Home Page / Find Your Therapist / Niina Putro

Niina Putro

Psychotherapist, Nurse, Solution-oriented
Uusikaupunki, Keskusta
Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Daytime appointments Evening appointments
Hei, Olen Niina, psykoterapeutti Uudestakaupungista. Olen pitänyt yksityisvastaanottoa Uudenkaupungin keskustassa vuodesta 2012 lähtien. Työkokemusta minulla on psykiatrian alalta ja yksilöterapeuttisesta työstä kaikenkaikkiaan jo 20 vuoden ajalta. Mukavaa päästä tutustumaan sinuun!
Psychotherapeutic Orientation
  • Solution-oriented
  • Cognitive
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy

Additional Training

Neuropsychiatric coach Dialectical behavior therapy (DBT) Crisis and traumas Supporting attachment

About me as a therapist

Psykoterapeuttina olen asiakasta arvostava ja yhteistyössä toimiva. Pidän terapiatyössä luottamuksellisuuden rakentumista erittäin tärkeänä, välttämättömänä lähtökohtana yhteiselle työskentelylle. Ajattelen aina asiakkaan tuntevan oman elämänsä asiat parhaiten ja uusiin ihmisiin, heidän asioihinsa tutustuminen on minulle kunnia-asia. Terapeuttina näen itseni mutkattomana, rehellisenä ja kiinnostuneena. Nautin työstäni täysillä, jokainen työpäivä tarjoaa jotakin uutta- se onkin tämän työn parhaita puolia itselleni. Teen työtä omana itsenäni sekä vuosien pitkällä kokemuksella. Ajattelenkin, että jokainen kohtaamani asiakas on opettanut minulle paljon psykoterapeutin ammatista, mutta yhtälailla myös minusta itsestäni. Asiakkailtani saamani palautteen mukaan olen työssäni aito, lämmin, arvostava, positiivinen ja ammattitaitoinen, rento ja helposti lähestyttävä.

Toivon asiakkaani kokevan olonsa vastaanotollani turvalliseksi, vähän kuin olisi kotiinsa tullut.

About my therapy sessions

Terapiaistunnot rakentuvat aina yksilöllisesti. Yhteistä aikaamme on käytettävissä 45min ja tuon ajan käytämme sinulle tärkeiden ja ajankohtaisten asioiden käsittelyyn. Työskentelemme johdonmukaisesti kohti tavoitteitasi.

Saatan käyttää työssäni apuna mm. fläppitaulua, jotta ajatukset saavat myös näkyvän muodon. Lyhyet, pienet mindfulness-harjoitteet ovat joskus paikallaan. Erilaiset mielikuvamatkat saattavat myös olla hyödyllinen menetelmä työskennellä ja kuunnella mieltä. Terapiaa ei myöskään ole pakko aina sitoa tapahtuvaksi vastaanottohuoneessa vaan toiminnallisuuden osaksi ottaminen saattaa joidenkin asiakkaiden kohdalla osoittautua hyväksi.

Terapiaistunnoilla saattaa joskus olla mukana myös toyvillakoirani Lumo ja/tai Lyyli, jotka ovat innokkaita, mutta rauhallisia pikku kavereita, jotka hoitavat rooliaan terapiakoirana hienosti. Usein tytöt ovatkin jo innokkaina ikkunaverhojen välissä odottamassa, että saavut vastaanotolle ja toivottavat sinut kanssani tervetulleeksi!

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Burnout Challenges in parenting Low self-esteem Feeling bad Anxiety towards social situations Panic attacks Obsessive-compulsive disorder Phobia/fear Processing my past Sexual abuse To deal with a crime victim, sudden loss or other traumatic experience Challenging life situation Self-destructive thoughts Bipolar disorder Personality disorders Personal growth and development Difficulty sleeping Hurting yourself Treatment of physical illness Sexual problems
Areas of Specialization
Seriously traumatized patients and dissociative disorders Personality disorders Obsessive-compulsive disorders
My professional background and knowledge

Olen koko työhistoriani tehnyt psykiatrialla, lastenpsykiatriasta vanhuspsykiatriaan. Valmistuin v.2006 psyk.sairaanhoitajaksi ja aloitin työurani Uudenkaupungin terv.keskuksessa, psyk.sairaanhoitajan toimen kehittäjänä. Opiskelin työn ohessa v. -07 ja -08 kognitiivista psykoterapiaa. Vuonna -08 jatkoin ratkaisukeskeisen psykoterapian opintoihin, valmistuen psykoterapeutiksi v. 2011. Vuonna 2012 perustin oman psykoterapiavastaanottoni.
2013 siirryin VSSHP:n palvelukseen, lastenpsykiatrian poliklinikalle, missä työskentelin osa-aikaisena samaan aikaan omaa terapiavastaanottoa pyörittäen. Täysipäiväiseksi yrittäjäksi siirryin v. 2017. Minulla on ratkaisukeskeisen psykoterapeuttikoulutukseni lisäksi kognitiivisen lyhytpsykoterapian pätevyys ja neuropsyk.valmentajan pätevyys (v.2015). Täydennyskoulutuksia minulla on mm. dialektisesta käyttäytymisterapiasta, kognitiivisesta käyttäytymisterapiasta, tunnelukkotyöskentelystä sekä ahdistuneisuuden altistushoitomenetelmistä ja traumahoidoista.

Client group

Vastaanotan sekä nuoriso- että aikuisikäisiä asiakkaita.
Ahdistuksen ja masennuksen hoito sekä kehitykselliset traumat ovat olleet ehkä yleisimmät syyt asiakkaillani terapiaan hakeutumiselle. Hoidan kuitenkin hyvin laajasti, erilaisten psyykkisten oireiden ja hankaluuksien kanssa kamppailevia asiakkaita. Seksuaalinen hyväksikäyttö, lapsuusajan traumaattiset kokemukset, epävakaan persoonallisuuden tuomat haasteet ihmiselle, kaksisuuntainen mielialahäiriö, työhön liittyvä uupumus ja muut vaikeat elämänkokemukset ja tilanteet ovat terapia-asiakkaillani varsin tavallisia. Niin sanottua "tavallista" asiakasta ei omasta mielestäni kuitenkaan ole. Jokaisella on oma elämänhistoriansa ja kokemuksensa, josta tulee yhteinen alusta, jolla työskentelemme.

Additional information

Tarvittaessa käytössäni on myös etäyhteysmahdollisuudet läsnäoloterapian rinnalla, tämä mahdollistaa terapiavastaanoton pitämisen silloinkin, kun esim. etäisyyden tai jonkin muun haasteen vuoksi vastaanotolle saapuminen olisi sinulle mahdotonta. Pelkästään etänä toteutuvia terapiaprosesseja en kuitenkaan tee, sillä itselleni läsnäolo on merkittävä osa asiakkaaseeni ja hänen asioihinsa todellista tutustumista sekä tärkeä osatekijä terapiaa kaiken kaikkiaan.

Koen rehellisesti tekeväni maailman tärkeintä työtä!

Löydät minut myös instagramista @psykoterapiapalveluaveo
sekä facebookista Psykoterapiapalvelu Aveo Niina Putro
Käy tutustumassa! =)

First session price

95.00

Regular session price

95.00

Pricing details

- Kelan kuntoutuspsykoterapiassa oleville Kelakorvauksen jälkeen omavastuuhinta 37,40e/käynti
- Tutustumiskäynti 95e, kela ei korvaa
- Lyhytpsykoterapiajakso 100e/käynti, ei kelakorvausta

Peruuttamaton käynti sekä vastaanottopäivänä tehty peruutus veloitetaan. Peruutukset veloituksetta vähintään vuorokausi ennen vastaanottoaikaa.