Home Page / Find Your Therapist / Noora Puhakka

Noora Puhakka

In education Nurse, Cognitive behavior therapy (CBT)
Etäyhteydellä koko Suomi,
Jyväskylä, Keskusta
Finnish
Customer Groups
Elderly over 67y Adults 18-67y
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Evening appointments Daytime appointments
This therapist offers education therapy. Read More.
Olen seksuaaliterapeutti, seksuaalineuvoja ja kätilö. Opiskelen Tampereen yliopistolla kognitiiviseksi käyttäytymisterapeutiksi. Seksuaaliterapeuttina olen työskennellyt moninaisten teemojen parissa, kuten esimerkiksi haluttomuus ja parisuhteen dynamiikkaan liittyvät kommunikaatiohaasteet.
Psychotherapeutic Orientation
  • Cognitive behavior therapy (CBT)
  • Other
Additional Training

Sexual therapeutic knowledge

About me as a therapist

Terapeuttina olen tilaa-antava, kuunteleva ja valmis kuulemaan. Haluan antaa sinulle tilan jossa voit olla oma itsesi sekä vapaasti ja turvallisesti pohtia asioitasi. Pyrin tekemään käyttämäni menetelmät sinulle näkyväksi, jotta voit itsekin aktiivisesti työskennellä tavottettesi eteen. Pyrin tekemään terapiasta sinun tahtista. Minun tapani suhtautua ihmisiin on lämmin, arvostava ja välittävä.

Huom! Kaikki yhteydenotot ohjautuvat Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun.

About my therapy sessions

Seksuaaliterapissa käytän eri psykoterapian alueilta tuttuja menetelmiä. Perushaastattelu on aluksi tiedon keräämistä asiakkaan tilanteesta. Annan tilaa puhua siitä mikä on saanut hänet tulemaan terapiaan ja autan kysymyksilläni jäsentämään ongelman hahmottamista. Yksi tärkeä työkalu seksuaaliterapiassa kokonaisuuden hahmottamiseen on seksuaalihistorian haastattelu kysymyspatteriston avulla. Siinä kydään läpi koko elämää lapsuudesta tähän hetkeen seksuaalisen kasvun näkökumasta. Hahmotetaan kasvuympäristön asenteita ja tapoja toimia suhteessa seksuaalisuuteen ja sukupuoleen.

Seksuaalineuvontaan voi liittyä terapiaa enemmän tiedollista sisältöä. Asiakas voi tarvita tietoa esim. oman sairauden vaikutuksista seksuaalisuuteen. Seksuaalineuvontaan kuuluu PLISSIT-mallin mukainen luvananto ja asioiden ja ilmiöiden normalisointi.

Koginitiivisen käyttäytymisterapian menetelmistä olen alkanut käyttämään käyttäytymisanalyysia ja sovellettua rentoutusta ja näitä harjoittelen vähin erin.

Issues often worked with
Treatment of physical illness Gender or Sexual-Identity Questions Personal growth and development Challenging life situation To deal with a crime victim, sudden loss or other traumatic experience Sexual abuse Processing my past Sexual problems Feeling bad Low self-esteem Relationship problems Depression/Anxiety
Areas of Specialization
Diversity of Sexuality and Gender Pregnancy & birth Pain related difficulties
My professional background and knowledge

Erityisosaamiseni on kertynty naistentautien alueella kätilönä. Olen työssä kouluttautunut IVF-hoitajaksi ja lapsettomuuden erityiskysymyksiin. Tähän ei ole erikoistumiskoulutusta, mutta valtakunnallisilla IVF-hoitajien koulutuksissa ja ammatillisessa yhteistyössä lapsettomuudesta on kertynyt jo vuosien kokemus. Naistentaudeilla olen työskennellyt myös gynekologisten syöpäpotilaiden erityiskysymyseten kanssa ja rintasyöpään sairastuneita seksuaaliterapian asiakkaita on ollut vuosien varrella jonkin verran. Haluttomuus on yksi iso teema seksuaaliterapiavastaanotolla, samoin kuin krooniset gynekologiset kivut, kuten esim. endometerioosi ja vulvodyinakivut. Näitä olen hoitanut yhdessä moniammatillisen tiimin kanssa johon on kuulunut lantionalueen fysioterapetutti, uroterapeutti, gynekologi ja minä seksuaaliterapeuttina. SERI/RAISEK- poliklinikan työ on ollut osa seksuaaliterapiavastaanottoani. 2014 alkaen olen pitänyt seksuaalisen väkivallan akuutin tutkimisen jälkeistä jälkikeskustelua.

Client group

Työskentelen aikuisten parissa. Autan kipupotilaita selviytymään kivun ja seksuaalisuuden haasteiden kanssa. Seksuaaliterapiassa puhuttavat usein elämän käännekohdat, kriisit, koettu seksuaalinen väkivalta/kaltoinkohtelu, sairastumiset, lapsettomuus tai lasten saanti ja monet muut isot muutokset ja niiden vaikutukset seksuaalisuuteen. Sukupuoli- ja seksuaali-identiteetin pohdiskelu voi myös olla osa seksuaaliterapiaa.

Seksuaalineuvonta-ajalle voi tulla kuka tahansa joka kaipaa kohdennettua keskustelua liittyen seksuaalisuuteen. Motiivina voi olla esim. tiedon tarve tai omassa itsessä tapahtuvien seksuaalisuuden kysymysten ymmärryksen lisääminen. Kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan voi hakeutua mielenterveyden häiriöiden vuoksi tai vain halutessaan kehittää itseään ja toimintatapojaan.

First session price

75.00

Regular session price

75.00

Pricing details

Huom! Lopullinen hinta näkyy Terapiatalo Nosteen ajanvarauksessa. Seksuaalineuvonnassa ja seksuaaliterapiassa lähtökohtaisesti eri hinta kuin psykoterapeuttiopiskelijan käynneissä.