Home Page / Find Your Therapist / Mikko Sammalkivi

Mikko Sammalkivi

Psychotherapist, Master of Theology, Solution-oriented
Helsinki, Lauttasaari
English Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y Elderly over 67y Youth 13-17y
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Daytime appointments
Psychotherapy, solution-focused consultations and personal training services are offered also in English.
Psychotherapeutic Orientation
  • Solution-oriented
  • Cognitive
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy

About me as a therapist

Olen kuunteleva, tarkka, luottamusta herättävä ja huumorintajuinen psykoterapeutti.

Seuraavat asiakaspalautteet kuvaavat parhaiten minua psykoterapeuttina:

"Mikko on kuunteleva, ratkaisuhakuinen ja oivaltava terapeutti, jonka työtavalle on ominaista asioiden monipuolinen pohtiminen.”

"Lämmin ja suora terapeutti. Mikon kyky tarkentaa olennaiseen ja luoda toiveikkuutta on hämmentävä."

"Teimme selkeästi oikeita asioita yhdessä työskennellessämme. Olen löytänyt tasapainoisen ja joustavan tyylini tehdä asioita. Haasteita on riittänyt, mutta oikeanlainen palautuminen on pitänyt motivaationi ja jaksamiseni hyvällä tasolla."

"Koin, että osasit kuunnella ja ymmärtää avaamiani asioita sekä auttaa löytämään käytännöllisiä työkaluja, joilla palauttaa hyvinvointiani."

About my therapy sessions

Pidän itse tärkeänä psykoterapian hyvää laatua ja työskentelyn räätälöintiä asiakkaan tarpeita vastaavaksi. Terapian tuloksellisuutta ja toimivuutta arvioidaan säännöllisesti työskentelymme aikana. Samalla pyrin työskentelyssäni siihen, että kivuliaista asioista voidaan keskustella turvallisesti ja että asiakas kokee tulevansa aidosti ymmärretyksi. Psykoterapeuttinen prosessi tähtää lopulta siihen, että asiakas pääsee elämään omien arvojensa mukaista elämää.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Burnout Challenges in parenting Low self-esteem Feeling bad Changing lifestyle Anxiety towards social situations Panic attacks Obsessive-compulsive disorder Phobia/fear Anger management Processing my past Challenging life situation Self-destructive thoughts Personal growth and development Difficulty sleeping Treatment of physical illness Eating disorders Personality disorders
Areas of Specialization
Multiculturalism / immigrants Child welfare
My professional background and knowledge

Ratkaisukeskeisen psykoterapiakoulutuksen lisäksi olen suorittanut kognitiivis-analyyttisen lyhytterapian opinnot ja kognitiivisen psykoterapian KELA-pätevyyden. Lisäksi olen lisensoitu Personal trainer.

Olen pohjakoulutukseltani teologian maisteri ja opiskellut lisäksi psykologiaa ja filosofiaa. Viimeistelen uskonnonfilosofian väitöskirjaani kuvittelun psykologiasta. Olen tehnyt nuoriso- ja perhetyötä Suomessa ja luennoinut stressinhallinnasta monille erityisryhmille kuten syöpä- ja sydänpotilaille. Minulla on pitkä kansainvälinen työkokemus ulkomailta mm. Sveitsistä, Brasiliasta ja Ranskasta.

Client group

Työskentelen mielelläni nuorten, opiskelijoiden ja aikuisten kanssa suomeksi ja englanniksi.

First session price

115.00

Regular session price

115.00

Pricing details