Home Page / Find Your Therapist / Mari Rikala

Mari Rikala

Psychotherapist, Master of Political Sciences, Family therapy
Vantaa, Pakkala, Terveystalo Flamingo
Tuusula, Hyrylä
Finnish
Customer Groups
Elderly over 67y Children under 13y Youth 13-17y Families Couples Adults 18-67y
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Daytime appointments

Therapist does not accept appointments between 31.8.-31.10.
Vastaanottokäynnit toteutuvat tällä hetkellä etänä. Tukea yksilöille, perheille, vanhemmuuteen ja pariskunnille. Kela- pätevyys perhe- ja pariterapiaan sekä vanhempainohjaukseen. Valmistun yksilöpsykoterapeutiksi vuoden 2021 lopussa.
Psychotherapeutic Orientation
  • Family therapy
  • Cognitive
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy

Additional Training

Crisis and traumas EMDR

About me as a therapist

Olen terapeuttina aktiivinen, kyselevä ja kuunteleva. Minulle on tärkeää, että koet asiakkaana tulleesi kuulluksi tapaamisessamme. Lisäksi minulle on tärkeää luoda alusta saakka yhteistyöllemme luottamuksellinen ja turvallinen ilmapiiri. Kannustan sinua eteenpäin tavoitteissasi. Olet tervetullut vastaanotolleni yksin tai puolisosi kanssa omana itsenäsi.

About my therapy sessions

Työskentely lähtee asiakkaan esiin tuomista toiveista ja tavoitteista. Asioista, joihin asiakas haluaa saada aikaan muutosta. Alussa käymme yhdessä myös keskustelua minkä pituinen työskentely on tässä kohdin mahdollinen ja tarkoituksenmukainen. Tapaaminen voi olla kertaluonteinen, muutamia kertoja tai lyhytterapeuttinen (5-20 krt) terapiajakso tai tätä pidempi jakso. Tehtäväni on tukea asiakasta ajatusten, tunteiden, vuorovaikutuksen ja toimintaan liittyvissä pohdinnoissa ja tavoitteiden suuntaamassa muutostyössä. Käytän usein työskentelyssäni kehollisia menetelmiä. Usein käyntien väleihin voi liittyä kotitehtäviä.

Issues often worked with
Treatment of physical illness Difficulty sleeping Personal growth and development Challenging life situation To deal with a crime victim, sudden loss or other traumatic experience Processing my past Phobia/fear Panic attacks Anxiety towards social situations Changing lifestyle Feeling bad Low self-esteem Challenges in parenting Burnout Relationship problems Depression/Anxiety
Areas of Specialization
Child welfare
My professional background and knowledge

Olen toiminut 12 vuotta perheneuvolassa sosiaalityöntekijänä, aiemmin lastensuojelun sosiaalityöntekijänä. Lisäksi ammatinharjoittajana useamman vuoden. Olen kohdannut työssäni perheitä, lapsia ja aikuisia hyvin vaikeissakin elämäntilanteissa. Minulla on kokemusta perheiden ja pariskuntien hankalista vuorovaikutussuhteista, työuupumuksesta, masennuksesta ja ahdistuksesta. Perheneuvolatyön kautta minulle on tuttua vanhempien kanssa työskentely lapsen masennus-, ahdistus- ja pelko-oireisiin liittyen. Samoin vanhemmuuden tuki ADHD:n liittyvissä kysymyksissä, yleisissä kasvatuksellisissa haasteissa, kehityksellisissä että äkillisissä elämänkriiseissä. Kasvatus- ja perheneuvonnan erikoistumiskoulutus. Kriisi- ja traumapainotteinen perhepsykoterapiakoulutus. EMDR-koulutus (lapset, nuoret, aikuiset). Tunnekeskeisen pariterapian perus- ja syventävät opinnot. Käynnissä kognitiivis-integratiivinen psykoterapiakoulutus 2018-2021.

Client group

Työskentelen mielelläni sekä yksilöiden, pariskuntien että perheiden kanssa. Lapset ja nuoret ovat tervetulleita vastaanotolle vanhempiensa kanssa, lasten osallistumisesta käynnille sovitaan vanhempien ja terapeutin kanssa kuitenkin aina etukäteen ennen tapaamista.

Additional information

Vantaalla Terveystalolla torstaisin aamupäiväaikoja. Vain yksittäisiä aikoja vapaana. Tarkista tilanne Terveystalon sivuilta.

Tuusulassa Hyrylässä joitakin vapaita päiväaikoja. Kysy viestillä paikkatilannetta . Huomioithan, että ei kela -pätevyyttä yksilöterapiaan.

Perhe- ja pariterapiaan varataan mielellään 90 min aika, emdr- käynneillä käytössä myös useinmiten 90 min aika. Jos haluat varata 90 min ajan, voit varata kaksi peräkkäistä aikaa tai ellei niitä ole näkyvissä, ota yhteyttä Minduun yhteydenottopyynnön kautta. Samoin voit lähettää viestiä Minduun kautta ja kysyä vapautuvien aikojen ajankohtaa.

First session price

90.00

Regular session price

90.00

Pricing details

Hinnat Hyrylän vastaanotolla:
Tutustumiskäynti 90 e/45min 100 e/60 min
Yksilökäynti 45 min/90 e
Perheterapia 150 e/90 min
Pariterapia 140 e/90 min, 120 e/60 min
Vanhemmuuteen, pari- ja perheterapiaan liittyvät yksilökäynnit, yksittäiset tukikäynnit 90-100 e/ 45-60 min
Perhe-, pariterapiaan ja vanhempainohjaukseen kela pätevyys.

Lääkärikeskuksessa (Flamingon toimipisteessä) erilliset hinnat.
Tarkista hinnat Terveystalon sivuilta.