Home Page / Find Your Therapist / Maarit Grönroos

Maarit Grönroos

Psychotherapist, Psychologist, Integrative
Helsinki, Kamppi
English Finnish
Customer Groups
Youth 13-17y Couples Elderly over 67y Adults 18-67y
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Evening appointments Daytime appointments
Työskentelyni lähtökohta on tukea asiakasta elämään omien arvojensa mukaista hyvää elämää. Erityisosaamista minulla on seksuaalisuuden, sukupuolen ja ihmissuhdekirjon moninaisuudesta. Taustani on psykologi ja seksuaaliterapeutti, tuore psykoterapeutti. Vapaita paikkoja 1-10 kerran tukijaksoihin.
Psychotherapeutic Orientation
  • Integrative
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy

Additional Training

Sexual therapeutic knowledge

About me as a therapist

Minun sanotaan olevan avarakatseinen ihminen, jolle tuntuu helpottavalta kertoa kipeitäkin asioita. Minulle on tärkeää olla läsnä asiakasta varten ja kuunnella hänen kokemustaan. Tullessasi vastaanotolleni hakemaan tukea, voit tulla aina paikalle kokonaisena ihmisenä, jättämättä mitään oven ulkopuolelle. Oikeus olla vapaasti oma itsensä on minulle tärkeä arvo, ja siihen vapauteen pyrin asiakkaitani tukemaan. Uskon asiakkaan olevan oman itsensä paras asiantuntija, ja minun tehtäväni on tukea asiakasta elämänpolullaan.

Työskentelytapani on integratiivinen, eli pyrin yhdistelemään joustavasti eri terapiasuuntausten elementtejä. Pyrin työskentelyssäni läpinäkyvyyteen ja asiakaslähtöisyyteen, eli pyydän ja kuuntelen palautetta myös omasta toiminnastani. Osaamistani olen vahvistanut seksuaaliterapeuttikoulutuksella sekä psykoterapeuttikoulutuksella. Aiempaa työkokemusta minulla on psykiatrian puolelta, joten hyvin monenlaiset elämän solmukohdat ovat minulle tuttuja.

About my therapy sessions

Tutustumistapaamisella saat todennäköisesti käsityksen, voisinko olla sinulle sopiva terapeutti. Työskentely on pääasiassa keskustelua, ja alkuun on tärkeää muodostaa työskentelylle yhteiset tavoitteet. Ensimmäisellä tapaamisella siis tutustumme; voit kertoa millaisiin asioihin tässä elämäntilanteessa toivot tukea ja lisäksi voit kysyä minulta asioita, jotka mietityttävät. Käymme läpi myös käytännön asiat, kuten luottamuksellisuuden, tapaamisajat, kustannukset jne.

Keskustelun lisäksi voimme käyttää työskentelyssä kuvakortteja, mielikuvaharjoituksia, piirtämistä, kirjoittamista ja oikeastaan kaikkea sellaista, mikä myös sinusta tuntuu kokeilemisen arvoiselta. Jotta muutosta tapahtuisi myös elämässäsi eikä pelkästään vastaanotolla, niin voi ajoittain olla viisasta yhdessä miettiä sopivia kotitehtäviä, mikäli olet niille avoin.

Tapaamme joko kasvotusten vastaanotollani Kampissa tai videon välityksellä etäyhteydellä. Voit tulla tapaamiseen yksin tai kumppanisi/kumppaniesi kanssa.

Issues often worked with
Treatment of physical illness Hurting yourself Gender or Sexual-Identity Questions Difficulty sleeping Personal growth and development Self-destructive thoughts Challenging life situation To deal with a crime victim, sudden loss or other traumatic experience Sexual abuse Processing my past Sexual problems Phobia/fear Obsessive-compulsive disorder Panic attacks Anxiety towards social situations Eating disorders Changing lifestyle Feeling bad Low self-esteem Challenges in parenting Burnout Relationship problems Depression/Anxiety
Areas of Specialization
Diversity of Sexuality and Gender Eating disorders
My professional background and knowledge

Olen työskennellyt psykologin tehtävissä aikuisten ja nuorten parissa psykiatriassa viitisen vuotta ja siten monenlaiset mielenterveyden ilmiöt ovat minulle tuttuja. Minulla on kokemusta myös koulupsykologina toimimisesta. Seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuuden osaamiseen olen panostanut seksuaalineuvojan sekä seksuaaliterapeutin koulutuksilla, ja lisäksi olen kouluttautunut ja kouluttanut järjestösektorilla. Seksuaalisuuden, sukupuolen ja ihmissuhdemuotojen moninaisuus on minulle tuttua työelämän lisäksi myös oman elämäni ympyröistä. Psykologiliitossa olen toiminut jäsenenä Seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuuden työryhmässä. Olen ollut mukana kirjoittamassa opasta polyamoriasta sote-alojen ammattilaisille.

Client group

Työskentelen aikuisten sekä yli 16-vuotiaiden nuorten kanssa. Erityisosaamistani on seksuaalisuuden ja sukupuolen sekä ihmissuhteiden moninaisuus. Seksuaaliterapiasta löydät lisätietoa: https://www.terapiataloquu.fi/seksuaaliterapia/

Vastaanottoni on Terapiatalo Quun tiloissa Kampissa, ja mikäli olet kiinnostunut transsensitiivisestä lyhytterapiasta, on sinun mahdollista saada maksusitoumus esim. HUS:n sukupuoli-identiteetin tutkimuspoliklinikan asiakkaana: https://www.terapiataloquu.fi/transsensitiivinenlyhytterapia/

First session price

90.00

Regular session price

110.00

Pricing details

LYHYTterapiaan tai muutaman kerran keskustelujaksoihin on joitain paikkoja vapaana. Tutustumistapaaminen 90€/45min.
Jatkotapaamisten hinta 110€/45min. Ajankohtaisesti EI uusia asiakkaita Kelan kuntoutuspsykoterapiaan ennen kesää 2023.