Home Page / Find Your Therapist / Maarit Grönroos

Maarit Grönroos

In education Psychologist, Integrative
Helsinki, Pasila
Finnish English
Customer Groups
Adults 18-67y Elderly over 67y Couples Youth 13-17y
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Evening appointments Daytime appointments
This therapist offers education therapy. Read More.
Psykologina ja seksuaaliterapeuttina työskentelyni lähtökohta on tukea asiakasta elämään omien arvojensa mukaista hyvää elämää. Erityisosaamista minulla on seksuaalisuuden, sukupuolen ja ihmissuhdekirjon moninaisuudesta. Tarjoan myös koulutuspsykoterapiaa. Tervetuloa Pasilaan tai etäyhteyden päähän.
Psychotherapeutic Orientation
  • Integrative
Additional Training

Sexual therapeutic knowledge

About me as a therapist

Minun sanotaan olevan avarakatseinen ihminen, jolle tuntuu helpottavalta kertoa kipeitäkin asioita. Minulle on tärkeää olla läsnä asiakasta varten ja kuunnella hänen kokemustaan. Tullessasi vastaanotolleni hakemaan tukea, voit tulla aina paikalle kokonaisena ihmisenä, jättämättä mitään oven ulkopuolelle. Oikeus olla vapaasti oma itsensä on minulle tärkeä arvo, ja siihen vapauteen pyrin asiakkaitani tukemaan. Uskon asiakkaan olevan oman itsensä paras asiantuntija, ja minun tehtäväni on tukea asiakasta elämänpolullaan.

Työskentelytapani on integratiivinen, eli pyrin yhdistelemään joustavasti eri terapiasuuntausten elementtejä. Pyrin työskentelyssäni läpinäkyvyyteen ja asiakaslähtöisyyteen, eli pyydän ja kuuntelen palautetta myös omasta toiminnastani. Osaamistani olen vahvistanut seksuaaliterapeuttikoulutuksella sekä ajankohtaisesti psykoterapeuttikoulutuksella. Aiempaa työkokemusta minulla on psykiatrian puolelta, joten hyvin monenlaiset elämän solmukohdat ovat minulle tuttuja.

About my therapy sessions

Tutustumistapaamisella saat todennäköisesti käsityksen, voisinko olla sinulle sopiva terapeutti. Työskentely on pääasiassa keskustelua, ja alkuun on tärkeää muodostaa työskentelylle yhteiset tavoitteet. Ensimmäisellä tapaamisella siis tutustumme; voit kertoa millaisiin asioihin tässä elämäntilanteessa toivot tukea ja lisäksi voit kysyä minulta asioita, jotka mietityttävät. Käymme läpi myös käytännön asiat, kuten luottamuksellisuuden, tapaamisajat, kustannukset jne.

Keskustelun lisäksi voimme käyttää työskentelyssä kuvakortteja, mielikuvaharjoituksia, piirtämistä, kirjoittamista ja oikeastaan kaikkea sellaista, mikä myös sinusta tuntuu kokeilemisen arvoiselta. Jotta muutosta tapahtuisi myös elämässäsi eikä pelkästään vastaanotolla, niin voi ajoittain olla viisasta yhdessä miettiä sopivia kotitehtäviä, mikäli olet niille avoin.

Tapaamme joko kasvotusten vastaanotollani Pasilassa tai videon välityksellä etäyhteydellä. Voit tulla tapaamiseen yksin tai kumppanisi/kumppaniesi kanssa.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Burnout Challenges in parenting Low self-esteem Feeling bad Changing lifestyle Eating disorders Anxiety towards social situations Panic attacks Obsessive-compulsive disorder Phobia/fear Sexual problems Processing my past Sexual abuse To deal with a crime victim, sudden loss or other traumatic experience Challenging life situation Self-destructive thoughts Personal growth and development Difficulty sleeping Gender or Sexual-Identity Questions Hurting yourself Treatment of physical illness
Areas of Specialization
Diversity of Sexuality and Gender Obsessive-compulsive disorders Eating disorders Neuropsychiatric patients
My professional background and knowledge

Olen työskennellyt psykologin tehtävissä aikuisten ja nuorten parissa psykiatriassa viitisen vuotta ja siten monenlaiset mielenterveyden ilmiöt ovat minulle tuttuja. Minulla on kokemusta myös koulupsykologina toimimisesta. Seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuuden osaamiseen olen panostanut seksuaalineuvojan sekä seksuaaliterapeutin koulutuksilla, ja lisäksi olen kouluttautunut ja kouluttanut järjestösektorilla. Seksuaalisuuden, sukupuolen ja ihmissuhdemuotojen moninaisuus on minulle tuttua työelämän lisäksi myös oman elämäni ympyröistä. Psykologiliitossa toimin jäsenenä Seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuuden työryhmässä. Olen ollut mukana kirjoittamassa opasta polyamoriasta sote-alojen ammattilaisille.

Client group

Työskentelen aikuisten sekä yli 16-vuotiaiden nuorten kanssa. Erityisosaamistani on seksuaalisuuden ja sukupuolen sekä ihmissuhteiden moninaisuus. Seksuaaliterapiasta löydät lisätietoa: https://www.terapiataloquu.fi/seksuaaliterapia/

Vastaanottoni on Terapiatalo Quun tiloissa Pasilassa, ja mikäli olet kiinnostunut transsensitiivisestä lyhytterapiasta, on sinun mahdollista saada maksusitoumus esim. HUS:n sukupuoli-identiteetin tutkimuspoliklinikan asiakkaana: https://www.terapiataloquu.fi/transsensitiivinenlyhytterapia/

First session price

70.00

Regular session price

90.00

Pricing details

Koulutuspsykoterapiaan 2 paikkaa vapaana.

Hinta 75€/45min, sitoutuminen min. 12 käyntiä. Ei Kela-korvattava. (Koulutuspsykoterapia on psykoterapiaopintoihin liittyvää viikottaista terapiaa, joka on kokeneen psykoterapeuttikouluttajan työnohjaamaa.)