Home Page / Find Your Therapist / Marja Louhi
Educating psychotherapist, Licentiate of Psychology, Group psychotherapy
Vantaa, Tikkurila
Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y Groups
Length of Therapy
Long-term
Availability
Evening appointments
Täydentyviä pitkäkestoisia psykoterapiaryhmiä Tikkurilassa. Ryhmiin otetaan uusia jäseniä syksyn 2023 aikana. Ota yhteyttä haastatteluajan varaamiseksi! Voit hakea Kelan tukea kuntoutuspsykoterapiaan, saada HUS erikoissairaanhoidon palvelusetelin tai maksaa itse. EI YKSILÖPSYKOTERAPIAA.
Psychotherapeutic Orientation
  • Group psychotherapy
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy

About me as a therapist

Psykoanalyyttisen suuntauksen terapeuttina olen tilaa ja aikaa antava, tutkiva, osallistuva ja pohtiva. Tehtäväni terapeuttina on tukea ryhmää työskentelyssä ja poistaa esteitä vuorovaikutuksen tieltä. Työskentely tapahtuu tässä ja nyt hetken kautta mukaan ottaen elämän aikaisemmat kokemukset. Olen huumorintajuinen ja sosiaaliset ryhmätilanteet aktivoivat luovaa mielikuvitustani.

About my therapy sessions

Keskustelu etenee ryhmäpsykoterapiassa vapaasti virraten. Työskentelyn perussuositus on, että puhutaan mahdollisimman vapaasti kaikkea, mitä tulee mieleen ja tuntuu tärkeältä. Psykoanalyyttisen työskentelyn luonteeseen kuuluu oleellisesti tilan antaminen myös piilotajuisille mielen alueille, tarkastelun kohteena voivat olla unet ja mielikuvat.

Terapeutti ja ryhmä tekevät yhteistyötä havainnoiden, keskustellen tunteista, ajatuksista ja ryhmän suhteista. Terapeuttina teen istunnon aikana yhteenvetoja ryhmän keskusteluista.

Katso video mitä istunnoilla tapahtuu:
https://minduu.fi/fi/psykoterapian-abc/psykoterapiasuuntaukset/ryhmapsykoterapia/

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Burnout Challenges in parenting Low self-esteem Feeling bad Changing lifestyle Eating disorders Anxiety towards social situations Panic attacks Obsessive-compulsive disorder Phobia/fear Anger management Sexual problems Processing my past Sexual abuse Challenging life situation Bipolar disorder Personal growth and development Difficulty sleeping Gender or Sexual-Identity Questions Treatment of physical illness
My professional background and knowledge

Valmistuin 2012 ryhmäpsykoanalyytikoksi vaativan erityistasonpsykoterapeutiksi (VET) ja ryhmäpsykoterapeuttikouluttajaksi. Toimin sivutoimisena ammatinharjoittajana psykoanalyyttisiä psykoterapiaryhmiä pitäen.

Peruskoulutukseltani olen psykologi ja toiminut 1996 lähtien eri tehtävissä päätoimisesti. Terveyspsykologian erikoispsykologiksi ja psykologian lisensiaatiksi valmistuin 2019. Psykologina kokemusta on aikuisten, lasten, nuorten ja perheiden parissa työskentelystä. Aiemmin työskentelin pitkään kuntoutuspsykologina ja viime vuodet monikulttuurisissa mielenterveyspalveluissa psykologina.

Tarkempaa tietoa työhistoriastani ja osaamisestani löytyy LinkedIn -sivustolta nimelläni.

Client group

Tarjoan ryhmäpsykoterapiaa aikuisille. Ryhmään hakeutumisen syynä voi olla ahdistus, masennus, jännittäminen, paniikkioireet, sosiaaliset pelot, ihmissuhdevaikeudet, yksinäisyys, itsetunto- ja identiteettiongelmat, työuupumus, työpaikan ristiriidat tai psykosomaattinen oireilu.

Ryhmään ei voi ottaa selkeästi itsetuhoisia, akuutissa psykoosissa olevia, vaikeista persoonallisuushäiriöistä kärsiviä tai päihdeongelmaisia.

Katso video kenelle ryhmäpsykoterapia sopii:
https://www.youtube.com/watch?v=UFjUkMw7UkE&t=51s

Katso video milloin yksilöpsykoterapia on suositeltavampaa:
https://www.youtube.com/watch?v=FfSNrB_sRdQ&t=10s

Additional information

Ryhmäpsykoterapiaistunnot pidetään Tikkurilan terapian tiloissa. Ryhmään voi osallistua poikkeustilanteissa etänä zoom -sovelluksen kautta.

Ryhmäpsykoterapia on tarkoitettu pitkäkestoiseksi hoitomuodoksi. Tulijalla tulee olla valmius sitoutua hoitoon ainakin vuodeksi.

Mikäli elämäntilanteessa on odotettavissa muutoksia, jotka tekevät mahdottomaksi säännöllisen osallistumisen ilta-aikaan pidettävään ryhmään, kannattaa hoitoon hakeutuminen siirtää suotuisampaan ajankohtaan.

Lisätietoja:
http://www.tikkurilanterapia.fi/Copied-Psykiatrit.php

First session price

50.00

Regular session price

95.00

Pricing details

Kelan tukea voit hakea, kun sinulla on 3 kk kestänyt edeltävä hoitosuhde psykiatrin kanssa ja psykiatrin kirjoittama B-lausunto ryhmäpsykoterapiaan.

Kelan tukea saavalle omavastuuosuus on 10,90 € ryhmäpsykoterapiaistunnolta.

Soveltuvuus ryhmään selvitetään kahdenkeskisissä haastatteluissa, jotka maksavat yhteensä 100 € sisältäen yleensä 2-3 tapaamista.

Erikoissairaanhoidon kautta voi päästä ryhmään HUS-palvelusetelillä. Ryhmässä käynnit ovat tällöin maksuttomia.
Lisätietoa: https://www.mielenterveystalo.fi/fi/terapia/husin-palvelusetelipsykoterapia

Ryhmiin voi tulla myös itsemaksavana. Istunnon hinta on 60€.