Home Page / Find Your Therapist / Mika Lehtonen
Educating psychotherapist, Psychiatric staff nurse, Family therapy
Helsinki, Keskusta
Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y Elderly over 67y Couples Families
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Evening appointments Daytime appointments
Olen yksilöiden, parisuhteiden, perheiden ja seksuaalisuuden psykoterapia-ammattilainen. Joskus yksi tapaaminen voi auttaa, toisinaan kolmesta viiteen tapaamista voi saada aikaan muutoksia. Pidemmät, 10-20 kerran prosessit tuottavat pysyvämpiä muutoksia. Nettiajanvarauksessa aikoja.
Psychotherapeutic Orientation
  • Family therapy
  • Couple therapy
Additional Training

Sexual therapeutic knowledge

About me as a therapist

Olen aktiivisesti keskusteleva, mutta kuunteleva ja rauhallinen psykoterapeutti. Kokemukseni monenlaisten elämäntilanteiden kohtaamisesta on opettanut minulle, että tehtäväni on toimia säiliönä ihmisten kärsimyksille ja palauttaa näitä säilöttyjä asioita keskusteluun. Hätäilemällä ei pysyviä muutoksia tapahdu.

En ole kenenkään toisen elämän asiantuntija, ja yleensä asiakkaani kiittelevät minua siitä, että heidän omat ajatuksensa ovat saaneet tilaa ja uusia ulottuvuuksia sekä näkökulmia keskustelujen aikana. Toisinaan annan kotitehtäviä ja kerron faktoja tutkimustuloksista, mutta yleensä kääntelen asioita monelta suunnalta asiakkaitteni kanssa. Asiakkaat itse päättävät, minkä näkökulman he valitsevat ja mitä elämällään tekevät.

Seksuaalisuus ja aggression tunteen käsittely ovat minun erikoisalaani. Vastaanotollani ei tarvitse pelätä tai hävetä puhua, jos näiden asioiden käsittely on tarpeellista.

VARAA AIKA:
https://vaestoliitonterapiapalvelut.fi/

About my therapy sessions

Istunnoilla keskustellaan asioista, mitkä asiakkaan tai asiakkaiden mielestä ovat tärkeitä. Toisinaan annan omia ajatuksiani ja tuntojani asiakkaan tilanteesta hänen pureskeltavakseen, jotta hän pääsisi omassa asiassaan eteenpäin. Perheterapeuttisen sukupuun piirtämisellä syvennytään menneeseen nykypäivän ilmiöiden ymmärtämiseksi. Ajatus- ja tunnekarttoja piirrellään, ja lapsena opittuja vuorovaikutus- ja kiintymyssuhdemalleja pohditaan. Joskus on hyvä tehdä rentoutusharjoituksia ja etsiä mielikuvista turvapaikkaa, mihin voi tiukan paikan tullen paeta turvaan rauhoittumaan. Pariterapiassa kuunnellaan molempia tasapuolisesti. Välillä keskustelen vain toisen kanssa ja toinen kuuntelee, hetken päästä vaihdetaan toisinpäin. Autan paria keskustelemaan heille tärkeistä asioista. Pariterapian tavoite voi olla parempi parisuhde tai sen seksuaalisuus. Joskus mietitään jonkin trauman merkitystä parisuhteelle. Tavoitteena voi olla myös mahdollisimman hyvä ero sekä aikuisille että lapsille.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Subtance abuse/addiction Challenges in parenting Low self-esteem Feeling bad Anger management Sexual problems Processing my past Sexual abuse To deal with a crime victim, sudden loss or other traumatic experience Challenging life situation Self-destructive thoughts Personal growth and development Gender or Sexual-Identity Questions Treatment of physical illness
My professional background and knowledge

Aloitin sairaanhoitajaopinnot vuonna 1988 ja siitä lähtien toimin psykiatrisilla osastoilla sijaisena, kunnes 1993 aloitin psykiatrisessa kuntoutuskodissa sairaanhoitajana. Vuosina 1996-2000 toimin kriisityöntekijänä Suomen Mielenterveysseuran SOS-autossa, jossa kohtasimme ihmisiä, jotka olivat kriisissä esim. läheisen äkillisen kuoleman johdosta tai onnettomuuden, mielenterveysongelmien, itsemurhauhan, parisuhdeongelmien ja lähisuhdeväkivallan takia. Vuosina 2001-2006 toimin psykoterapeuttina Suomen Mielenterveysseuran Psykoterapiataitojen instituutissa tavaten yksilöitä, pareja ja perheitä monenlaisissa elämänkriiseissä. Vuonna 2006 siirryin Väestöliiton seksuaaliterveysklinikalle, jossa toimin pääasiassa poikien ja miesten elämänhallinnallisten asioiden parissa niin psykoterapeuttina, seksuaaliterapeuttina kuin vaikuttamistyötä tehden. Viimeiset neljä vuotta toimin yksikön päällikkönä. Vuoden 2017 alusta olen toiminut kokopäiväisenä ammatinharjoittajana Väestöliiton Familia Oy:ssa.

Client group

Tutkimusten mukaan asiakkaan ja terapeutin välinen suhde on suurin tekijä onnistuneessa terapiassa. On vaikea sanoa kenelle sopisin terapeutiksi, kenelle en. Yhteistyö syntyy tapaamisissa, yhteistyössä asiakkaan kanssa. Seksuaalisuuteen ja aggression hallintaan sekä parisuhteeseen liittyvien haasteiden auttamisessa olen parhaimmillani. Itsetunto, erouhka, sivusuhteet, parisuhteen eri vaiheiden kriisit sekä sairastumisen vaikutus parisuhteeseen kiinnostavat minua.

Additional information

****
HUOM. Nettiajanvaraus osoitteessa:
https://vaestoliitonterapiapalvelut.fi/

Minduu-sivuston yhteydenottolomakeet välittyvät Väestöliiton Terapiapalveluiden ajanvarauksen sähköpostiin.
****

First session price

94.00

Regular session price

94.00

Pricing details

Yksilö 45 min 94 €
Parit 90 min 159 €
Käyntihinnat noudattavat Väestöliiton Terapiapalveluiden hinnastoa.