Home Page / Find Your Therapist / Päivi Ahtiala

Päivi Ahtiala

Psychotherapist, Social worker, Cognitive
Tampere, Keskusta
Etäyhteydellä koko Suomi,
Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y Elderly over 67y
Length of Therapy
Long-term Short-term
Availability
Daytime appointments Evening appointments
Olen kognitiivinen psykoterapeutti. Taustaltani olen sosiaalityöntekijä, jolla on pitkä työura mm. huumeita käyttävien ihmisten parissa. Terapiassa käsittelemme sinulle tärkeitä asioita, yhteistyössä ja toiveikkaassa ilmapiirissä.
Psychotherapeutic Orientation
  • Cognitive
About me as a therapist

Terapeuttina olen aktiivinen ja myötätuntoinen. Pyrin luomaan turvallisen, luottamuksellisen ja tasavertaisen keskustelusuhteen. Mikään ongelma ei ole liian vähäpätöinen tai hävettävä vaan kaikkia elämän asioita ja tilanteita voidaan yhteisesti tutkia. Jos tämä joskus on vaikeaa, pyrin tukemaan asiakastani ilmaisemaan tarpeitaan terapiassa. Sanon asioita suoraan, mutta kauniisti, ja toivon, että myös itse saan palautetta, jos jokin menee pieleen. Pyrin myös siirtämään koulutuksessa oppimaani eteenpäin asiakkaalleni.

Huom! Yhteydenotot ohjautuvat Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun.

About my therapy sessions

Kognitiivinen psykoterapia perustuu tavoitteellisuuteen, asioiden ja ilmiöiden yhteiseen tutkimiseen sekä tasavertaiseen yhteistyösuhteeseen. Terapialle sovitaan selkeät, konkreettiset tavoitteet, jotka ovat kohtuullisia ja saavutettavia, mutta ensin etsitään yhteinen käsitys siitä, mistä kaikesta solmuisessa tilanteessa voi olla kyse. Tätä sanotaan käsitteellistämiseksi. Terapiassa voidaan tarkastella elämänhistoriaa, tutkia haitallisia uskomuksia, eri ilmiöiden yhteyksiä ja löytää uusia näkökulmia. Tunteet ovat tärkeitä merkkejä siitä, miten ihminen voi. Tunteita voidaan oppia löytämään, säätelemään ja sulattelemaan. Ihmissuhteet ja erilaiset vuorovaikutustilanteet ovat terapiassa myös usein esillä, jolloin voidaan opetella uusia vuorovaikutustaitoja. Terapiassa käytetään erilaisia menetelmiä, harjoituksia ja kotitehtäviä, aina sen mukaan, mikä tuntuu sopivalta ja hyödylliseltä.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Subtance abuse/addiction Burnout Low self-esteem Feeling bad Changing lifestyle Eating disorders Anxiety towards social situations Panic attacks Processing my past Sexual abuse To deal with a crime victim, sudden loss or other traumatic experience Challenging life situation Personal growth and development Gender or Sexual-Identity Questions Hurting yourself Treatment of physical illness
My professional background and knowledge

Olen pohjakoulutukseltani sosiaalityöntekijä ja työskennellyt noin 25 vuoden työurani ajan lastensuojelulaitoksissa, päivystävässä sosiaalityössä sekä pisimpään huumeita käyttävien ihmisten ja seksityöntekijöiden parissa. Riippuvuusongelmat ja niistä selviäminen ovat tulleet tutuiksi, samoin kuin erilaiset seksuaalisuuden toteuttamisen tavat.

Client group

Minua kiinnostaa tutustua monipuolisesti erilaisiin asiakasryhmiin. Sydäntä lähellä ovat nuoret naiset ja sitä myötä ahdistuneisuus, masennus ja kehonkuvaongelmat.

First session price

60.00

Regular session price

60.00

Pricing details

Huom! Lopullinen hinta näkyy Terapiatalo Nosteen ajanvarauksessa.