Home Page / Find Your Therapist / Kirsi Viita

Kirsi Viita

Psychotherapist, Nurse, Integrative
Seinäjoki, Keskusta
Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Daytime appointments
Olen pohjakoulutukseltani psykiatrinen sairaanhoitaja. Integratiivisessa psykoterapiassa ei käytetä vain yhtä terapiasuuntausta vaan otetaan tutkitusti parhaat menetelmät kaikista suuntauksista käyttöön asiakkaan tukemiseksi. Oman itsen äärelle pysähtyminen on tärkeää ja se kannattaa.
Psychotherapeutic Orientation
  • Integrative
Additional Training

Dialectical behavior therapy (DBT)

About me as a therapist

Valmistun integratiiviseksi psykoterapeutiksi kesällä 2022. Integratiivisen yksilöpsykoterapeutin koulutuksessa minulle on opetettu kaikista terapiasuuntauksista toimivimpia ja tutkituimpia hoitokeinoja - keinoja, joilla voi auttaa tilanteessa kuin tilanteessa. En käytä vain yhtä terapiasuuntausta, vaan mietin asiakkaan tilanteessa mikä juuri hänelle on sopiva keino auttaa eteenpäin. Olen aktiivinen vastaanotolla, mutta myös rauhallinen. Olen huomannut, että asiakkaan historia on suuressa roolissa potilaan toipumisessa ja vaikuttaa myös nykyhetkeen. Joskus tuntuu ettei omassa menneisyydessä ole mitään ihmeellistä tapahtunut, mutta siitä huolimatta sitä kannattaa tarkastella. Oma historia kannattaa ottaa huomioon, sen kautta saa ymmärrystä oman itseensä ja omaan tilanteeseen. "Mikään ei muutu, jos ei mitään muuta"- lause kannattelee omaa ajatusmaailmaani.

Huom! Kaikki yhteydenotot Minduun kautta ohjautuvat Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun.

About my therapy sessions

Olen aktiivinen terapeutti, mutta olen kokemuksen myötä oppinut myös rauhallisuutta. Oma aktiivisuuteni mukautuu sen mukaan mitä asiakas tarvitsee. Asiakkaan kanssa yhdessä mietitään mikä on hänen tavoitteensa käynneille. Kun molemmat ovat ymmärtäneet mitä asiakas haluaa, niin lähdetään yhdessä miettimään missä asiassa hän tarvitsee apua, että elämä olisi parempaa ja mielekkäämpää. Joskus pelkkä keskustelu auttaa asiakasta jäsentämään asioita ja pääsemään eteenpäin. Koen, että pystyn olemaan asiakkaalle tukena ja kuulevana korvana sekä antamaan uusia näkökulmia asiakkaan tilanteeseen. Psykoterapeutti on tukena ja apuna toipumismatkalla, mutta asiakas itse tekee suurimman työn itsensä kanssa. Psykoterapia on asiakkaalle kovaa työtä, mutta tulevaisuutta ajatellen se voi olla ratkaiseva panostus omaan itseen ja omaan elämään. Oman itsen äärelle pysähtyminen kannattaa.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Subtance abuse/addiction Burnout Challenges in parenting Low self-esteem Feeling bad Anxiety towards social situations Panic attacks Obsessive-compulsive disorder Phobia/fear Anger management Processing my past Sexual abuse To deal with a crime victim, sudden loss or other traumatic experience Challenging life situation Self-destructive thoughts Bipolar disorder Personality disorders Psychotic disorders Personal growth and development Difficulty sleeping Hurting yourself Treatment of physical illness
Areas of Specialization
Psychotic disorders Personality disorders Bipolar disorder
My professional background and knowledge

Olen käynyt Dialektisen käyttäytymisterapian intensiivikoulutuksen ja käyttänyt sitä yksilövastaanotoilla ja ohjannut DKT-ryhmää. Lisäksi olen käynyt CBASP-hoitomallin koulutuksen, joka pohjaustuu kognitiivis-behavioraaliseen teoriaan. Lisäksi minulla kolme vuotta takana Integratiivista yksilöpsykoterapeuttikoulutusta, joten siinä on tullut jo melko kattavasti kaikkien diagnoosien hoidosta tietoa ja menetelmiä millä niitä voidaan hoitaa.

Client group

Olen tehnyt työtä aikuisten kanssa ja nyt aluksi ajattelin jatkaa heidän kanssaan. Tulevaisuudessa ja koulutuksen loputtua haluan myös nuorista asiakkaita. Koen, että mm. masentuneen, ahdistuneen ja epävakaan hoito on itselleni vahvimpia alueita.

First session price

90.00

Regular session price

90.00

Pricing details

Huom! Lopullinen hinta näkyy Terapiatalo Nosteen ajanvarauksessa.