Home Page / Find Your Therapist / Mia Montonen

Mia Montonen

Psychotherapist, Psychiatric staff nurse, Couple therapy
Etäyhteydellä, koko Suomi
Helsinki,
Finnish Swedish English
Customer Groups
Couples Families Adults 18-67y Elderly over 67y Youth 13-17y Children under 13y
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Daytime appointments Evening appointments
I am a family and couples psychotherapist, nurse, M.Soc.Sc. and a supervisor. I have a long experience of working with families and parents. I welcome families, couples and individuals, although the KELA support is only for family and couples. I have a strong dialogical framework. As a therapist I am cool, analytical, sensitive, and reflecting. I value my clients’ own resources, knowledge and experience. I am often described as person who makes others feel safe.

Jag är par- och familjepsykoterapeut, sjukskötare, pol. mag , arbetshandledare (STOry). Jag har lång erfarenhet av föräldrastöd. Individer, par och familjer i olika konstellationer är välkomna. Möjlighet till FPAs rehabiliterande psykoterapi för par och familjer. Individuella klienter som självbetalande. Jag har ett starkt dialogiskt och resursinriktat arbetsgrepp. Jag lung, analytisk, sensitive och reflekterande och värdesätter klientens egna resurser, eget kunnande och erfarenhet. Jag upplevs ofta som lugn och trygg.
Psychotherapeutic Orientation
  • Couple therapy
  • Family therapy
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy

About me as a therapist

Olen käynyt voimavarakeskeisen dialogisen työnohjaajakoulutuksen ja tämä näkyy myös terapeuttina. Uskon asiakkaiden omiin voimavaroihin ja arvostan heidän omaa kokemusta ja osaamista. Olen rauhallinen, analyyttinen, pohdiskeleva, sensitiivinen ja tilaa antava. Tarvittaessa voin olla myös jämäkkä. Olen saanut palautetta että minut koetaan turvalliseksi ja luotettavaksi, tuon uusia näkökulmia ja teen hyviä kysymyksiä.

About my therapy sessions

Vastaanotollani lähtökohtana on asiakas ja asiakkaiden tarpeet ja toiveet ja nämä ohjaavat työskentelyä. Vastaanotolle voi tulla monessa eri tilanteessa, joku haluaa aukoa solmuja vuosien takaa, kun toista pohdituttaa tämän hetken käytännön asiat. Joku pari haluaa vahvistaa parisuhdetta, uuden elämäntilanteen edessä (esim lapsen syntymä, tyhjä pesä) kun toinen haluaa pohtia suhteen jatkoa ja erotako vai ei. Joskus muutokset elämäntilanteessa aiheuttavat suuremman kriisin, joita voi olla hyvä purkaa yhdessä.
Menetelmät valitaan myös yhdessä asiakkaiden kanssa. Usein vastaanotolla "vain" keskustellaan ja pohditaan, mutta käytössä voi myös olla dialogisia menetelmiä, kuvakortteja, tarinoita, esineitä ja joskus voidaan käyttää fläppiä. Olen ohjannut joogaa ja joskus voidaan myös käyttää hengitysharjoituksia. Lasten kanssa kanssa asioita voidaan käsitellä piirtäen ja leikkien. Asiakkaiden niin toivoessa, voidaan heille antaa kotitehtäviä vastaanottoaikojen välille.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Challenges in parenting Feeling bad Changing lifestyle Challenging life situation Personal growth and development Burnout Difficulty sleeping Low self-esteem Anxiety towards social situations Treatment of physical illness Eating disorders Panic attacks Obsessive-compulsive disorder Phobia/fear Anger management Sexual problems Processing my past Bipolar disorder Personality disorders Gender or Sexual-Identity Questions Hurting yourself
Areas of Specialization
Pregnancy & birth Adoption & placement
My professional background and knowledge

Olen lähes koko työurani tehnyt töitä perheiden palveluiden kanssa, ihan käytännössä, mutta myös palveluiden kehittämisen näkökulmasta. Minulla on käytännön kokemusta, erilaisesta ryhmätoiminnasta sekä lapsille että aikuisille. Viimeisimpänä olen käynyt ruotsalaisen ABC vanhemmuusryhmä ohjaaja sekä -kouluttaja koulutuksen.
Olen aikoinani ollut käynnistämässä Folkhälsanin ruotsinkielistä doula-toimintaa ja nyt toimin vapaaehtoisena doulana.

Client group

Vastaanotolle on tervetulleita kaikenlaiset perheet. Vastaanotolle voi tulla koko perhe, pariskunta tai yksin. Myös yksilöasiakkaat ovat tervetulleita.

Additional information

Kelan kuntoutuspsykoterapia perheille ja pareille. Yksilöasiakkaat itsemaksavina.

First session price

110.00

Regular session price

110.00

Pricing details

Hinnat ovat 45 min vastaanotolle. 90 min on 180 €.