Home Page / Find Your Therapist / Jussi E. Niemelä

Jussi E. Niemelä

Psychotherapist, Doctor of Philosophy (Ph.D), Solution-oriented
Helsinki, Kruununhaka
English Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y Youth 13-17y Couples Families
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Daytime appointments Evening appointments
The best single indicator for a successful therapy is a respectful relationship between the therapist and the client. This is one of the main goals of my practice. I believe everyone is entitled and capable of achieving a better and happier life.

I like working in a relaxed and down-to-earth mode, while not forgetting intellectual curiosity. In my view the therapist and the client form a team that goes on to search for the better, the improbable, and the innovative. Respecting the client's wishes and values always comes first.

The first trial appointment with me is always free.
Psychotherapeutic Orientation
  • Solution-oriented
  • Cognitive behavior therapy (CBT)
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy

About me as a therapist

Olen rento ja epämuodollinen, älyllisesti utelias ja laaja-alaisesti asioista kiinnostunut. Terapeuttina minulle olennaisinta on asiakkaan toiveitten huomiointi ja hänen arvomaailmansa hyväksyminen. Olen rauhallinen ja pitkäpinnainen, en säpsähdä pienistä enkä vähän suuremmistakaan.

Terapiaan pitää saada tulla sellaisella tunteella, että on tulossa turvaan ja arvostavaan kohtaamiseen, ei arvioitavaksi tai tuomittavaksi. Pyrin luomaan toivon ja turvallisuuden ilmapiiriä sekä jatkuvasti etsimään realistista positiivisuutta.

Näkemykseni mukaan terapeutti ja asiakas muodostavat etsiväparin, tutkimusretkikunnan tai tutkijaryhmän ja lähtevät jäljittämään sitä parempaa, mitä voisi tulla elämässä haittaavien asioiden tilalle.

About my therapy sessions

Olen ilahduksekseni huomannut, että istunnoillani hymyillään ja nauretaan aika paljon, vaikka ajoittain oltaisiinkin raskaitten asioitten äärellä.

Istunnot vaihtelevat hyvin paljon sen mukaan, mitä asiakas kokee itselleen luontevimpana. Peruslähtökohtana on maanläheinen ja konstailematon keskustelu, jossa asioista saa ja pitää puhua niitten oikeilla nimillä. Istunnoilla ei kavahdeta kiroilua, jos siltä tuntuu, eikä kauniita kehuja kun niiden aika on.

Istunnoilla voidaan vapaamuotoisen keskusteluterapian lisäksi tehdä rakenteellisesti ohjatumpia kirjallisia harjoituksia, kevyttä hypnoosia, kehollisia rentoutus- ja tunnistusharjoituksia yms. Kaikki riippuu lopulta siitä, minkä asiakas kokee itselleen toimivaksi.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Subtance abuse/addiction Burnout Challenges in parenting Low self-esteem Feeling bad Changing lifestyle Eating disorders Anxiety towards social situations Panic attacks Obsessive-compulsive disorder Phobia/fear Anger management Sexual problems Processing my past Sexual abuse To deal with a crime victim, sudden loss or other traumatic experience Challenging life situation Self-destructive thoughts Bipolar disorder Personal growth and development Difficulty sleeping Gender or Sexual-Identity Questions Hurting yourself Treatment of physical illness
My professional background and knowledge

Olen koulutukseltani uskontotieteen tohtori ja erityistason psykoterapeutti. Ennen täyspäiväiseksi psykoterapeutiksi ryhtymistä tein yliopistolla tutkimusta hyödyntäen kognitiotieteen ja evoluutiopsykologian näkökulmia. Näkökulmani uskonnollisuuteen ja eri ideologioihin (tätä ajoittain kysytään) on neutraali mutta arvostava.

Elämänkokemus ja koulutus ideologioiden tutkijaksi on tehnyt minusta ennen kaikkea joustavan ja avarakatseisen. Suurimpana osaamisalueenani pidän kykyä ymmärtää monenlaisia näkökulmia.

First session price

0.00

Regular session price

100.00

Pricing details