivi Väre

In education Psychiatric staff nurse, Integrative
Helsinki, Etu-Töölö
Espoo, Niittykumpu
Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y Elderly over 67y
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Evening appointments Daytime appointments
This therapist offers education therapy. Read More.
Työskentelen terapeuttina integratiivisella työotteella Espoossa ja Helsingissä. Työkokemukseni on pitkä ja monipuolinen. Olet tervetullut keskustelemaan ja tutkimaan tavoitteellisesti käsillä olevaa ongelmaasi. Tarjoan työnohjattua koulutuspsykoterapiaa, lyhytterapiaa ja tuki-/kriisikäyntejä.
Psychotherapeutic Orientation
  • Integrative
About me as a therapist

Olen 56-vuotias, suorapuheinen, mutta neuvotteleva. Vahvuuteni on avara näkökulma asioihin ja myötätuntoisuus, jonka työ- ja elämänkokemukseni on antanut. Lähestyn ihmiselämää ja toimivaa arkea kokonaisvaltaisesti. Hakeutuessasi terap.keskusteluun, oletukseni on, että olet halukas myös työskentelyyn. Terapia kun ei ole jotakin, jota vain "saadaan tai annetaan", vaan yhteinen matka, jossa yleensä koetaan myös mutkia. Mutkan jälkeen matka jatkuu, ja olen kanssasi mukana varmistamassa reitillä pysymistä. Asiakkaana sinä olet määrittelemässä tarvitsemaasi tukea ja tavoitettasi, ja yhdessä neuvottelemme siitä miten lähdemme työskentelemään niitä kohti. Keskinäinen vuorovaikutuksemme on tärkeää, avoimuus ja luottamus, jonka luomiseen panostan. - Erityinen kiinnostuksen kohteeni on kognitiivisen psykoterapian ns. kolmannen aallon menetelmät (skeematerapia, hyväksymis- ja omistautumisterapia) sekä myös dialogisen itsen- teoria mielen moniäänisyydestä, joita sovellan työskentelyssäni.

About my therapy sessions

Keskustelumme ja pohdintamme aikana käytän hyvin usein havainnollistamisen apuna piirtämistä ja kirjoittamista fläppitaululle. Näistä voit ottaa aina halutessasi valokuvan myös itsellesi. Annan kirjallisia ja suullisia kotitehtäviä työskentelyäsi tukemaan - käymme tehtävät ja kokemuksesi niistä läpi seuraavissa tapaamisissa. Tietoisuus- ja tunnesäätelytaidot tukevat työsketelyäsi, ja käytänkin niitä mielelläni ja opetan myös sinulle. Työskentelyn tavoite voi olla tutkia mitä elämässäsi tapahtuu tässä-ja-nyt, ja mitä tarvitaan muutoksen aikaansaamiseksi.. Toisinaan on tarpeen tutkia varhaisia vaiheitasi ja ihmissuhteitasi. Oleellista on myös se, mitä tapahtuu vuorovaikutuksessa meidän välillämme. Annan sinulle tilaa oivaltaa.

Issues often worked with
Anger management Personality disorders Anxiety towards social situations Relationship problems Subtance abuse/addiction Burnout Low self-esteem Feeling bad Changing lifestyle Panic attacks Processing my past Challenging life situation Bipolar disorder Personal growth and development Difficulty sleeping Hurting yourself Depression/Anxiety Self-destructive thoughts Treatment of physical illness
My professional background and knowledge

Mielenterveystyön sektorilla olen toiminut avo- ja kriisityössä, sekä päihdehoidossa avo- ja laitosmuotoisessa työssä.
Tällä hetkellä työskentelen myös julkisen sektorin psyk.poliklinikalla.
Olen työskennellyt myös työterveyden tehtävissä työhyvinvointia ja työkykyä edistäen.
Koulutukseni:
Sairaanhoitaja (1986)
Psykiatrinen sairaanhoitaja (1996),
Työterveyshoitaja/terveydenhoitaja YAMK (2004, 2009),
Päihdetyön ammattitutkinto (2016),
PostGraduate Certificate in Solution Focused Therapy (2017).
Parhaillaan opiskelen integratiiviseksi yksilöpsykoterapeutiksi Oulun yliopistosta.
- Lisäkoulutus: Skeematerapia, sekä dialektisen käyttäytymisterapian (DKT) ja hyväksymis- ja omistautumisterapian (HOT) perusteet

Client group

Työskentelen aikuisten, yli 18-vuotiaiden kanssa. Otan vastaan sekä työikäisiä, että myös eläkkeelle siirtyviä/olevia henkilöitä.

Additional information

Vastaanotto Psyykkisen hyvinvoinnin keskus Komppi: toimipisteet Niittykumpu Espoo ja Arkadia Helsinki.

First session price

50.00

Regular session price

50.00

Pricing details

Psykoterapeuttikoulutettavan käyntimaksu ei oikeuta Kela-korvaukseen, mutta vastaavasti hinta on huokeampi.
Peruuttamaton käynti veloitetaan 50e.