Home Page / Find Your Therapist / Marita Huuskonen

Marita Huuskonen

Psychotherapist, Social studies, Couple therapy
Oulu,
Kuusamo,
Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y Youth 13-17y Couples Families
Length of Therapy
Long-term
Availability
Evening appointments Daytime appointments
Terapeuttina olen läsnäoleva ja empaattinen kuuntelija. Terapiassa yhdessä etsimme uusia toimintatapoja, ajatusmalleja ja voimavaroja. Terapiaa teen monenikäisten asiakkaiden kanssa. Asiakaskuntaani kuuluu kouluikäisiä lapsia sekä jo eläkkeellä olevia asiakkaita.
Psychotherapeutic Orientation
  • Couple therapy
  • Family therapy
Additional Training

Art therapy

About me as a therapist

Terapeuttina olen aktiivinen, mutta annan paljon tilaa myös asiakkaalle. Haastattelun kautta pääsen perille asiakkaan tarinasta ja olen utelias kuulemaan erilaisia ihmisten tarinoita. Arvostan asiakkaan omia kokemiaan tunteita ja en lähde mitätöimään kenenkään omia tunnetiloja. Työskentelyotteeni on myös tilanteen vaatiessa napakka ja osaan vastuttaa asiakasta tavoitteiden saavuttamiseksi.

About my therapy sessions

Käytän terapiassa perhe- ja pariterapiaan liittyviä tehtäviä sekä mentelmiä esim. sukupuutyöskentely, parisuhteen - ja vanhemmuudenroolikarttaa, kiintymyssuhdeteorian läpikäymistä, elämänjanan työstämistä. Ratkaisukeskeiseen kuvataideterapia tehtäviin kuuluu esim. voimavarapuu, altistus-tehtävät sekä monenlaiset kuvan tuottamiset, jotka liittyvät erilaisiin tunteisiin sekä erilaiset terapiakortttien käyttäminen. Annan myös erilaisia kotitehtäviä niin yksilö- ja pariterapiassa. Välillä terapia-istunnot ovat hyvin rauhallisia, joilloin työstetään eri tunnetiloja ja vain keskustellaan.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Subtance abuse/addiction Burnout Challenges in parenting Low self-esteem Feeling bad Changing lifestyle Anxiety towards social situations Panic attacks Processing my past Sexual abuse Challenging life situation Bipolar disorder Personality disorders Personal growth and development Difficulty sleeping Gender or Sexual-Identity Questions Hurting yourself Treatment of physical illness
Areas of Specialization
Adoption & placement Child welfare Multiculturalism / immigrants
My professional background and knowledge

Olen valmistunut Valviran psykoterapeutiksi vuonna 2003, ammatinharjoittajana olen toiminut kolme vuotta. Sitä ennen olen työskennellyt noin 25 vuotta perheiden ja lasten/nuorten parissa perhekuntoutuksessa sekä lastensuojelu- ja mielenterveys/päihdekuntoutujien parissa. Erityisosaamiseen kuuluu erilaiset riippuvuudet. Oulun kaupungilla työskentelin sijaisperheiden kanssa sekä toimin sijaisvanhempien kouluttajana. Esimiehenä ja johtajana olen toiminut useammassa eri organisaatiossa.

Client group

Terapiaa teen monenikäisten asiakkaiden kanssa. Asiakaskuntaani kuuluu kouluikäisiä lapsia sekä jo eläkkeellä olevia asiakkaita. Pariterapiatyöskentely on mielenkiintoista sekä uusperheiden kanssa työskentely.

First session price

90.00

Regular session price

90.00

Pricing details