Home Page / Find Your Therapist / Marketta Suontakanen-Kamaja

Marketta Suontakanen-Kamaja

Psychotherapist, Psychiatric staff nurse, Psychoanalytic
Helsinki, Katajanokka
Finnish Sign language
Customer Groups
Adults 18-67y Elderly over 67y Couples Families
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Daytime appointments
This therapist is not taking in new customers. Search for free therapists.
Olen kokenut psykoanalyyttisen/-dynaamisen- suuntauksen ylemmän erityistason psykoterapeutti. Erityisalaani traumat ja kriisit: seksuaalinen hyväksikäyttö/väkivalta ja perheväkivalta. Puhumisen ja tutkimisen tukena toiminnalliset/draamamenetelmät. Yksityisvast.otto: HKI, Katajanokka (ratikka 4)
Psychotherapeutic Orientation
  • Psychoanalytic
  • Crisis and trauma
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy

Additional Training

Crisis and traumas Sexual therapeutic knowledge

About me as a therapist

Psykoanalyyttinen viitekehys antaa työlleni vahvan pohjan, mutta en ole pelkästään hiljaa kuunteleva psykoterapeutti. Tuen ja autan kysymyksillä eteenpäin. Toiminnalliset ja psykodraamamenetelmät voivat auttaa joskus, kun puhuminen ja pohtiminen ovat ”jumissa”.

Asiakkaan arvostaminen ja ehdoton luottamuksellisuus ovat pohja työlleni. Terapian rajat ovat selkeät (aloitus ja lopetusajat, tauot, maksuasiat).

About my therapy sessions

Istumme vastakkaisissa tuoleissa. Asiakas saa aloittaa hänelle sillä hetkellä tärkeimmästä asiasta. Työskentelemme tämän päivän asioiden ja ongelmien kanssa, ja usein sitä kautta siirrymme miettimään, kuinka tämä asia on näkynyt aikaisemmin elämässä. Lapsuuden ja nuoruuden aikana tapahtuneet asiat tulevat sitä kautta luontevasti käsittelyyn. Vaikeiden asioiden pitkäkestoiselle käsittelylle antaa mahdollisuuden kaksi kertaa viikossa toistuva 2 – 3 vuotta kestävä tiivis psykoterapia.
Unet ovat ”kuningastie alitajuntaan” Sigmund Freudin sanoin. Joskus unien kautta aukeaa ymmärrystä omaan tilanteeseen.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Burnout Challenges in parenting Low self-esteem Feeling bad Changing lifestyle Eating disorders Anxiety towards social situations Panic attacks Obsessive-compulsive disorder Phobia/fear Anger management Sexual problems Processing my past Sexual abuse To deal with a crime victim, sudden loss or other traumatic experience Challenging life situation Self-destructive thoughts Bipolar disorder Personality disorders Psychotic disorders Personal growth and development Difficulty sleeping Gender or Sexual-Identity Questions Hurting yourself Treatment of physical illness
Areas of Specialization
Personality disorders Seriously traumatized patients and dissociative disorders Diversity of Sexuality and Gender
My professional background and knowledge

Nykyinen tehtävä:
Oma täyspäiväinen praktiikka vuodesta v.2003 lähtien

Koulutus:
Ylemmän erityistason psykoterapeutti Tampereen yliopiston IPA:n koulutusorganisaatiossa 2002-2005. 1 v mittainen kriisi- ja traumatyöhön erikoistuminen v.92-93. Psykodraamakoulutus 95-99 (Moreno-instituutti). Psykiatrinen erikoissairaanhoitaja -84 (Oulu). Lukuisa määrä alan koulutusta työn ohessa.

Kokemus ja muu koulutus:
Ennen praktiikkaani tein Kelan kuntoutuskursseja työuupuneille ja seksuaalisen väkivallan ja -hyväksikäytön kohdanneille Tampereella n. 9 v:n ajan 1995-2003. Työskentelin myös järjestöissä, mm. Tampereen Rikosuhripäivystyksen ensimmäisinä työntekijöinä, missä erityisosaamiseni fokusoitui perheväkivallan kokeneisiin ja seksuaalisesti hyväksikäytettyihin ihmisiin. 2000-luvun alussa sain RAY:n 3v- rahoituksen kouluissa lasten kanssa tehtävään ennaltaehkäisevään työhön (koulukiusaaminen, perheväkivalta lasten kannalta ja seksuaalinen häirintä).

Client group

Teen työtä yli 16-vuotiaiden kanssa. Lyhyemmät työskentelyt mahdollisia. Työnohjaukset ja pariterapiat mahdollisia. Hyvä motivaatio terapiatyöskentelyyn on hoitotyön perusta.

Additional information

Yhteydenotot: (1) yhteydenottolomakkeen kautta; (2) Tekstiviestinä 050-4606029 tai (3) sähköpostilla: msk@concentra.fi

First session price

60.00

Regular session price

90.00

Pricing details

Kela-korvaus on 57,60€.