Home Page / Find Your Therapist / Nina Kilkku

Nina Kilkku

Psychotherapist, Psychiatric staff nurse, Couple therapy
Tampere, Keskusta
Finnish English
Customer Groups
Adults 18-67y Couples Families
Length of Therapy
Long-term Short-term
Availability
Evening appointments
This therapist is not taking in new customers. Search for free therapists.
Education: R.N (Psychiatric Nursing 1991), Psychotherapist (Family therapy 2011 and Couple therapy 2013), PhD (Nursing Science 2008).
Workexperience: 27 years in the field of mental health care in different tasks, including RDI and education. Private practice as a psychotherapist two evenings a week with individual clients, families and especially couples.
Psychotherapeutic Orientation
  • Couple therapy
  • Family therapy
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy

About me as a therapist

Minulla on 25 vuoden kokemus mielenterveystyön alueella niin asiakastyössä kuin tutkimus-, kehittämis- ja koulutustehtävissä. Päivätyössäni koulutan tulevia ja jo ammatissa toimivia mielenterveystyön osaajia. Asiakkaiden kanssa käytän kaikkea tätä vuosien varrella syntynyttä osaamista monipuolisesti.

Kelan kuntoutuspsykoterapian palvelutuottaja olen perhe- ja paripsykoterapiassa.

About my therapy sessions

Työskentelyn lähtökohtana on aina asiakkaan tilanne on kyse sitten yksilöasiakkaasta tai parista. Perhe- ja paripsykoterapiassa käytetään tilanteen ja tarpeen mukaan eri viitekehyksien mukaisia menetelmiä. Parityöskentelyyn voi sisältyä myös joitakin yksilökäyntejä ja vastaanotolla tapahtuvan työskentelyn lisäksi saatetaan sopia muun muuassa kotona tehtävistä harjoituksista.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Subtance abuse/addiction Burnout Challenges in parenting Low self-esteem Feeling bad Changing lifestyle Anxiety towards social situations Panic attacks Obsessive-compulsive disorder Phobia/fear Anger management Sexual problems Processing my past Sexual abuse Challenging life situation Self-destructive thoughts Bipolar disorder Psychotic disorders Personal growth and development Gender or Sexual-Identity Questions Hurting yourself Treatment of physical illness
Areas of Specialization
Psychotic disorders
My professional background and knowledge

Olen toiminut mielenterveystyön eri alueilla pitkään ja koulutan päivätyössäni nykyisiä ja tulevia ammattilaisia mielenterveyteen ja mielenterveysongelmiin liittyvissä asioissa. Tutkimus- ja kehittämistoimintani on sijoittunut niin edistävän ja ennaltaehkäisevän työn alueelle kuin mielenterveysongelmien hoitoon. Väitöstutkimukseni (2008) käsitteli ensipsykoosipotilaiden ja heidän läheistensä hoitoa ja johdatti minut opiskelemaan lisää perheiden kanssa tehtävää työtä perheterapeuttikoulutuksessa. Paripsykoterapiakoulutus täydensi tätä osaamista edelleen. Nykyisin teen asiakastyötä pääsääntöisesti parien kanssa.

Client group

Asiakkainani on sekä yksilöasiakkaita että pareja, jonkin verran myös perheitä. Syyt yhteydenotolle ovat hyvin monenlaisia, kuten mm. erilaiset elämän kriisitilanteet, vuorovaikutuksen ongelmat tai mielenterveys- ja päihdeongelmat.

Pareilla usein myös perheen ja/tai parin tämän hetken tilanteeseen, suhteeseen ja seksualisuuteen liittyvät pulmat ovat yhteydenoton taustalla. Eron uhka, toteutumassa oleva tai jo toteutunut ero saattavat olla myös käyntien syinä. Apua kannattaa hakea myös jo varhaisessa vaiheessa, kun tilanne ei ole vielä kriisiytynyt ja tarvitaan ulkopuolista apua esimerkiksi kommunikaatio-ongelmissa parin kanssa.

First session price

75.00

Regular session price

110.00

Pricing details

Yksilöasiakkaat: 75 €/60 min
Parit ja perheet: 75 €/60 min, 110 €/90 min (parien ja perheiden tapaamisajan pituus yleensä 1,5 tuntia)