Home Page / Find Your Therapist / Maria Laine

Maria Laine

Psychotherapist, Master of Social Sciences, Solution-oriented
Hämeenlinna,
Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y Elderly over 67y Youth 13-17y Children under 13y Families Groups
Length of Therapy
Single consultation Short-term
Availability
Evening appointments Daytime appointments Weekend appointments
Kun pukee omat ajatukset sanoiksi, joille on kuulija, saa usein oivalluksia ja uusia merkityksiä. Tapahtuu muutos. Jos etsit myötätuntoista kuuntelijaa, oivaltavien kysymysten esittäjää tai vaihtoehtoisten ajattelu- ja toimintatapojen esilletuojaa, ota yhteyttä.
Psychotherapeutic Orientation
  • Solution-oriented
  • Family therapy
Additional Training

Neuropsychiatric coach Body-oriented psychotherapy

About me as a therapist

Jos etsit myötätuntoista kuuntelijaa, oivaltavien kysymysten esittäjää tai vaihtoehtoisten ajattelu- ja toimintatapojen esilletuojaa, ota yhteyttä.
Kun haluaa ymmärtää itseään tai toisiaan paremmin, ajatukset kannattaa pukea sanoiksi. Sanat tarvitsevat aina kuulijan; silloin ne tulevat uudella tavalla sanojalleen todeksi, uudelleen mietittäväksi ja työstettäväksi. Ajattelen, että tähän perustuu keskeisellä tavalla luottamuksellisen ja ammatillisen keskustelun voimaannuttava vaikutus. Pyrin luomaan sellaisen vuorovaikutussuhteen, jossa asiakas kokee olonsa turvalliseksi ja luottavaiseksi; joskus se tarkoittaa enemmän myötätuntoa ja joskus taas rohkeaa aktiivisuutta.

About my therapy sessions

Kuunteleminen ja keskusteleminen ovat tapaamisen keskiössä. Usein kirjaan asioita näkyväksi fläpille, mikä sekin saattaa auttaa asiakasta. Joskus kuitenkin erilaisten menetelmien kautta voi saada oivalluksia omasta tilanteesta ja uusia näkökulmia ajatteluun ja toimintaan. Neuvottelen aina menetelmistä ja niiden käyttämisestä asiakkaan kanssa. Käyttämäni menetelmät liittyvät esim. mielikuvien, valokuvien tai korttien tai musiikin käyttämiseen. Jokaisen tapaamisen lopuksi on tärkeää pohtia, mitä hyötyä tapaamisesta oli.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Burnout Challenges in parenting Low self-esteem Feeling bad Changing lifestyle Eating disorders Anxiety towards social situations Anger management Processing my past Challenging life situation Personal growth and development Difficulty sleeping Treatment of physical illness
My professional background and knowledge

Olen mielen hyvinvoinnin ammattilainen ja työskentelen sen parissa monipuolisesti tarjoamalla keskusteluapua, terapiaa, neuropsykiatrista valmennusta ja työnohjausta. Myös erilaiset oppimiseen ja oppimisvaikeuksiin liittyvät työt ovat erityisosaamistani. Eri-ikäiset ja erilaisista työ- ja elämäntilanteista tulevat asiakkaat ovat siis tervetulleita. Minulla on yli 20 vuoden työkokemus ohjaus- ja koulutustehtävistä eri aloilta ja erityisryhmissä. Olen kouluttautunut monipuolisesti (YTM, sosiaalipsykologi; KM, erityisopettaja; psykoterapeutti; työnohjaaja; ratkaisukeskeinen coach; neuropsykiatrinen valmentaja; MatikkaLuotsi-matematiikkavaikeuden kartoitus ja kuntoutus). Erilaiset toiminnalliset menetelmät ovat myös osaamisaluettani. Viimeisin koulutus, josta olen hankkinut lisää osaamista, on psykofyysisen psykoterapian peruskoulutus.

First session price

65.00

Regular session price

85.00

Pricing details

Itse suosin yksilökäynneillä 60 tai 90 minuutin aikaa, mutta toki se on neuvoteltavissa asiakkaan kanssa. Jos tapaamiseen osallistuu useampia ihmisiä (esim. kumppani tai muita perheenjäseniä), suosittelen 90 minuutin tapaamisaikaa.
Hinnat (voimassa toistaiseksi):
45 min - 65 €
60 min - 85 €
90 min - 100 €