Home Page / Find Your Therapist / Katja Valjus

Katja Valjus

In education Psychologist, Couple therapy
Helsinki, Kallio
Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y Couples
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Daytime appointments
This therapist offers education therapy. Read More.
Olen pohjakoulutukseltani psykologi, ja valmistun tänä vuonna voimavarakeskeisen perhe- ja pariterapian psykoterapeutiksi (Jyväskylän yliopisto, 2016-2020). Tarjoan koulutusvaiheen pariterapiaa yhdessä työparini Kati Kyyrön kanssa. Vastaanottomme on Kalliossa. Tarjoamme myös videoterapiaa.
Psychotherapeutic Orientation
  • Couple therapy
  • Recource-oriented family therapy
About me as a therapist

Terapiatyössä keskeisiä arvojani ovat asiakkaideni kunnioittaminen ja tasavertainen kohtaaminen. Terapeuttina tuen ihmisiä löytämään heidän itsensä näköisiä vastauksia koskien hyvää elämää ja ihmissuhteita. Suhtaudun avoimesti vastausten moninaisuuteen. Pyrin luomaan turvallisen ja hyväksyvän ilmapiirin, jossa vaikeidenkin ajatusten ja tunteiden esille tuominen on mahdollista. Toimivan yhteistyösuhteen luominen on keskeinen tekijä myös terapian hyödyllisyyden kannalta.

About my therapy sessions

Työskentelen koulutusvaiheen pariterapioissa työparina perhetyöntekijä Kati Kyyrön kanssa. Myös työparini valmistuu tänä vuonna voimavarakeskeisen perhe- ja pariterapian psykoterapeutiksi (Katin esittelyn löydät täältä: https://www.philiavalmennus.com/kati). Työparityö mahdollistaa useamman eri näkökulman tuomisen mukaan keskusteluun. Työskentelyn tavoitteet ja pituus määritellään yhdessä asiakkaidemme toiveiden mukaan. Pyrimme luomaan ilmapiirin, jossa on mahdollista kuulla toista ja tulla myös itse kuulluksi. Haluamme tutkia asiakkaidemme kanssa myös heidän elämänhistoriaansa ja siinä olleita tapahtumia. Työskentelymme pääpaino on kuitenkin siinä, miten nämä asiat tänä päivänä vaikuttavat heidän elämäänsä ja miten näiden asioiden kanssa olisi hyvä olla nyt sekä tulevaisuudessa, jotta elämä voisi olla mahdollisimman hyvää. Tavoitteenamme on, että pulmat eivät jumiudu.

Issues often worked with
Relationship problems Challenges in parenting Sexual problems
My professional background and knowledge

Pohjakoulutukseltani olen psykologi. Minulla on yli kymmenen vuoden kokemus työskentelystä lapsiperheiden parissa eri toimialoilla (koulu, neuvola, perheneuvola). Pienten lasten vanhempien kanssa työskennellessä huomasin, miten tärkeää parisuhteen hyvinvointi on yksilön itsensä, lasten ja koko perheen hyvinvoinnin kannalta. Yleisemminkin minua kiinnostaa eri perheenjäsenten välisen vuorovaikutuksen tukeminen ja olen vahvistanut osaamistani lisäkouluttautumalla. Olen perehtynyt lasten ja vanhempien välisen vuorovaikutuksen havainnointiin ja hoitoon (MIM-havainnointi ja Theraplay-vuorovaikutushoito). Valmistun perhe- ja pariterapian psykoterapeutiksi vuonna 2020.

Client group

Tarjoamme koulutusterapiaa pareille, jotka toivovat tukea elämäntilanteeseensa ja ovat halukkaita tutkimaan yhdessä mahdollisia muutoksia suhteissaan.

First session price

130.00

Regular session price

130.00

Pricing details

Pariterapiakäynnin hinta on 130 e/ 90 min. Pariterapiassa käynnit ovat tavallisesti 2-4 viikon välein, joskin tapaamistiheys sovitaan aina yksilöllisesti tarpeiden mukaan. Myös yksittäisen pariterapiakäynnin varaaminen on mahdollista.