Home Page / Find Your Therapist / Monika Kauppila
Psychotherapist, Nurse, Group psychotherapy
Porvoo, Keskusta
Swedish Finnish
Customer Groups
Groups Adults 18-67y
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Evening appointments Daytime appointments
Olen psykiatrinen sairaanhoitaja peruskoulutukseltani ja olen opiskellut ET-ryhmäpsykoterapeutiksi vuonna 2009. Suuntaus on psykodynaaminen. Täydentyvässä ryhmässäni on tilaa säännöllisin väliajoin aikuisille naisille tai miehille. Ongelmina heillä usein ovat esim. masennus, ahdistus uupumus, ihmis-suhde-ongelmat, lapsuuden ikävät kokemukset. Työkieli on suomi. Ryhmä kokoontuu arki-iltana Porvoon keskustassa. Minulla on yli 30 vuotta kokemusta ihmisistä erilaisilla ongelmilla, ikähaarukka on vauvasta -vaariin. Ennen mahdollista ryhmään pääsyä, haastattelen sinua 2-3 kertaa.. Suomen Ryhmäpsykoterapia ry kotisivuilta löytyy menetelmästä lisätietoja. Opiskelen tällä hetkellä vielä työn ohessa työnohjaajaksi.

Mitt modersmål är svenska och till grupperna kan också svensk-språkiga komma, fall du kan prata och förstå finska, Grupp-språket är oftast finska.
Psychotherapeutic Orientation
  • Group psychotherapy
  • Psychodynamic
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy

Additional Training

Art therapy

About me as a therapist

Olen tilaa-antava psykoterapeutti, mutta myös aktiivinen tarvittaessa. Olen luonteeltani myötätuntoinen, tutkiva ja pyrin olemaan puolueeton. Arvostan ja kunnioitan kaikkia ihmisiä sellaisina kuin he ovat. Suhtaudun positiivisesti uusiin ihmisiin. Olen hyvä kuuntelija. Osaan sekä suomea että ruotsia. Ryhmissä keskustellaan vapaasti erilaisista asioista.

About my therapy sessions

Ryhmäpsykoterapiassa pidän huolta siitä että jokainen saa äänensä kuuluviin. Potilaat valitsevat itse, mistä milloinkin haluavat keskustella. Keski-ikäisten ryhmässä keskustellaan ilman apuvälineitä, kun taas nuorten aikuisten ryhmässä käytetään keskustelun tueksi erilaisia välineitä, n.k. esim. kuvia.
Suuntaus on psykodynaaminen, tutkitaan ihmisten välisiä vuorovaikutuksia ja omia tunnetiloja.

Issues often worked with
Personal growth and development Processing my past Panic attacks Anxiety towards social situations Low self-esteem Burnout Relationship problems Depression/Anxiety
My professional background and knowledge

Olen työskennellyt HUS:issa aikuistenpsykiatriassa, nuorten psykiatriassa ja lastenpsykiatriassa n. 30 vuotta, ja 2 vuotta myös perheneuvolassa sairaanhoitajana. Olen tavannut kriisissä olevia eri ikäisiä ihmisiä ja myös pitkä-aikaisesti keskusteluterapiassa olevia ihmisiä. HUS:Issa olen työskennellyt lähinnä yksilöiden ja heidän perheidensä kanssa. Vanhemmuuden tukeminen, lähellä sydäntäni. Ja sitten minulla on nämä ryhmät. Nautin siitä että voin tehdä työtä erilaisista näkökulmista.

Client group

Vaikka haen erityisesti ryhmään tulevia potilaita, voin tavata myös yksilöitä. Valitettavasti yksilöllisesti hoidettuna, potilaat eivät saa Kela tukea koska olen ET-ryhmäpsykoterapeutti koulutukseltani. Siksi en myöskään tapaa yksilöitä pitkiä aikoja, mutta lyhyeen kriisiin, riittää muutama yksilökäynti.

Additional information

Kouluttaudun parhaillani myös integratiiviseksi työnohjaajaksi, yksilöille tai ryhmille. Valmistun työnohjaajaksi STOryn periaatteiden mukaisesti syksyllä 2021.

Mikäli korona-tilanne pahenee, ryhmä-vastaanotot voidaan toteuttaa etänä videovälityksellä.

First session price

60.00

Regular session price

7.90

Pricing details

7,90 jää potilaalle maksettavaksi Kela-tuen jälkeen. itsemaksavat maksavat 60 euroa/kerta.