Home Page / Find Your Therapist / Kati Hanioja

Kati Hanioja

Psychotherapist, Psychiatric staff nurse, Family therapy
Helsinki, Vallilan ja Pasilan välissä
English Finnish
Customer Groups
Families Couples Children under 13y Youth 13-17y Elderly over 67y Adults 18-67y
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Evening appointments Daytime appointments Weekend appointments
Olen Valviran hyväksymä erityistason perhepsykoterapeutti. Otan vastaan yksilöitä, perheitä, pareja . Terapeuttina tavoitteenani on luoda luottamuksellinen ilmapiiri, jossa voisit kokea tulevasi kuulluksi ja nähdyksi. Työskentelytapani muotoutuu aina asiakkaan tarpeen mukaan.
Psychotherapeutic Orientation
  • Family therapy
  • Couple therapy
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy

Additional Training

Neuropsychiatric coach Mindfulness Body-oriented psychotherapy

About me as a therapist

Terapeuttina olen rauhallinen, tilaa antava ja toisaalta aktiivinen, tutkiva ja empaattinen.
Työskentelyotteeni on käytännönläheinen.
Pidän tärkeänä, että perheenjäsenten oma toimijuus vahvistuu ja voimavarat tulevat näkyviksi.

Keskustelun ohella on mahdollista työstää asioita sukupuun tarkastelun avulla, käyttää visuaalisia menetelmiä tai hyödynää vakauttavia psykofyysisen psykoterapian menetelmiä (kehotietoisuus, erilaisia hengitykseen liittyviä harjoituksia).

Minulla on pitkä työkokemus lastenpsykiatriassa työskentelystä lasten, vanhempien ja perheiden kanssa.

Ydinosaamisaluettani ovat perhe-ja pariterapia, vanhemmanohjaus, lasten ja nuorten mielenterveyteen liittyvät vaikeudet, vanhemmuuden kysymykset, uus-ja adoptioperheet.

About my therapy sessions

Perhe-ja pariterapiassa on mahdollisuus keskustella ja tutkia tilanteita, jotka vaikeuttavat perheenjäsenten keskinäistä vuorovaikutusta.
Perhe-ja pariterapiassa voi tutustua omiin tapoihinsa reagoida ja selviytyä eri elämäntilanteissa ja lisätä ymmärrystä nähdä oman sekä toisen käyttäytymisen taakse, tutkia ylisukupolvisia traumoja ja opetella sekä harjoitella uusia toimintamalleja.

Erokriisissä on mahdollista työstää eroa yhdessä kumppanin kanssa tai yksin ja pohtia miten elämä jatkuu eron jälkeen.

Perhe-ja pariterapiaan tullaan yleensä perheenjäsenten tai kumppanin kanssa, mutta apua voi hakea yksinkin. terapiaan voi tuoda myös läheisverkostoa.
Osallistujien kokoonpanoa voi tilanteen ja toiveiden mukaan vaihdella.

Työskentelylle luodaan yhdessä tavoitteet ja niitä arvioidaan käyntien edetessä.

Jo muutamasta käynnistä voi olla apua. Toisaalta kriisissä tai pitkittyneessä vaikeassa tilanteessa voi olla hyödyllistä työskennellä useiden kuukausien tai vuoden ajan.

Issues often worked with
Treatment of physical illness Hurting yourself Difficulty sleeping Personal growth and development Self-destructive thoughts Challenging life situation To deal with a crime victim, sudden loss or other traumatic experience Processing my past Anger management Phobia/fear Obsessive-compulsive disorder Panic attacks Anxiety towards social situations Eating disorders Changing lifestyle Feeling bad Low self-esteem Challenges in parenting Burnout Relationship problems Depression/Anxiety
Areas of Specialization
Diversity of Sexuality and Gender Obsessive-compulsive disorders Neuropsychiatric patients Child welfare Adoption & placement
My professional background and knowledge

Minulla on ADHD-coachin (nyk.neuropsykiatrinen valmentaja) pätevyys ja teen myös perhevalmennuksia, jos perheessä on neuropsykiatrisesti oireileva lapsi tai nuori.
Olen opiskellut psykofyysisen psykoterapian perusteet sekä hengityskouluohjaajaksi. Psykofyysisen psykoterapian menetelmin on mahdollista työstää asioita kokonaisvaltaisesti, ruumiin ja mielen yhteyttä tutkien.
Minulla MBSR-koulutus, vuosien kokemus mindfulnessharjoituksista sekä pitkä kokemus lasten mindfulnessryhmien vetämisestä.

Client group

Yksilöterapiat ovat mahdollisia omakustanteisesti, vakuutusyhtiön, työterveyshuollon tms. kustantamana, mutta eivät kelan tukemina.
Perhe ja paripsykoterapia ovat em. ohella mahdollisia myös kelan tukemina.

First session price

115.00

Regular session price

150.00

Pricing details

60 min./115€, 75 min./ 130€, 90 min./min.150€