Home Page / Find Your Therapist / Mari Louhi-Norppa

Mari Louhi-Norppa

Psychotherapist, Master of Arts, Family therapy
Helsinki,
Vihti, Jokikunta
Espoo,
English Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y Couples Families
Length of Therapy
Single consultation Short-term
Availability
Daytime appointments Evening appointments
Whether you want help for yourself, with your partner or as a family, welcome to Terveystalo Pasila or Tapiola, or Savikon tila in Vihti. My specialities are stress, emotion regulation and behavioural problems, relationship/family dynamics, balancing career and private life, and the unique challenges of expatriate life.
"Mari has the heart, competence and tools to motivate and generate a positive change regardless of people’s age, gender, culture or background education and even in the most challenging and change resistant environments."
”I’ve worked with people like Mari for the past 15 years in helping businesses grow. After just 30 minutes with Mari I was blown away. She has such a wide area of expertise that she is able to help individuals and companies faster than anybody else… I’ve worked with therapists, business coaches, life coaches, performance coaches, impact coaches, you name it. I am yet to meet somebody who actually understands how to impact and empower people better”
Psychotherapeutic Orientation
  • Family therapy
  • Couple therapy
About me as a therapist

Lähestymistapani on lämmin ja tukeva, mutta myös lempeän suora ja aktiivinen. Lähestyn ihmisenä olemista ja kasvua, vuorovaikutuksen ja tunne-elämän haasteita systeemisesti, ymmärrettävinä biopsykososiaalisina ilmiöinä, joiden helpottamiseksi hyödynnämme yhdessä kanssasi integratiivisen KAT-lyhytpsykoterapian ja EASEL - tunnetaitovalmennuksen työkaluja, ratkaisukeskeistä perheterapiaa ja tunnekeskeistä pariterapiaa, sekä tutkimustietoa. Vahvuuksiani ovat monipuolinen koulutustausta, pitkä kokemus ja laaja työelämätuntemus. Työskentelen osan viikosta terapia-asiakkaiden kanssa ja osan työyhteisöjen ja vaativaa vuorovaikutustyötä tekevien eri alojen ammattilaisten kanssa. ”Marilla on sydän, osaaminen ja työkalut saada aikaan positiivinen muutos riippumatta ihmisten iästä, asemasta, koulutustaustasta, sukupuolesta tai kulttuurista ja kaikkein vaikeimmissakin, muutosvastarintaisimmissa tilanteissa".

About my therapy sessions

Alku on tilanteen vakauttamista, tunteiden kuulemista, ajatusten ja kokemusten jäsentämistä, työskentelymme tavoitteiden määrittelemistä sekä ensimmäisten pienienkin ratkaisujen löytämistä, jotta stressitasosi alkaa laskea. Tutkimme sitten syvällisemmin tunnereaktioitasi, ajattelutapojasi, uskomuksia, arvoja ja tarpeitasi. Pyrimme yhdessä ymmärtämään kokemushistoriaasi ja miten se vaikuttaa nykyhetkessäsi. Etsimme mikä kaikki tässä hetkessä ylläpitää pulmaasi ja muutoskohteita sekä hyvinvoinnin turvatekijöitäsi. Lisäät ymmärrystäsi itsestäsi, toisista ja tilanteista, ja löydät ratkaisuja vahvistaa ja turvata omaa (ja läheistesi) hyvinvointia, tunnesuhdetta ja keskusteluyhteyttä parisuhteessasi, perheesi hyvää vuorovaikutuskulttuuria ja lastesi tasapainoista kehitystä. Saat työkaluja ja tietoa, jota voit hyödyntää jatkossakin.

Issues often worked with
Relationship problems Burnout Challenges in parenting Low self-esteem Feeling bad Changing lifestyle Anger management Processing my past Challenging life situation Personal growth and development Depression/Anxiety
Areas of Specialization
Pregnancy & birth Multiculturalism / immigrants Child welfare Adoption & placement
My professional background and knowledge

Olen erikoistunut tunteiden säätelyn ja ristiriitoja ihmissuhteissa aiheuttavan käytöksen pulmiin, parien ja perheiden tunneyhteyden ja vuorovaikutuskulttuurin tervehdyttämiseen, expatriaatti -, kahden kulttuurin ja uusperhe-elämän kysymyksiin sekä elämänkriisien ja työuupumuksen lyhytpsykoterapeuttiseen hoitoon. Olen systeeminen ja ratkaisukeskeinen (perhe)psykoterapeutti ja erikoistunut mm. tunnekeskeiseen pariterapiaan (EFT), KAT - lyhytpsykoterapiakoulutuksessa, EASEL Trainer - tunnetaitovalmentaja, terveyden biokemian FM, AmO, työnohjaaja (STOry), työyhteisövalmentaja, 3 aikuisen lapsen äiti, mummi, exä, puoliso, tytär, ystävä jne.

Client group

Tuntuuko sinusta, että jotain täytyisi muuttaa tai parantaa voidaksesi paremmin? Oletko väsynyt, huolissasi, ahdistunut, tai häpeätkö toistuvasti omaa tai läheisesi käyttäytymistä? Mietitkö mikä on ”normaalia” ja pitäisikö sinun vielä odottaa, jospa se siitä? Tuntuuko sinusta, ettet keksi enää mitä muuta voisit yrittää? Kaipaatko ulkopuolisen apua selkeyttämään ajatuksiasi, löytämään takaisin tasapainoon, askelmerkkejä eteenpäin?
Sydäntäni lähellä ovat stressin vaikutus oppimiseen ja vuorovaikutukseen, kaiken ikäisten tunteiden säätelyn ja käytöksen pulmat kotona, koulussa ja töissä, burnout, masennus, ahdistus, surutyö, elämänkriisit, parisuhteen ja perheen dynamiikka ja toistuvat riidat suhteessa, jossa kuitenkin on rakkautta. Stressitason noustessa ongelmat yleensä pahenevat. Negatiivinen kierre on mahdollista oikaista laskemalla stressitasoa ja tekemällä muutoksia oikeisiin asioihin. Ymmärrys juurisyistä mahdollistaa pysyvän muutoksen parempaan.

First session price

110.00

Regular session price

110.00

Pricing details

Asiakkaani tulevat Terveystaloon Helsinkiin ja Espooseen työterveyden lyhytpsykoterapiaan, terveysvakuutuksensa maksusitoumuksella tai itse maksaen Terveystalon hinnoittelun mukaan. Vihdissä Savikon tilalla vastaanotto itsemaksaville perhe-, pari- ja yksilöasiakkaille 110€/45min. Kesäkaudella Savikon Tilalla (www.savikontila.fi) työmuotoihin voidaan sisällyttää myös työskentelyä taidestudiossa ja luonto- ja eläinavusteisia aktiviteetteja osana EASEL- tunnetaitovalmennusta (www.easeltraining.fi).