Home Page / Find Your Therapist / Päivi Toivonen

Päivi Toivonen

Psychotherapist, Social worker, Couple therapy
Tampere, keskusta
English Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y Couples Families
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Evening appointments
Olen paripsykoterapeutti ja perheneuvolan sosiaalityöntekijä ja työnohjaaja. Parisuhteen pulmatilanteet ovat usein monien kuormittavien asioiden summa, ja lopulta parisuhteessa kumpikaan ei voi hyvin. Parisuhteen miettiminen yhdessä ammattilaisen kanssa selkeyttää usein tilannetta.
Psychotherapeutic Orientation
  • Couple therapy
  • Integrative
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy

About me as a therapist

Olen rauhallinen, kokenut pariterapeutti, jolla on paljon kokemusta parisuhteista, lapsiperheen elämästä ja aikuisten elämän kuormittavista tilanteista.
Pyrin olemaan tasapuolinen ja molempia puolisoita kuunteleva terapeutti, joka antaa tilaa asiakkaiden omilla ajatuksille ja samalla ohjaa pariterapiaprosessia.

Pitkän kokemukseni perusteella pidän parisuhteen tutkimista ja työstämistä hyödyllisenä aina, jos molemmat puolisot ovat tähän motivoituneita. Usein ensimmäinen kerta on jännittävin, ja sen jälkeen tulee kokemus siitä, millaista on puhua ulkopuolisen ihmisen kanssa omista asioista. Yleensä kokemus on ollut myönteinen, ja turhat pelot ovat jääneet pois, ja pariskunnat ovat alkaneet miettiä ja työstää omaa tilannettaan rakentavasti.

About my therapy sessions

Kuuntelen asiakkaiden tilannetta, ja luottamuksellisessa ja rakentavassa tilanteessa alkaa syntyä kontakti asiakkaiden kanssa, jolloin voi yhdessä miettiä asioita ja tilanteita, joita ei kaksin parisuhteessa välttämättä uskalla ottaa puheeksi.
Pariterapiassa usein huomaa asioita joita arjessa ei ole tullut ajatelleeksi, ja tulee kuunnelleeksi ja ymmärtäneeksi paremmin sekä itseään että toista. Jos prosessiin sitoudutaan, sillä on myös myönteistä vaikutusta parisuhteeseen.

Issues often worked with
Relationship problems Challenging life situation Challenges in parenting
Areas of Specialization
Child welfare
My professional background and knowledge

Olen ollut yli 30 vuotta sosiaalityöntekijänä ja tehnyt eniten töitä lapsiperheiden, ja aikuisten kanssa erityisesti pariasioissa ja eroa mietittäessä tai eron jälkeisissä tilanteissa. Vuodesta 2012 olen ollut perheneuvolassa, ja v. 2009 olen tehnyt sivutoimisesti yksityisesti pariterapiaa. Lisäksi teen työnohjauksia sekä yksilöiden että ryhmien kanssa. Kanssani voi miettiä myös parisuhteen kriisitilanteita yksin tai kun mietitään eroa ja sen jälkeisiä järjestelyitä.

Client group

Pariskunnat ja vanhemmat, ja yksilökäynnit eroa miettiessä tai pariterapiaprosessin osana. Myös perheet liittyen esim. kriiseihin ja perheen tukemiseen.

First session price

130.00

Regular session price

130.00

Pricing details

Jos alkamassa pitkä terapia, tutustumishinta on 90 € .