Home Page / Find Your Therapist / Mari Paloriutta-Turkulainen

Mari Paloriutta-Turkulainen

In education Other, Solution-oriented
Helsinki, Punavuori
Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y Elderly over 67y Couples
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Evening appointments Daytime appointments
This therapist offers education therapy. Read More.

Tämä terapeutti toimii vapaaehtoisena TOIVO.ME - hankkeessa. Jos olet terveydenhuollon ammattilainen, voit tiedustella maksutonta keskusteluapua terapeutilta, vaikka terapeutti ei muutoin ottaisi uusia asiakkaita.

Huomioithan, että TOIVO.ME - hankkeessa tarjottava apu on suunnattu koronakriisissä työskenteleville terveydenhuollon työntekijöille. Keskusteluapu on kertaluontoista (1-2 kertaa) eikä ole terveydenhuoltoa. Näin ollen profiiliteksti ei kaikin osin kuvaa TOIVO.ME-keskusteluja.

Kun tiedustelet vapaata aikaa, muista mainita TOIVO.ME - hankkeesta sekaannusten välttämiseksi.

Olen kätilö, seksuaaliterapautti ja Suomen Seksologisen Seuran auktorisoima seksuaalineuvoja. Otan vastaan koulutusasiakkaita opiskeluuni liittyen. Erityisosaamiseni on laaja-alainen ymmärrys seksuaali- ja lisääntymisterveyden teemoihin: raskaus ja synnytys, seksuaalisuuteen liittyvät haasteet.
Psychotherapeutic Orientation
  • Solution-oriented
  • Other
Additional Training

Mindfulness Sexual therapeutic knowledge

About me as a therapist

Terapeuttina olen läsnäoleva, kuunteleva ja asiakasta kunnioittava, mutta samalla myös aktiivisesti keskusteleva. Olen helposti lähestyttävä, empaattinen ja myös huumorintajuinen. Ensiarvoisen tärkeää on muodostaa toimiva vuorovaikutuksellinen suhde työskentelyssä, joka pohjautuu turvallisuuteen ja luottamuksellisuuteen. Luottamuksellisuus näkyy työskentelyssäni siten, että hyvin vaikeita ja haastavia teemoja on mahdollisuus ottaa esiin ja käsitellä niitä yhdessä. Lisätietoja: https://www.terapiapalvelutmaripaloriutta.com.

About my therapy sessions

Työskentelyni on voimavarakeskeskeistä ja olen kiinnostunut asiakkaitteni selviytymiskeinoista. Vastaanotolla voidaan tarvittaessa keskustella syvemmin asiakkaan ongelmista, asiakkaan niin halutessa. Terapiatyöskentely pohjautuu tavoitteiden asettamiseen, jotka lähtevät asiakkaan tarpeesta rakentaa parempaa tulevaisuutta. Etsimme yhdessä keinoja asiakkaan asettamien tavoitteiden saavuttamiseksi, uusia näkökulmia elämänhallinnan lisäämiseksi ja löydämme piilossa olleita vahvuuksia. Työskentelytapani on keskusteleva ja käytän myös tarvittaessa toiminnallisia menetelmiä työvälineinä mm. piirtäminen, renotutumisharjoitukset ja mindfulness. Ratkaisukeskeistä psykoterapiaa voidaan toteuttaa sekä lyhyt- että pitkäkestoisena terapiana. Suoritan samalla kognitiivisen lyhytpsykoterapian opintoja.

Issues often worked with
To deal with a crime victim, sudden loss or other traumatic experience Sexual abuse Depression/Anxiety Relationship problems Burnout Challenges in parenting Low self-esteem Feeling bad Changing lifestyle Anxiety towards social situations Sexual problems Processing my past Challenging life situation Personal growth and development Gender or Sexual-Identity Questions Treatment of physical illness Panic attacks Difficulty sleeping
Areas of Specialization
Diversity of Sexuality and Gender Pregnancy & birth Pain related difficulties Multiculturalism / immigrants
My professional background and knowledge

Olen työskennellyt liki 25-vuoden ajan kaikissa pääkaupunkiseudun synnytyssairaaloissa kätilönä. Valmistuin seksuaaliterapeutiksi v. 2015 Sexposta sekä olen suorittanut Mindfulness peruskurssin. Olen toiminut synnytyssalikätilönä suurimman osan urastani. Noin 20-vuoden ajan olen pitänyt synnytyspelkokätilön vastaanottoa synnytyspelkopoliklinikalla. Päivystys - ja antenataalityö on myös minulle tuttua. Raskaus, synnytys, riskiraskaudet ja -synnytykset, synnytyspelko, synnytyksen jälkeinen aika, vanhemmuuden haasteet, lapsettomuus ovat erikoisosaamistani. Pidän myös psyykkisen tuen vastaanottoa asiakkaille, jotka ovat päätyneet raskauden keskeytykseen. Olen pitänyt seksuaaliterapeutin vastaanottoa päätyöni ohella synnytyssairaalassa ja asiakkaina ovat olleet sekä naiset että miehet. Vaikeat kipukokemukset ja niiden syvällinen käsittely sekä kivun hallinnan keinojen lisääminen ovat minulle ammatillisesti tuttuja raskauteen, synnytykseen ja raskaudenkeskeytyksiin liittyvissä asioissa.

Client group

Otan vastaan yli 18-vuotiaita aikuisia, pareja ja ryhmiä. Työskentelen mielelläni erilaisten elämään liittyvien haasteiden tai vaikeuksien parissa: mm. ihmissuhteet ja vuorovaikutus, minäkuva ja itsetunto, työssä ja opinnoissa jaksaminen, masennus, yksinäisyys, sosiaaliset tilanteet ja muut elämän hallintaan liittyvät teemat. Kiinnostuksenani ovat etenkin raskaus ja synnytys, raskaudenkeskeytykset, pikkulapsiaika, vanhemmuus ja parisuhde, synnytyksen jälkeinen masennus. Seksaalisuuteen liittyvät teemat ja haasteet: mm. seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuus, seksuaalinen itseluottamus, haluttomuus ja halujen eriparisuus, orgasmivaikeudet. Monikulttuurisuus ja siihen liittyvät teemat. Olen myöskin kiinnostunut erityisesti nuorten kilpaurheilun lopettamiseen liittyvien teemojen käsittelystä mm. minäkuva, itsetunto ja elämänhallinta. Lisäksi kertaluontoiset kriisi- tai tukitapaamiset ovat mahdollisia.

Additional information

Koronapandemiaan liittyvän poikkeusolojen aikaan teen videovälitteistä etäterapiaa. Aloitan kasvokkaisen terapian jälleen 18.5.2020 lähtien. Jatkossa terapia on mahdollista toteuttaa kasvokkain tai etänä tilanteen mukaan. Etäterapia on mahdollista pitkienkin matkojen päästä. Tällä hetkellä minulla on asiakkaita myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelta ja ulkomailta.

Minulla on viihtyisät terapiatilat Helsingin Punavuoressa. Osoite: Albertinkatu 8, 00150 Helsinki

First session price

70.00

Regular session price

70.00

Pricing details

• Koulutuspsykoterapia (yksilökäynti) 70e / 45 min
• Seksuaaliterapia ja -neuvonta (yksilökäynti) 80e / 45 min
• Pari- tai ryhmäterapia 120e / 75 min

Sovitun tapaamisen voi maksutta perua tai siirtää 24h ennen sovittua ajankohtaa. Tämän jälkeen perutusta tai käyttämättä/perumatta jätetyn tapaamisen hinnasta laskutetaan 100%.
Kela-korvattavuus ei ole mahdollinen psykoterapiakoulutuksen aikana.