Home Page / Find Your Therapist / Mirja Janhu

Mirja Janhu

Psychotherapist, Bachelor of Social Services, Couple therapy
Videovastaanotto, koko Suomi
Eura,
Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y Youth 13-17y Couples Families
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Evening appointments Weekend appointments
Olen Valviran laillistama perhepsykoterapeutti ja pariterapeutti. Olen myös elänavusteinen terapeutti (AAT). Valmistun 2023 syksyllä myös kuvataidepsykoterapeutiksi. Teen taideterapiaa opiskelijahintaan jo nyt. Vastaanottotilani sijaitsee Eurassa. Teen myös etäterapiaa alueena koko Suomi.
Psychotherapeutic Orientation
  • Couple therapy
  • Family therapy
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy

Additional Training

Neuropsychiatric coach Supporting attachment Art therapy Crisis and traumas

About me as a therapist

Minulla on pitkä työkokemus perheiden, parien ja yksilöiden kuntouttavasta työstä. Eri syistä johtuvien traumojen ja äkillistenkin kriisien aiheuttamien häiriöiden hoito on minulle sydäntä lähellä. Erilaisten vuorovaikutukseen liittyvien pulmien tarkastelu ja kiintymyssuhteisiin liittyvät haasteet ovat tulleet tutuiksi.

Terapiasuuntaukseni on integratiivinen terapia. Terapiatyöskentelyssäni näkyy ratkaisukeskeisiä ja kognitiivisia elementtejä sekä myös psykoanalyyttista näkökulmaa. Erilaiset lapsuuden kiintymyssuhteen vauriot nousevat monesti esiin asiakkaan menneisyysmatkalla. Uskon kuitenkin vahvasti tiedostamisen korjaavaan voimaan ja siihen, että menneisyyden kahleista voi vapautua.
Haluan luoda turvallisen ilmapiirin jokaiselle tapaamiselle. Pelko, joskus jopa kauhu, voivat olla este avun hakemiselle. Ymmärrän traumojen ja kriisien aiheuttamia oireita ja otan nämä huomioon terapian aikana.

About my therapy sessions

Voit tulla vastaanotolleni täysin omana itsenäsi. Mikään asia ei ole niin vähäpätöinen, ettet voisi ottaa sitä esille.
Terapia tapahtuu aina asiakkaan ehdoilla. Terapiassa käsitellään niitä aiheita, joihin asiakas on valmis. Pohdimme kunkin asiakkaan tai parin kanssa, mikä juuri hänelle/heille parhaiten sopisi. Tapaamisten välille voidaan sopia myös erilaisia tehtäviä pohdittavaksi. Saatamme tutkia yhdessä elämänhistoriaasi myös sukupuun avulla. Vaikeista asioista puhuminen aiheuttaa meissä joskus voimakkaitakin kehollisia reaktioita. Erilaiset rentoutus- ja muut vakauttamisharjoitukset auttavat palautumaan ennen istunnon päättämistä.
Kaikkiin terapialajeihin voidaan hyödyntää myös ratkaisukeskeisen kuvataideterapian menetelmiä.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Subtance abuse/addiction Burnout Challenges in parenting Low self-esteem Feeling bad Changing lifestyle Anxiety towards social situations Panic attacks Phobia/fear Anger management Sexual problems Processing my past Sexual abuse To deal with a crime victim, sudden loss or other traumatic experience Challenging life situation Personality disorders Personal growth and development Difficulty sleeping Gender or Sexual-Identity Questions Hurting yourself Treatment of physical illness
Areas of Specialization
Seriously traumatized patients and dissociative disorders Personality disorders Neuropsychiatric patients Child welfare Adoption & placement
My professional background and knowledge

Olen tehnyt yli 17 vuotta kuntoittavaa työtä perheiden, parien ja lasten kanssa. Olen neuropsykiatrinen valmentaja ja omaan vahvan kokemuksen eri-ikäisten neuropsykiatristen haasteiden kanssa toimimisesta. Myös lähisuhdeväkivallan eri muodot ovat tulleet tutuksi niin kokijan, tekijän kuin lastenkin näkökulmasta. Olen saanut kriisi- ja traumapainotteisen perhepsykoterapiakoulutuksen sekä opiskellut erilaisia lisäkoulutuksia kriisi- ja traumatyöhön.
Minulla on kokemusta myös teini-ikäisistä sekä heidän vanhempiensa kanssa työskentelystä.
Olen tavannut pareja osana perhekuntoutusta 12 vuoden ajan. Pariterapiaa etävastaanotolla olen tehnyt 1.1.21 alkaen ja olen erityisen innostunut ja kiinnostunut heidän auttamisestaan. Uusperheet tuovat usein erilaisia haasteita parisuhteisiin. Näiden kiemuroiden pohtiminen sekä erilaiset mustasukkaisuuspulmat, pettämisestä selviytyminen, haasteelliset käytöshäiriöt, haluttomuus tai parin/yksilön eropohdinnat on tuttuja teemoja pariterapiassa.

Client group

Otan vastaan perheitä ja perheenjäseniä ikään katsomatta sekä pariskuntia yhdessä ja erikseen. Minulle voi varata aikaa myös yksilötapaamisiin, mutta en voi tarjota Kelan tukemana yksilöterapiaa. Itsemaksavana tapaan myös yksilöasiakkaita.
Minua kiinnostaa erityisesti asiakkaitteni elämäntarinat, joiden tarkastelemisessa on kuitenkin vahva voimavarakeskeinen näkökulma. Traumakokemukset, ihmissuhdepulmat, kasvatushaasteet tai eropohdinnat voivat olla terapiaan hakeutumisen taustalla. Joskus pariterapia saattaa käynnistyä myös yksilötapaamisilla asiakkaan niin halutessa. Minulla on kiinnostusta auttaa myös pareja, joiden suhde on koetuksella esimerkiksi toisen osapuolen mielenterveyteen liittyvien häiriöiden vuoksi. Puolison masennus tai erityyppiset persoonallisuuden häiriöt kuormittavat niin oireista kärsivää että kumppania. Jos parisuhteessa on lapsia, voin tavata pariterapian yhteydessä myös heitä. Kysele rohkeasti ennakkoon, olisinko sopiva terapeutti juuri sinun tapauksessasi!

Additional information

Koulutuksiani:
Perhepsykoterapia
Paripsykoterspia
Eläinavusteinen terapia
Vig-videoavusteinen vuorovaikutuksen ohjaus
HOT-hyväksymis - ja omistautumisterapia
Ratkaisukeskeinen kuvataidepsykoterapia
Neuropsykiatrinen valmennus
IPT ja ICT-terapia

First session price

0.00

Regular session price

60.00

Pricing details