Home Page / Find Your Therapist / Katja Aktan-Collan

Katja Aktan-Collan

Psychotherapist, Medical doctor, Solution-oriented
Espoo,
Finnish Swedish English
Customer Groups
Adults 18-67y Youth 13-17y Couples
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Evening appointments Daytime appointments Weekend appointments
Tärkeää työskentelyssäni on arvostava kuuntelu ja haastattelu, unelmakeskeisten tavoitteiden luominen pieniksi askeliksi, niiden seuraaminen ja kannustaminen. Käytän myös positiivisen psykologian menetelmiä työssäni, kuten vahvuus- ja (itse)myötätuntotyöskentelyä. Etävastaanotto.
Psychotherapeutic Orientation
  • Solution-oriented
About me as a therapist

Olen rauhallinen, myötätuntoinen, tarkoin kuunteleva ja asiakasta kunnioittava. Kuuntelen arvostavalla korvalla ja kiinnitän huomiota vahvuuksiin. Innostun näkemästäni ja kuulemastani hyvästä ja kuljen mielelläni lähimmäisena rinnalla sekä myötä- että vastoinkäymisissä. Luen paljon sekä ammatillista että muuta kirjallisuutta ja vahvuutenani on monipuolinen elämän ymmärrys koulutukseen, pohtimisen ja elämänkokemuksen tuomana.

About my therapy sessions

Ratkaisukeskeinen voimavarasuuntautunut työtapa keskittyy nykyhetkeen ja hyvään tulevaisuuteen. Tärkeinä elementteinä työskentelyssä ovat arvostava kuuntelu ja haastattelu, unelmakeskeinen ajattelu, tavoitteiden luominen ja konkretisoiminen pieniksi askeliksi, visualisoiminen, niiden seuraaminen ja kannustaminen. Käytän myös positiivisen psykologian menetelmiä työssäni, esimerkiksi asiakkaan omien vahvuuksien tunnistaminen ja rikastaminen on merkityksellistä ja auttavat usein uuden näkökulman löytymisessä. Tutkimme yhdessä itsemyötätuntoa ja hyväksyvän läsnäolon taitoa tilanteissa, joissa kärsimys on läsnä. Seuraan aktiivisesti positiivisen psykologian ja lääketieteen tutkimuskenttää ja olen kiinnostunut kehollisista, psykofyysisistä menetelmistä osana terapiaa.

Issues often worked with
Treatment of physical illness Difficulty sleeping Personal growth and development Self-destructive thoughts Challenging life situation To deal with a crime victim, sudden loss or other traumatic experience Processing my past Phobia/fear Panic attacks Anxiety towards social situations Changing lifestyle Feeling bad Low self-esteem Challenges in parenting Burnout Relationship problems Depression/Anxiety
My professional background and knowledge

Valmistuin lääkäriksi 1995 Helsingin yliopistosta. Ratkaisukeskeisyydestä kiinnostuin 1996 Syöpäjärjestöjen poliklinikalla Helsingissä. Syöpäpotilaita ja syöpäperheiden jäseniä kohdatessani tunsin tarvetta opiskella lisää vuorovaikutustaitoja ja saada työkaluja vaikeiden asioiden käsittelyyn. Opiskelin ratkaisukeskeiseksi voimavarasuuntautuneeksi psykoterapeutiksi (Lyhytterapiainstituutti, TEO 2003). Toimin Taitoba:ssa Helsingissä psykoterapeuttina 2010-2016.
Lääkärinä olen pitänyt neuvola- ja koululääkärin vastaanottoa Espoossa 2002 - 2008 ja Helsingissä 2013-2016. Toimin myös 2011 Syöpäjärjestöjen ylilääkärinä ja Harvinaisten sairauksien erityisasiantuntijana STM:ssa 2012. Lisäksi minulla on pitkäaikaista kokemusta tutkimus- ja opetustyöstä Helsingin yliopistossa vuodesta 1995 alkaen. 2016 alkaen olen toiminut osa-aikaisesti Duodecimissa Koulun terveyskirjastossa päätoimittajana.

Client group

Työskentelen aikuisten ja yli 16-vuotiaiden nuorten kanssa. Kiinnostuksenani ovat mm. paniikkihäiriöt, äkilliset kriisit, ahdistus, masennus, työuupumus, erityislasten vanhemmuus, syöpäpotilaat ja syöpäsuvun jäsenet, harvinaissairauksien kanssa kamppailevat sekä mielenhyvinvointiin liittyvät asiat.

First session price

100.00

Regular session price

120.00

Pricing details

Vastaanoton kesto 45 min. Ensimmäisellä kerralla suositellaan varattavaksi 1,5h (150e). Tällä hetkellä pidän vain etävastaanottoa.