Home Page / Find Your Therapist / Mari Louhi-Norppa

Mari Louhi-Norppa

Psychotherapist, Master of Arts, Solution-oriented
Vihti, Jokikunta
English Finnish
Customer Groups
Families Couples Adults 18-67y
Length of Therapy
Single consultation Short-term
Availability
Evening appointments Daytime appointments
Wether you want help for yourself, with your partner or as a family, welcome to my on-line office at doxy.me/marilouhi. My specialities are stress, emotion regulation and behavioural problems, relationship/family dynamics, divorce, combining career and private life, and the unique challenges of expatriate life.
"Mari has the heart, competence and tools to motivate and generate a positive change regardless of people’s age, gender, culture or background education and even in the most challenging and change resistant environments."
”I’ve worked with people like Mari for the past 15 years in helping businesses grow. After just 30 minutes with Mari I was blown away. She has such a wide area of expertise that she is able to help individuals and companies faster than anybody else… I’ve worked with therapists, business coaches, life coaches, performance coaches, impact coaches, you name it. And I am yet to meet somebody who actually understands how to impact and empower people better”
Psychotherapeutic Orientation
  • Solution-oriented
  • Couple therapy
About me as a therapist

Lähestymistapani on lämmin ja tukeva, mutta myös rehellinen, läpinäkyvä ja vastuuttava. Jos TV on rikki, leivänpaahtimen korjaaminen ei auta. Lähestyn ihmisenä olemisen haasteita systeemisesti, ymmärrettävinä biopsykososiaalisina ilmiöinä, joiden helpottamiseksi hyödynnämme yhdessä kanssasi eri terapiasuuntausten ja EASEL - tunnetaitovalmennuksen työkaluja, tunnekeskeisen pariterapian erikoistumiskoulutustani, ja tutkimustietoa. Vahvuuksiani ovat monipuolinen koulutustausta, työelämätuntemus ja myös oma elämä tyttärenä, puolisona, äitinä, mummina, ystävänä, expattina... Työskentelen osan viikosta terapia-asiakkaiden ja osan kuormittuneiden työyhteisöjen ja vaativaa vuorovaikutustyötä tekevien eri alojen ammattilaisten kanssa. ”Marilla on sydän, osaaminen ja työkalut saada aikaan positiivinen muutos riippumatta ihmisten iästä, asemasta, koulutustaustasta, sukupuolesta tai kulttuurista ja kaikkein vaikeimmissakin, muutosvastarintaisimmissa tilanteissa".

About my therapy sessions

Alku vaatii usein ratkaisukeskeistä vakauttamista, tunteiden kuulemista, ajatusten jäsentämistä ja ensimmäisten pienienkin ratkaisujen löytämistä, jotta stressitaso alkaa laskea. Joskus on surutyön paikka, joskus tutkimme tunnereaktioitasi, ajattelumalleja, uskomuksia ja tarpeita. Pyrimme yhdessä ymmärtämään turvallisuudentunteen merkitystä, kokemushistoriaasi sekä mikä kaikki tässä hetkessä ylläpitää pulmaasi. Etsimme muutoskohteita ajattelussa, tunteiden säätelyssä, toiminnassa, vuorovaikutuksessa ja hyvinvoinnin turvatekijöissä. Koska keskinäiseen kunnioitukseen, hyväntahtoisuuteen ja välittämiseen perustuvan luottamuksen ja vuorovaikutuskulttuurin pulmat näkyvät aina hyvinvoinnissa, lisäät tunne- ja vuorovaikutustaitojasi myös kokemuksellisen työskentelyn avulla. Löydät ratkaisuja ja omat keinosi vahvistaa ja turvata omaa (ja läheistesi) hyvinvointia, tunnesuhdetta ja keskusteluyhteyttä parisuhteessasi, perheesi hyvää vuorovaikutuskulttuuria ja lastesi tasapainoista kehitystä.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Personal growth and development Challenging life situation Processing my past Anger management Changing lifestyle Feeling bad Low self-esteem Challenges in parenting Burnout Relationship problems
Areas of Specialization
Pregnancy & birth Multiculturalism / immigrants Child welfare Adoption & placement
My professional background and knowledge

Olen erikoistunut tunteiden säätelyn ja ristiriitoja ihmissuhteissa aiheuttavan käytöksen pulmiin, parien ja perheiden tunneyhteyden ja vuorovaikutuskulttuurin tervehdyttämiseen, expatriaatti -, kahden kulttuurin ja uusioperhe-elämän kysymyksiin sekä vaikeiden elämäntilanteiden ja työuupumuksen lyhytpsykoterapeuttiseen hoitoon. Olen systeeminen ja ratkaisukeskeinen (perhe)psykoterapeutti ja erikoistunut mm. tunnekeskeiseen pariterapiaan (EFT), EASEL Trainer - tunnetaitovalmentaja, terveyden biokemian FM, AmO, työnohjaaja-kouluttaja (STOry), työyhteisövalmentaja, 3 aikuisen lapsen äiti, mummi, exä, puoliso, tytär, ystävä jne ja expatti - olen asunut ja työskennellyt Suomen lisäksi Englannissa, Kiinassa ja Belgiassa. Parhaillaan asun Belgiassa ja siksi talvikaudella 2021-22 vain etävastaanotto.

Client group

Tuntuuko sinusta, että jotain täytyisi muuttaa tai parantaa voidaksesi paremmin? Oletko väsynyt, huolissasi tai häpeätkö toistuvasti omaa tai läheisesi käyttäytymistä? Mietitkö mikä on ”normaalia” ja pitäisikö sinun vielä odottaa, jospa se siitä? Tuntuuko sinusta, ettet keksi enää mitä muuta voisit yrittää? Kaipaatko ulkopuolisen apua selkeyttämään ajatuksiasi, löytämään takaisin tasapainoon, askelmerkkejä eteenpäin?
Sydäntäni lähellä ovat stressin vaikutus oppimiseen ja vuorovaikutukseen, kaiken ikäisten tunteiden säätelyn ja käytöksen pulmat kotona, koulussa ja töissä, uran ja perheen yhteensovittaminen, kokemushistorian vaikutus nykyhetkeen, parisuhteen ja perheen dynamiikka sekä toistuvat riidat suhteessa, jossa kuitenkin on rakkautta. Stressitason noustessa ongelmat yleensä pahenevat. Negatiivinen kierre on mahdollista oikaista laskemalla stressitasoa ja tekemällä muutoksia oikeisiin asioihin. Ymmärrys juurisyistä mahdollistaa pysyvän muutoksen parempaan.

Additional information

Talvikausi 2021-22 vain etävastaanotto www.doxy.me/marilouhi Etäpsykoterapia on tutkitustikin yhtä tehokasta, mutta sinun on tärkeä kuulostella itseäsi. Kokemuksellisuuden vuoksi EASEL - tunnetaitovalmennuksen psykoedukatiiviset työkalut tukevat myös etäterapiaa ja sopivat niillekin, joista “pelkkä puhuminen” ei tunnu luontevalta.

Kesäkaudella Vihdissä voit lisäksi tehdä vaikka omannäköistä taidetta samalla kun puhumme - huovuttaa, maalata, muovata savesta. Saatamme käydä kävelyllä tai voit herkistää kykyäsi tunnistaa toisten aikomuksia ja tunteita tai tutkia vuorovaikutuksen dynamiikkaa EASEL - hevosten, lampaiden ja koirien kanssa. Voit myös vain huilata lauman levollisuudessa ja oppia tunnistamaan miltä se tuntuu, jotta osaat hakea saman töissä ja kotona. Tule yksin, kumppanisi kanssa, koko perhe.

First session price

110.00

Regular session price

110.00

Pricing details

Asiakkaani tulevat yksilöterapiaan työnantajansa tai terveysvakuutuksensa maksusitoumuksella tai itse maksaen.
Vakiotapaamiset 45 min ( yksilö) ja 90 min (parit ja perheet). Etäterapiavastaanotto talvikaudella 2021-22 www.doxy.me/marilouhi
Kesäkaudella Savikon Tilalla (www.savikontila.fi) työmuotoihin voidaan sisällyttää myös työskentelyä taidestudiossa ja luonto- ja eläinavusteisia aktiviteetteja osana EASEL- tunnetaitovalmennusta (www.easeltraining.fi).