Home Page / Find Your Therapist / Maarit Mattila

Maarit Mattila

Psychotherapist, Master of Social Sciences, Family therapy
Riihimäki,
Helsinki,
Vantaa,
Finnish
Customer Groups
Couples Families Adults 18-67y Youth 13-17y
Length of Therapy
Long-term Short-term
Availability
Evening appointments Weekend appointments
Toivo ja toipuminen! Olet tervetullut vastaanotolle omana itsenäsi, parina tai perheenä. Onko tavoite vuorovaikutuksen helpottuminen läheisten kanssa, itseymmärryksen lisääminen, tunnesäätelyn vahvistaminen, vapautuminen haitallisista toimintamalleista? Psykoterapiapalveluni ovat käytettävissäsi
Psychotherapeutic Orientation
  • Family therapy
  • Couple therapy
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy

Additional Training

Supporting attachment

About me as a therapist

Minulle on tärkeää asiakkaan yksilöllisyyden huomioiminen, luottamus, toivo sekä arvostava ja aito kohtaaminen. Terapeuttina olen rauhallinen, hyväksyvä ja myötätuntoinen, myös lämpimän suorapuheinen, lempeä ja huumorintajuinen. Lähestymistapani on integratiivinen ja yhdistän työskentelyssä eri teoriapohjia psykodynaamisesta ratkaisukeskeiseen.

Asiakkailta saatua palautetta:

"Maarit on rauhallinen ja minun oli helppoa luoda hänen kanssaan luottamuksellinen terapia suhde.”

”Koin terapiasuhteemme tasapainoiseksi ja turvalliseksi paikaksi, jossa sinä et korostanut terapeutin auktoriteettia, jolloin pystyin luottamaan sinuun. Kiitos!"

About my therapy sessions

Olen aktiivinen kyselijä ja teen hypoteeseja, siis haen selittäviä syy-yhteyksiä, mutta sitäkin enemmän pyrin herättämään asiakkaan omaa pohdintaa tilanteesta ja tekemään itse oivalluksia. En tarjoa valmiita vastauksia, mutta olen rohkea kanssakulkija kohti haasteita, jotka odottavat selvittäjäänsä. Tapaamisella keskustellen lähestytään hankalana koettua ilmiötä ja etsitään muita toimivampia keinoja ja syvällisempää ymmärrystä. Perheterapeuttina lähestyn yksilön, parin ja perheen vaikeuksia vuorovaikutuskuvioita tutkivasta näkökulmasta, niin menneisyyden kuin nykyhetken tilanteessa. Todennäköisesti pyydän sinua kertomaan ensimmäisenä jotakin lapsuuteesi liittyvää!

Issues often worked with
Low self-esteem Depression/Anxiety Challenges in parenting Anxiety towards social situations Obsessive-compulsive disorder Relationship problems
My professional background and knowledge

Sosiaalityöntekijä YTM, perhe- ja pariterapian psykoterapeutti. Olen työskentellyt erityisesti lasten, nuorten ja perheiden parissa, sekä aikuisten mielenterveys- ja päihdetyössä.
DDP- vuorovaikutteinen kehityspsykoterapia ja kiintymyskeskeinen perheterapia.

Client group

Yksilöasiakkaat vain itsemaksavana, ei mahdollisuutta yksilöasiakkaiden Kelan tukemaan kuntoutuspsykoterapiaan.

KELA vain perheterapia, paripsykoterapia, vanhempien ohjaus

Pariterapiaan kannattaa hakeutua, kun mietitte suhteen tulevaisuutta, jos kommunikaatiossa ja läheisyydessä on ongelmia, tai ero- ja uusperheen haasteissa.

Perheterapiassa ja vanhempien ohjauksessa keskitytään tukemaan perheen voimavaroja ja vuorovaikutusta, esimerkiksi tilanteessa kun lapsen kehitysvaihe haastaa vanhemmuutta.

First session price

60.00

Regular session price

80.00

Pricing details

45 minuuttia 80 euroa
60 minuuttia 90 euroa
90 minuuttia 130 euroa