Home Page / Find Your Therapist / Katriina Järvinen

Katriina Järvinen

Psychotherapist, Licentiate of Political Sciences, Other
Helsinki, Kruununhaka
Finnish
Customer Groups
Youth 13-17y Elderly over 67y Adults 18-67y
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Evening appointments Daytime appointments
Olen v. 1962 syntynyt voimavarakeskeinen psykoterapeutti. Pohjakoulutukseltani olen valtiotieteen lisensiaatti (sosiaalipsykologi) , filosofian maisteri (kulttuuriantropologi) ja aineenopettaja. Osaamiseni perustuu laaja-alaisiin opintoihin, monipuoliseen työhistoriaan ja omaan elämänkokemukseen.
Psychotherapeutic Orientation
  • Other
  • Integrative
About me as a therapist

Teen työtäni alan eettisten sääntöjen puitteissa, mutta terapeuttina olen epämuodollinen. Jos sohvalla istuminen pelottaa, voin myös lähteä asiakkaan kanssa vaikka kävelylenkille. Kirjailijan roolissa olen kertonut elämästäni julkisuudessa ja siksi minulta saa terapeuttinakin kysyä henkilökohtaisia asioita ja mielipiteitä. Hieman erilainen taustani näkyy siinä, että vastaanotollani puhutaan asiakkaan elämästä usein myös kirjallisuuden ja muiden kulttuurituotteiden kautta. Nauraminen on sallittua ja terapeuttista! Lähden kuitenkin aina liikkeelle asiakkaan yksilöllisistä toiveista ja tarpeista. En noudata tiettyä kaavaa. Pyrin siihen, että asiantuntijana käyttämäni valta on läpinäkyvää. Minulta saa kysyä perusteluja!

About my therapy sessions

Usein aluksi keskustellaan siitä, mitä asiakas odottaa terapialta ja minulta. Voin olla aktiivisesti kyselevä tai painottaa enemmän kuuntelua ja myötäelämistä. Tarvittaessa annan myös suoria neuvoja. Liikkeelle lähdetään joka kerta asiakkaalla päällimmäisenä mielessä olevista asioista. Ei siis edetä tietyn formaatin mukaan. Joskus tutkitaan asiakkaan tuomia valokuvia, kirjeitä, kirjoituksia, sähköpostiviestejä, tekstareita. Puhutaan kirjoista ja muista kulttuurituotteista.

Issues often worked with
Personal growth and development Self-destructive thoughts Challenging life situation Sexual abuse Processing my past Panic attacks Anxiety towards social situations Changing lifestyle Feeling bad Low self-esteem Challenges in parenting Burnout Subtance abuse/addiction Relationship problems Depression/Anxiety
My professional background and knowledge

Olen opiskellut psykoterapeutiksi vasta yli 40-vuotiaana. Ennen humanistisia ja valtiotieteellisiä opintoja opiskelin jonkin aikaa Tampereen yliopiston draamalinjalla. Perehdyin 1980-luvulla maahanmuuttajien psyykkiseen sopeutumiseen Tukholman yliopiston kulturvetare-linjalla. Myöhemmin hankin aineenopettajan pätevyyden ja työskentelin tuntiopettajan yliopistolla parikymmentä vuotta. Samalla tein koko ajan myös monia muita töitä.

Osaamiseni perustuu laaja-alaisiin opintoihin, monipuoliseen työhistoriaan "hanttihommista" akateemisiin ammatteihin ja omaan elämänkokemukseen. En vanno muodollisten koulutusten nimeen, vaan uskon enemmänkin avarakatseiseen elämän ihmettelyyn, jota toteutan sekä psykoterapeuttina että kirjailijana.

Client group

Asiakkaani ovat olleet 15-70-vuotiaita. Olen toiselta ammatiltani kirjailija, ja ehkä siitä syystä vastaanotolleni on hakeutunut paljon luovan alan ihmisiä. Minulla käy myös jonkin verran eri uskonnollisista yhteisöistä eronneita asiakkaita, koska olen kirjoissa ja haastatteluissa kertonut ex-helluntailaistaustastani. Se ei ole kuitenkaan pelottanut pois eri seurakuntiin kuuluvia/niissä työskenteleviä ihmisiä. Kaiken kaikkiaan asiakkaiden skaala on laaja koululaisista eläkeläisiin ja johtajista opiskelijoihin ja työttömiin. Miehiä on useimpina vuosina ollut kävijöistä lähes puolet.

Additional information

Pidän vastaanottoa Helsingin Kruununhaassa tiistaisin ja torstaisin. Puhelin- ja videoyhteys käy myös muina arkipäivinä.

First session price

80.00

Regular session price

80.00

Pricing details

Käynnit maksetaan pankkitilille sopimuksen mukaan joko jokaisen kerran jälkeen, laskulla kerran kuussa tai sopimuksen mukaan harvemminkin.