Home Page / Find Your Therapist / Leena Merikoski

Leena Merikoski

In education Psychologist, Cognitive
Tampere, Keskusta
Finnish
Customer Groups
Elderly over 67y Adults 18-67y
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Evening appointments Daytime appointments
This therapist offers education therapy. Read More.
Olen psykologi ja Mindfulness-ohjaaja. Valmistun kognitiiviseksi psykoterapeutiksi 05/23, Kelan palveluntuottajaksi 08/23. Terapeuttina olen lämmin, helposti lähestyttävä sekä aktiivinen. Voit varata aikaa liittyen esim: masennus, ahdistuneisuus, elämän kriisit sekä raskaus- ja vauva-ajan vaikeudet.
Psychotherapeutic Orientation
  • Cognitive
Additional Training

Neuropsychiatric coach Supporting attachment Mindfulness

About me as a therapist

Olen terapeuttina lämmin, empaattinen, kuunteleva ja aktiivisesti asioita työstävä. Minulla on paljon työkokemusta uupumuksen, masennuksen, ahdistuneisuuden ja elämän kriisitilanteiden kohtaamisesta. Olen toiminut pitkään neuvolapsykologina ja perehtynyt erityisesti raskausajan psyykkisiin vaikeuksiin (mm. synnytyspelko, lapsettomuus, raskausajan ahdistus ja masennus, keskenmeno, kohtukuolema) sekä vauva-ajan vaikeuksiin kuten synnytyksen jälkeiseen masennukseen / ahdistukseen tai vaikeuteen muodostaa suhdetta vauvaan. Minulla on laaja kokemus erilaisista vanhemmuuden haasteista. Myös neuropsykiatriset häiriöt ovat tulleet tutuiksi työssäni ja olen kouluttautunut myös neuropsykiatriseksi valmentajaksi. Olen erityisen kiinnostunut tunnekeskeisestä kognitiivisesta psykoterapiasta, itsemyötätunnosta sekä tietoisesta hyväksyvästä läsnäolosta eli Mindfulnessista. Olen myös Mindfulness-ohjaaja MBSR ja olen ohjannut sekä yksilöitä että ryhmiä useamman vuoden.

About my therapy sessions

Aloitamme yhteistyön tilanteesi kartoittamisella ja yhteistyösuhteen rakentamisella. Hahmottelemme yhdessä, mistä tilanteessasi on kyse, mitä tavoitteita asetamme työskentelylle ja mitä menetelmiä käytämme. Jokainen ihminen on ainutlaatuinen ja uskon, että yhdessä neuvottelemalla löydämme parhaat toimintatavat. Jotta muutos voisi tapahtua, on ensisijaista rakentaa turvallista ja luottamuksellista yhteistyösuhdetta. Turvallisuuden tunne, kuulluksi sekä hyväksytyksi tuleminen omana itsenäsi ovat minulle tärkeitä asioita käynneillä. Myös terapiasuhteen säännöllinen arvioiminen kuuluu työskentelytapoihin ja otan mielelläni myös palautetta vastaan. Työskentely voi keskustelun lisäksi sisältää yhteisen neuvottelun mukaan erilaisia itsemyötätunto- ja Mindfulness-harjoituksia sekä muita kokemuksellisia menetelmiä.

Issues often worked with
Treatment of physical illness Hurting yourself Gender or Sexual-Identity Questions Difficulty sleeping Personal growth and development Self-destructive thoughts Challenging life situation To deal with a crime victim, sudden loss or other traumatic experience Sexual abuse Processing my past Sexual problems Anger management Phobia/fear Obsessive-compulsive disorder Panic attacks Anxiety towards social situations Eating disorders Changing lifestyle Feeling bad Low self-esteem Challenges in parenting Burnout Subtance abuse/addiction Relationship problems Depression/Anxiety
Areas of Specialization
Pregnancy & birth
My professional background and knowledge

Olen tehnyt työurani terveyskeskus- ja neuvolapsykologina alkaen vuodesta 2005. Olen kouluttautunut laajasti erilaisiin raskaus- ja vauva-ajan vuorovaikutus-ja psyykkisiin vaikeuksiin (useita pidempiä prosessikoulutuksia).
Neuropsykiatrinen valmentajaksi valmistuin vuonna 2016.
Mindfulness MBSR-ohjaaksi valmistuin 2-vuotisesta koulutuksesta vuonna 2017. Ylläpidän osaamista säännöllisellä omalla päivittäisellä harjoittamisella ja mm. hiljaisuuden retriitteihin osallistumalla. Olen parhaillani MBCT-koulutuksessa.
Aloitin kognitiivisen psykoterapeutti-koulutuksen 01/20 ja valmistun psykoterapeutiksi 05/23.

Tarkempi CV kotisivuillani: www.merimind.fi

First session price

80.00

Regular session price

80.00

Pricing details

- Tutustumiskäynti 80e / 60 min

- Vakiokäynti 80e / 45 min

- HUOM! Kelan korvaus mahdollinen 08/23 alkaen, siihen asti käynnit omakustanteisia.

- Hinnat voimassa 07/23 asti.