Home Page / Find Your Therapist / Mika Lehtonen

Mika Lehtonen

Educating psychotherapist, Psychiatric staff nurse, Couple therapy
Helsinki, Keskusta
Finnish
Customer Groups
Families Couples Elderly over 67y Adults 18-67y
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Evening appointments Daytime appointments
Voit tiedustella vapaata aikaa Väestöliiton Terapiapalveluiden ajanvarauksesta, puhelinnro 09 2280 5267. Olen parisuhteiden, perheiden, seksuaalisuuden ja yksilöiden kriisien psykoterapia-ammattilainen. Joskus yksikin tapaaminen voi auttaa.
Psychotherapeutic Orientation
  • Couple therapy
  • Couple therapy
Additional Training

Body-oriented psychotherapy Sexual therapeutic knowledge

About me as a therapist

Olen aktiivisesti keskusteleva, mutta kuunteleva ja rauhallinen psykoterapeutti. Kokemukseni monenlaisten elämäntilanteiden kohtaamisesta on opettanut minulle, että tehtäväni on toimia säiliönä ihmisten kärsimyksille ja palauttaa näitä säilöttyjä asioita keskusteluun. Hätäilemällä ei pysyviä muutoksia tapahdu.

En ole kenenkään toisen elämän asiantuntija, ja yleensä asiakkaani kiittelevät minua siitä, että heidän omat ajatuksensa ovat saaneet tilaa ja uusia ulottuvuuksia sekä näkökulmia keskustelujen aikana. Toisinaan annan kotitehtäviä ja kerron faktoja tutkimustuloksista, mutta yleensä kääntelen asioita monelta suunnalta asiakkaitteni kanssa. Asiakkaat itse päättävät, minkä näkökulman he valitsevat ja mitä elämällään tekevät.

Seksuaalisuus ja aggression tunteen käsittely ovat minun erikoisalaani. Vastaanotollani ei tarvitse pelätä tai hävetä puhua, jos näiden asioiden käsittely on tarpeellista.

About my therapy sessions

Istunnoilla keskustellaan asioista, mitkä asiakkaan tai asiakkaiden mielestä ovat tärkeitä. Toisinaan annan omia ajatuksiani ja tuntojani asiakkaan tilanteesta hänen pureskeltavakseen, jotta hän pääsisi omassa asiassaan eteenpäin. Ajatus- ja tunnekarttoja piirrellään, ja lapsena opittuja vuorovaikutus- ja kiintymyssuhdemalleja pohditaan. Joskus on hyvä tehdä rentoutusharjoituksia ja etsiä mielikuvista turvapaikkaa, mihin voi tiukan paikan tullen paeta turvaan rauhoittumaan. Pariterapiassa kuunnellaan molempia tasapuolisesti. Välillä keskustelen vain toisen kanssa ja toinen kuuntelee, hetken päästä vaihdetaan toisinpäin. Autan paria keskustelemaan heille tärkeistä asioista. Pariterapian tavoite voi olla parempi parisuhde tai sen seksuaalisuus. Joskus mietitään jonkin trauman merkitystä parisuhteelle. Tavoitteena voi olla myös mahdollisimman hyvä ero sekä aikuisille että lapsille.

Issues often worked with
Treatment of physical illness Gender or Sexual-Identity Questions Personal growth and development Self-destructive thoughts Challenging life situation To deal with a crime victim, sudden loss or other traumatic experience Sexual abuse Processing my past Sexual problems Anger management Feeling bad Low self-esteem Challenges in parenting Subtance abuse/addiction Relationship problems Depression/Anxiety
My professional background and knowledge

Aloitin sairaanhoitajaopinnot vuonna 1988 ja siitä lähtien toimin psykiatrisilla osastoilla sijaisena, kunnes 1993 aloitin psykiatrisessa kuntoutuskodissa sairaanhoitajana. Vuosina 1996-2000 toimin kriisityöntekijänä Suomen Mielenterveysseuran SOS-autossa, jossa kohtasimme ihmisiä, jotka olivat kriisissä esim. läheisen äkillisen kuoleman johdosta tai onnettomuuden, mielenterveysongelmien, itsemurhauhan, parisuhdeongelmien ja lähisuhdeväkivallan takia. Vuosina 2001-2006 toimin psykoterapeuttina Suomen Mielenterveysseuran Psykoterapiataitojen instituutissa tavaten yksilöitä, pareja ja perheitä monenlaisissa elämänkriiseissä. Vuonna 2006 siirryin Väestöliiton seksuaaliterveysklinikalle, jossa toimin pääasiassa poikien ja miesten elämänhallinnallisten asioiden parissa niin psykoterapeuttina, seksuaaliterapeuttina kuin vaikuttamistyötä tehden. Viimeiset neljä vuotta toimin yksikön päällikkönä. Vuoden 2017 alusta olen toiminut ammatinharjoittajana Väestöliiton Terapiapalvelut Oy:ssa.

Client group

Tutkimusten mukaan asiakkaan ja terapeutin välinen suhde on suurin tekijä onnistuneessa terapiassa. Yhteistyö syntyy tapaamisissa, yhteistyössä asiakkaan kanssa. Seksuaalisuuteen ja aggression hallintaan sekä parisuhteeseen liittyvien haasteiden auttamisessa olen parhaimmillani. Itsetunto, erouhka, sivusuhteet, parisuhteen eri vaiheiden kriisit sekä sairastumisen vaikutus parisuhteeseen kiinnostavat minua.

Additional information

Katso myös https://www.psykoterapialehtonen.fi/

First session price

110.00

Regular session price

110.00

Pricing details

Yksilö 45 min 110€
Yksilöt 60 min 135€
Parit 90 min 186€
Käyntihinnat noudattavat Väestöliiton Terapiapalveluiden hinnastoa.