Home Page / Find Your Therapist / Niina Putro

Niina Putro

Psychotherapist, Nurse, Solution-oriented
Uusikaupunki, Keskusta
Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y Youth 13-17y
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Evening appointments Daytime appointments
Hei, Olen Niina, psykoterapeutti Uudestakaupungista. Olen pitänyt yksityisvastaanottoa Uudenkaupungin keskustassa jo vuodesta 2012 lähtien. Työkokemusta minulla on psykiatrian alalta ja yksilöterapeuttisesta työstä kaikenkaikkiaan jo lähes 20 vuoden ajalta. Mukavaa päästä tutustumaan sinuun!
Psychotherapeutic Orientation
  • Solution-oriented
  • Cognitive
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy

Additional Training

Neuropsychiatric coach Crisis and traumas Dialectical behavior therapy (DBT) Schema therapy

About me as a therapist

Psykoterapeuttina olen asiakasta arvostava ja yhteistyössä toimiva. Pidän terapiatyössä luottamuksellisuuden rakentumista erittäin tärkeänä, välttämättömänä lähtökohtana yhteiselle työskentelylle. Ajattelen aina asiakkaan tuntevan oman elämänsä asiat parhaiten ja uusiin ihmisiin, heidän asioihinsa tutustuminen on minulle kunnia-asia. Terapeuttina näen itseni mutkattomana, rehellisenä ja kiinnostuneena. Nautin työstäni täysillä, jokainen työpäivä tarjoaa jotakin uutta- se onkin tämän työn parhaita puolia itselleni. Teen työtä omana itsenäni sekä vuosien pitkällä kokemuksella. Ajattelenkin, että jokainen kohtaamani asiakas on opettanut minulle paljon psykoterapeutin ammatista, mutta yhtälailla myös minusta itsestäni. Asiakkailtani saamani palautteen mukaan olen työssäni lämmin, arvostava, positiivinen ja ammattitaitoinen.

Toivon asiakkaani kokevan olonsa vastaanotollani turvalliseksi, vähän kuin olisi kotiinsa tullut.

About my therapy sessions

Terapiaistunnot rakentuvat kunkin asiakkaan kohdalla hänen tarpeisiinsa nojaten. Yhteistä aikaamme on käytettävissä vähintään 45min ja tuon ajan käytämme asiakkaalle tärkeiden ja ajankohtaisten asioiden käsittelyyn. Työskentelemme johdonmukaisesti kohti tavoitteitasi.

Käytän työssäni apuna mm. fläppitaulua, jotta ajatukset saavat myös näkyvän muodon. Lyhyet, pienet mindfulness-harjoitteet ovat joskus paikallaan. Erilaiset mielikuvamatkat saattavat myös olla hyödyllinen menetelmä työskennellä ja kuunnella mieltä. Terapiaa ei myöskään ole pakko aina sitoa tapahtuvaksi vastaanottohuoneessa vaan toiminnallisuuden osaksi ottaminen saattaa joidenkin asiakkaiden kohdalla osoittautua hyväksi.

Terapiaistunnoilla on myös usein mukana toyvillakoirani Lumo, hän on innokas, mutta rauhallinen pikku kaveri joka hoitaa rooliaan terapiakoirana hienosti. Usein Lumo onkin jo innokkaana ikkunaverhojen välissä odottamassa, että saavut vastaanotolle ja toivottaa sinut kanssani tervetulleeksi!

Issues often worked with
Sexual problems Anger management Gender or Sexual-Identity Questions Eating disorders Depression/Anxiety Relationship problems Subtance abuse/addiction Burnout Challenges in parenting Low self-esteem Feeling bad Changing lifestyle Anxiety towards social situations Panic attacks Obsessive-compulsive disorder Phobia/fear Processing my past Sexual abuse To deal with a crime victim, sudden loss or other traumatic experience Challenging life situation Self-destructive thoughts Bipolar disorder Personality disorders Psychotic disorders Personal growth and development Difficulty sleeping Hurting yourself Treatment of physical illness
Areas of Specialization
Obsessive-compulsive disorders Personality disorders Seriously traumatized patients and dissociative disorders
My professional background and knowledge

Olen koko työhistoriani tehnyt psykiatrialla, lastenpsykiatriasta vanhuspsykiatriaan. Valmistuin v.2006 psyk.sairaanhoitajaksi ja aloitin työurani Uudenkaupungin terv.keskuksessa, psyk.sairaanhoitajan toimen kehittäjänä. Opiskelin työn ohessa v. -07 ja -08 kognitiivista psykoterapiaa. Vuonna -08 jatkoin ratkaisukeskeisen psykoterapian opintoihin, valmistuen psykoterapeutiksi v. 2011. Vuonna 2012 perustin oman psykoterapiavastaanottoni Ukiin.
2013 siirryin VSSHP:n palvelukseen, lastenpsykiatrian poliklinikalle, missä työskentelin osa-aikaisena samaan aikaan omaa terapiavastaanottoa pyörittäen. Täysipäiväiseksi yrittäjäksi siirryin v. 2017.
Minulla on ratkaisukeskeisen psykoterapeuttikoulutukseni lisäksi neuropsykiatrisen valmentajan pätevyys (v.2015). Syksyllä 2020 valmistun myös kognitiiviseksi lyhytterapeutiksi.
Täydennyskoulutuksia minulla on mm. dialektisesta käyttäytymisterapiasta, kognitiivisesta käyttäytymisterapiasta sekä ahdistuneisuuden altistushoitomenetelmistä.

Client group

Vastaanotan sekä nuoriso- että aikuisikäisiä asiakkaita.
Ahdistuksen ja masennuksen hoito ovat olleet ehkä yleisimmät syyt asiakkaillani terapiaan hakeutumiselle. Olen hoitanut kuitenkin hyvin laajasti, erilaisten psyykkisten oireiden ja hankaluuksien kanssa kamppailevia asiakkaita. Seksuaalinen hyväksikäyttö, lapsuusajan traumaattiset kokemukset, epävakaan persoonallisuuden tuomat haasteet ihmiselle, kaksisuuntainen mielialahäiriö, työhön liittyvä uupumus ja muut vaikeat elämänkokemukset ja tilanteet ovat terapia-asiakkailla varsin tavallisia. Niin sanottua "tavallista" asiakasta ei omasta mielestäni kuitenkaan ole. Jokaisella on oma elämänhistoriansa ja kokemuksensa, josta tulee yhteinen alusta, jolla työskentelemme.

Additional information

Tarvittaessa käytössäni on myös etäyhteysmahdollisuudet, jotka tarjoavat mahdollisuuden terapiavastaanoton pitämiseen silloinkin, kun esim. etäisyyden tai jonkin muun haasteen vuoksi vastaanotolle saapuminen olisi mahdotonta.

Löydät minut myös instagramista @psykoterapiapalveluaveo
sekä facebookista Psykoterapiapalvelu Aveo Niina Putro
Käy tutustumassa! =)

First session price

70.00

Regular session price

90.00

Pricing details

- Kelan kuntoutuspsykoterapiassa oleville Kelakorvauksen jälkeen omavastuuhinta 32,40e/käynti,
- Tutustumiskäynti 70e, kela ei korvaa
- Ilman kelakorvausta, omakustanteinen terapia 70,00e/käynti.

Peruuttamaton käynti sekä vastaanottopäivänä tehty peruutus veloitetaan. Peruutukset veloituksetta vähintään vuorokausi ennen vastaanottoaikaa.