Home Page / Find Your Therapist / Katarina Meskanen

Katarina Meskanen

In education Psychologist, Cognitive
Helsinki,
Finnish English
Customer Groups
Adults 18-67y Groups Youth 13-17y
Length of Therapy
Single consultation Short-term
Availability
Evening appointments Daytime appointments Weekend appointments

Therapist does not accept appointments between 1.9.-15.8.
This therapist is not taking in new customers. Search for free therapists.
This therapist offers education therapy. Read More.
Olen inhimilliseen kohtaamiseen vahvasti uskova psykologi ja tuleva psykoterapeutti, jolla on pitkä kokemus syömishäiriöiden hoidosta. Olen erikoistunut syömisen psykologiaan, sen erilaisiin haasteisiin, kehonkuva-ongelmiin ja painonhallinnan pulmiin. Haluan auttaa sinua löytämään vapaamman olon.
Psychotherapeutic Orientation
  • Cognitive
  • Integrative
Additional Training

Mindfulness

About me as a therapist

Psykologina ja tulevana psykoterapeuttina uskon vahvasti inhimillisen kohtaamisen voimaan. Terapeuttinen työskentelyni pohjautuu aitoon läsnäoloon, vastavuoroisuuteen ja tasa-arvoiseen yhteistyösuhteeseen. Uskon, että jokainen on oman itsensä paras asiantuntija, siksi haluan kuulla ja kunnioittaa sinua juuri sellaisena kuin olet. Terapeuttina olen myötäelävä ja lämmin, annan sinulle tilaa olla omanlaisesi ja arvostan sinua ja kokemustasi ilman ehtoja. Työskentelytyylini on tarvittaessa aktiivinen, ratkaisukeskeinen ja valmentava. Ohjaan sinua ymmärtämään ongelmiasi ja näkemään niiden syitä, sekä tekemään tarvittavia muutoksia elämässäsi. Voin tuoda sinulle uusia oivalluksia ja erilaisia katsantokulmia tilanteestasi riippuen. Saat minulta ohjausta itsesi kehittämiseen, kun haluat oppia uutta itsestäsi ja tyypillisistä toimintatavoistasi. Haluan auttaa sinua vapautumaan mielensisäisistä esteistä ja löytämään mahdollisesti hukassa olleet vahvuutesi ja voimavarasi.

About my therapy sessions

Aloittaessamme yhteisen työskentelyn kartoitamme ensin tilannettasi yhdessä. Sitten hahmottelemme yhdessä työskentelyllemme tavoitteita, jotka tuntuvat sinusta tärkeiltä ja merkityksellisiltä. Tärkeintä minulle on, että työskentelemme yhteistyössä kohti sinun omia tavoitteitasi. Otan tilanteesi huomioon mahdollisimman kokonaisvaltaisesti ja räätälöin yhteistyömme yksilöllisesti. Yhdessä sovimme, tapaammeko viikoittain, kuukausittain vai jotain siltä väliltä. Tapaamisillamme käymme läpi niitä asioita ja kokemuksiasi, jotka sinua puhuttelevat ja mitkä tuntuvat siinä hetkessä tärkeiltä. Annan sinulle tilaa puhua, kuuntelen aktiivisesti, esitän täydentäviä kysymyksiä ja tarjoan vaihtoehtoisia näkökulmia. Tarvittaessa, ja jos niin sovimme, haastan sinua ajattelemaan uudella tavalla. Toisinaan työskentelemme kehollisemmin tai teemme tietoisuustaitoharjoituksia. Istunnot muovautuvat yhteisen työskentelymme edetessä sinun toiveidesi ja tarpeidesi mukaisesti. Arvioimme etenemistämme yhdessä.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Low self-esteem Feeling bad Changing lifestyle Eating disorders Panic attacks Personal growth and development Challenging life situation Phobia/fear
Areas of Specialization
Eating disorders
My professional background and knowledge

Olen tehnyt pitkään kliinisen psykologin työtä akuuttipsykiatriassa. Minulla on pitkä työkokemus syömishäiriöiden hoidosta: vuodesta 2010 olen tehnyt työtä syömishäiriöihin erikoistuneessa erikoissairaanhoidon yksikössä. Olen ollut mukana asiantuntijatyöryhmässä laatimassa syömishäiriöiden käypä hoito-suositusta (2014). Kouluttaudun omalla erikoisalallani aktiivisesti, mm.ulkomaisissa kongresseissa. Koulutan paljon muita ammattilaisia ja terveydenhuollon toimijoita esim. syömishäiriöistä ja syömisen psykologiasta, kehonkuvasta, voimauttavasta painonhalllinnasta. Olen myös usein mediassa antamassa asiantuntijakommentteja ja -haastatteluja näistä aiheista, ehkä olet joskus lukenut jonkun haastatteluni.

Minulta on ilmestynyt seuraavat kirjat:

Rakas Keho (Tuuma, 2019; Meskanen, Strengell)
Irti bulimiasta (Duodecim, 2019; Meskanen, Suokas, Gummerus, Stenberg)
Pysäytä tunnesyöminen (Tuuma, 2018)
Irti ahminnasta (Duodecim, 2013; Keski-Rahkonen, Meskanen, Nalbantoglu toim.)

Client group

Työskentelen aikuisten ja yli 16-vuotiaiden nuorten kanssa. Vastaanotolleni ovat tervetulleita myös yli 12-vuotiaat nuoret perheineen.

Olen tehnyt pitkään työtä syömishäiriöiden arvioinnin, hoidon ja kuntoutuksen parissa ja ne ovat erikoisosaamiseni ydintä. Ammatillisesti olen erikoistunut syömisen psykologiaan, psykologiseen painonhallintaan, kehonkuvan haasteisiin ja ennen kaikkea syömisen ongelmiin kaikissa muodoissaan. Tyypillisellä asiakkaallani on eriasteisia vaikeuksia tai haasteita syömisen, kehon, painon tai itsetunnon kanssa. Luokseni hakeudutaan usein siinä vaiheessa, kun kaivataan tukea ja apua ongelmien jäsentämiseen ja työstämiseen tai mietitään, onko kyseessä hoitoa vaativa ongelma. Vastaanotolleni ovat tervetulleita yhtä lailla pidempää psyykkistä työskentelyä tarvitsevat kuin myös yksittäistä konsultaatiota kaipaavat.

Additional information

HUOM! Huomioithan, että valitettavasti vastaanottoni ei ole esteetön, vaan sijaitsee kolmennessa kerroksessa (ei hissiä, portaat). Otathan yhteyttä, jos tarvitset mahdollisuuden esteettömään tapaamiseen (toinen vastaanottotila). Lisätietoa vastaanotostani www.psykat.fi/vastaanotto.

Jos sinulla on akuutisti vointiasi haittaava syömishäiriö, toivon, että sinulla itselläsi on lääkärikontakti, joka voi ottaa vastuun somaattisesta hoidosta.

VINKKI! Tutustu kotisivuihini www.psykat.fi ja siellä olevaan blogiin.

First session price

120.00

Regular session price

100.00

Pricing details

100 € / 45 min
120 € / 60 min

Varaan aina ensikäynnille 60 min ajan.