Home Page / Find Your Therapist / Päivi Toivonen

Päivi Toivonen

Psychotherapist, Social worker, Couple therapy
Tampere, keskusta
English Finnish
Customer Groups
Couples Adults 18-67y
Length of Therapy
Single consultation Short-term
Availability
Evening appointments
Psychotherapeutic Orientation
  • Couple therapy
  • Solution-oriented
About me as a therapist

Olen rauhallinen, kokenut pariterapeutti, jolla on paljon kokemusta parisuhteista ja aikuisten elämän kuormittavista tilanteista. Pyrin olemaan tasapuolinen ja molempia puolisoita kuunteleva terapeutti, joka antaa tilaa asiakkaiden omilla ajatuksille ja samalla ohjaa pariterapiaprosessia. Pitkän kokemukseni perusteella pidän parisuhteen tutkimista ja työstämistä hyödyllisenä aina, jos molemmat puolisot ovat tähän motivoituneita. Usein ensimmäinen kerta on jännittävin, ja sen jälkeen tulee kokemus siitä, millaista on puhua ulkopuolisen ihmisen kanssa omista asioista. Yleensä kokemus on ollut myönteinen, ja turhat pelot ovat jääneet pois, ja pariskunnat ovat alkaneet miettiä ja työstää omaa tilannettaan rakentavasti.

About my therapy sessions

Kuuntelen asiakkaiden tilannetta ja luottamuksellisessa ja rakentavassa tilanteessa alkaa syntyä kontakti asiakkaiden kanssa, jolloin voi yhdessä miettiä asioita ja tilanteita, joita ei kaksin parisuhteessa välttämättä uskalla ottaa puheeksi. Pariterapiassa usein huomaa asioita joita arjessa ei ole tullut ajatelleeksi, ja tulee kuunnelleeksi ja ymmärtäneeksi paremmin sekä itseään että toista. Jos prosessiin sitoudutaan, sillä on myös myönteistä vaikutusta parisuhteeseen.

Issues often worked with
Challenges in parenting Challenging life situation Relationship problems
Areas of Specialization
Child welfare
My professional background and knowledge

Olen ollut yli 25 vuotta sosiaalityöntekijänä ja tehnyt eniten töitä lapsiperheiden, ja aikuisten kanssa erityisesti pariasioissa ja eroa mietittäessä tai eron jälkeisissä tilanteissa. Vuodesta 2012 olen ollut perheneuvolassa, ja v. 2009 olen tehnyt sivutoimisesti yksityisesti pariterapiaa. Lisäksi teen työnohjauksia sekä yksilöiden että ryhmien kanssa.

Client group

Pariskunnat ja vanhemmat, ja yksilökäynnit eroa miettiessä tai pariterapiaprosessin osana.

First session price

70.00

Regular session price

100.00

Pricing details