Home Page / Find Your Therapist / Noora Puhakka

Noora Puhakka

In education Nurse, Cognitive behavior therapy (CBT)
Etäyhteydellä koko Suomi,
Jyväskylä, Keskusta
Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y Elderly over 67y Couples
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Daytime appointments Evening appointments
This therapist offers education therapy. Read More.
Valmistun psykoterapeutiksi maaliskuussa 2025 (kognitiivinen käyttäytymisterapia, KKT, traumapainotteinen koulutusohjelma). Seksuaaliterapeuttina olen työskennellyt 2014 lähtien moninaisten teemojen parissa.
Psychotherapeutic Orientation
  • Cognitive behavior therapy (CBT)
  • Other
Additional Training

Sexual therapeutic knowledge

About me as a therapist

Terapeuttina olen aktiivinen ja luova. Pyrin luomaan turvallisen ja asiakaslähtöisen tilan työskentelyämme varten. Pyrin tekemään käyttämäni menetelmät sinulle näkyväksi, jotta voit itse aktiivisesti työskennellä tavoitteesi eteen. Pyrin tekemään terapiasta sinun tahtista. Minun tapani suhtautua ihmisiin on kiinnostunut, lämmin, arvosta ja välittävä.

Huom! Kaikki yhteydenotot ohjautuvat Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun.

About my therapy sessions

Seksuaaliterapiassa puhuttavat usein elämän käännekohdat, kriisit, mahdollisesti koettu seksuaalinen väkivalta, sairastumiset, lapsettomuus tai perheellistyminen ja monet muut isot muutokset ja niiden vaikutukset seksuaalisuuteen. Sukupuoli- ja seksuaali-identiteetin pohdiskelu voi myös olla osa seksuaaliterapiaa.
Kognitiivinen käyttäytymisterapia auttaa hahmottaman omaa toimintaa, erottelemaan ajatuksia ja tunteita toisistaan, pohtimaan millaisiin arvoihin omat elämän valinnat perustuvat ja hoitamaan ja ratkaisemaan ongelmia. Tyypillistä on, että vastaanotolla hahmotellaan käyttäytymisanalyysiä ja erilaisia ongelma- ja ketjuanalyyseja tapahtumista/tilanteista jotta käyttäytymisestä tulisi ymmärrettävämpää. Käytössäni on tyypillisiä KKT hoitomenetelmiä kuten esim.: altistus, tietoisenläsnäolon- ja rentoutusharjoitukset ym. Menetelmät valitaan asiakkaan kanssa, kun hoidon tavoite on määritelty ja ongelmat ovat jo saaneet jokseenkin selkeän hahmon. Käytän myös joitakin EMDR-menetelmiä.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Low self-esteem Feeling bad Sexual problems Processing my past Sexual abuse To deal with a crime victim, sudden loss or other traumatic experience Challenging life situation Personal growth and development Gender or Sexual-Identity Questions Treatment of physical illness
Areas of Specialization
Diversity of Sexuality and Gender Pregnancy & birth Pain related difficulties
My professional background and knowledge

Erityisosaamiseni on kertynty naistentautien alueella kätilönä. Olen työssä kouluttautunut IVF-hoitajaksi ja lapsettomuuden erityiskysymyksiin. Tähän ei ole erikoistumiskoulutusta, mutta valtakunnallisilla IVF-hoitajien koulutuksissa ja ammatillisessa yhteistyössä lapsettomuudesta on kertynyt jo vuosien kokemus. Naistentaudeilla olen työskennellyt myös gynekologisten syöpäpotilaiden erityiskysymyseten kanssa ja rintasyöpään sairastuneita seksuaaliterapian asiakkaita on ollut vuosien varrella jonkin verran. Haluttomuus on yksi iso teema seksuaaliterapiavastaanotolla, samoin kuin krooniset gynekologiset kivut, kuten esim. endometerioosi ja vulvodyinakivut. Näitä olen hoitanut yhdessä moniammatillisen tiimin kanssa johon on kuulunut lantionalueen fysioterapetutti, uroterapeutti, gynekologi ja minä seksuaaliterapeuttina. SERI/RAISEK- poliklinikan työ on ollut osa seksuaaliterapiavastaanottoani. 2014 alkaen olen pitänyt seksuaalisen väkivallan akuutin tutkimisen jälkeistä jälkikeskustelua.

Client group

Työskentelen aikuisten parissa. Autan kipupotilaita selviytymään kivun ja seksuaalisuuden haasteiden kanssa. Seksuaaliterapiassa puhuttavat usein elämän käännekohdat, kriisit, koettu seksuaalinen väkivalta/kaltoinkohtelu, sairastumiset, lapsettomuus tai lasten saanti ja monet muut isot muutokset ja niiden vaikutukset seksuaalisuuteen. Sukupuoli- ja seksuaali-identiteetin pohdiskelu voi myös olla osa seksuaaliterapiaa.

Seksuaalineuvonta-ajalle voi tulla kuka tahansa joka kaipaa kohdennettua keskustelua liittyen seksuaalisuuteen. Motiivina voi olla esim. tiedon tarve tai omassa itsessä tapahtuvien seksuaalisuuden kysymysten ymmärryksen lisääminen. Kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan voi hakeutua mielenterveyden häiriöiden vuoksi tai vain halutessaan kehittää itseään ja toimintatapojaan.

Vastaanotan seksuaaliterapiaan sekä yksilöitä, että pareja.

First session price

75.00

Regular session price

75.00

Pricing details

Huom! Lopullinen hinta näkyy Terapiatalo Nosteen ajanvarauksessa. Seksuaalineuvonnassa ja seksuaaliterapiassa lähtökohtaisesti eri hinta kuin psykoterapeuttiopiskelijan käynneissä.