Home Page / Find Your Therapist / Minna Lehikoinen

Minna Lehikoinen

Psychotherapist, Master of Political Sciences, Integrative
Porvoo, keskusta
Etäterapia,
Helsinki, Töölö
English Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y Couples
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Daytime appointments Evening appointments
Olen integratiivinen psykoterapeutti ja sosiaalipsykologi. Työskentelen Porvoossa, Helsingissä ja etänä. Olen helposti lähestyttävä ja melko aktiivinen terapeutti. Mikään ongelma ei ole liian pieni tai liian suuri avun hakemiseen. Voit laittaa viestiä ellet löydä sopivaa aikaa kalenterista.
Psychotherapeutic Orientation
  • Integrative
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy

About me as a therapist

Olen terapeuttina empaattinen ja myötätuntoinen. Uskon kaikissa ihmisissä olevaan hyvään ja siihen, ettei kukaan meistä ole erehtymätön tai särkymätön. Uskon myös muutokseen ja vuorovaikutuksen eheyttävään voimaan.

Olen asiakkaalle tilaa antava ja samalla aktiivisesti terapiaprosessia eteenpäin vievä. Terapiaprosessilla on yhdessä sovittu tavoite. Joskus se tavoite saavutetaan sivupolkuja koluten, voimavaroja välillä keräten ja päämäärä saattaa myös muuttua matkan varrella. Terapiamatkalla sanoitan avoimesti terapiaprosessin vaiheita ja terapiaa tukevia omia havaintojani.

Turvallisuuden rakentaminen terapiatapaamisille on minulle tärkeää. Haluan jokaisen asiakkaan kokevan tulevansa kuulluksi, hyväksytyksi ja yksilöllisine tarpeineen huomioiduksi.

About my therapy sessions

Tapaamisilla käytettävät menetelmät suunnitellaan asiakkaan persoonaan, terapian tavoitteeseen ja pituuteen sopiviksi. Käytän koulutustani ja työkokemustani parhaalla mahdollisella tavalla asiakkaan avuksi.

Minulle on tärkeää asiakkaan voivan olla turvallisin mielin oma itsensä ja kokevan käytettävät menetelmät sopiviksi. Menetelmistä, terapian kestosta, tavoitteesta ja tavoitteen toteutumisen mittaamisesta sovitaan yhdessä. Tapaamisiin voi sisältyä keskustelun lisäksi esimerkiksi kehollisia harjoituksia ja tapaamisten välissä voi olla kotitehtäviä. Jos luovat menetelmät, kuten piirtäminen, kirjoittaminen tai musiikki ovat asiakkaalle mieluinen ilmaisukeino, niitäkin on mahdollista käyttää.

Tärkeämpää kuin mikään menetelmä on kuitenkin aito vuorovaikutus ja asiakkaan kunnioittaminen oman elämänsä asiantuntijana.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Burnout Challenges in parenting Low self-esteem Feeling bad Changing lifestyle Anxiety towards social situations Panic attacks Phobia/fear Anger management Processing my past Challenging life situation Personal growth and development Difficulty sleeping Treatment of physical illness
My professional background and knowledge

Olen alkuperäiseltä koulutukseni sosiaalipsykologi. Lisäkoulutuksena minulla on integratiivinen aikuisten ja nuorten 4 vuotta kestänyt yksilöpsykoterapeuttikoulutus. Olen suorittanut myös neljä vuotta kestäneet ratkaisukeskeiset psykoterapiaopinnot Bristolin yliopistosta. Minulla on edellisten lisäksi tanssi- ja liiketerapiaohjaajan ja työnohjaajan opinnot.

Työkokemuksen saralla olen tehnyt pitkään perhetyötä ja perheterapiaa ennaltaehkäisevän lastensuojelun saralla. Terapiatyötä, lyhytterapiaa ja pidempää terapiaa, olen tehnyt jo useiden vuosien ajan. Olen ollut yksityisyrittäjä vuodesta 2005 alkaen, joten yrittäjän arki kaikkine puolineen on näinä vuosina tullut tutuksi. Vuosina 2014-2016 työskentelin psykoterapiapalvelu Psyykellä ammatinharjoittajana.

Client group

Työskentelen tällä hetkellä pääsääntöisesti aikuisten kanssa. Minulla on sekä yksilö että paritapaamisia. Olen työskennellyt paljon työuupumuksen, ylisuorittamisen, tunnetaitojen, vaikeiden vuorovaikutustilanteiden, henkisen väkivallan ja lähisuhdeväkivallan teemojen parissa.

Tällä hetkellä teen tutkimusta henkisen väkivallan muodoista ja siitä toipumisesta.

Additional information

Olen tehnyt paljon nettiterapiaa ja vaikka se saattaa aluksi tuntua oudolta ajatukselta kannustan kokeilemaan. Tutkimusten mukaan nettitapaamiset ovat tehokkaita ja omat kokemukseni ovat saman suuntaisia. Käytettävän välineen unohtaa todella nopeasti ja huomio kiinnittyy vuorovaikutukseen.

Saat ajanvarauksen jälkeen helpon ja turvallisen nettilinkin, jonka kautta pääset suoraan ja vaivattomasti tapaamiselle. Kaikki kalenterissa vapaana olevat ajat on muutettavissa etäajoiksi. Jos et löydä kalenterista sopivaa aikaa voit laittaa viestin.

First session price

98.00

Regular session price

98.00

Pricing details

Tutustumiskäynti 45 minuuttia 98,00 euroa

Vakiokäynti 45 minuuttia 98,00 euroa.

Yksilökäynti 1,5 h 180,00 euroa.

Paritapaaminen 1,5 h 190,00 euroa.