Home Page / Find Your Therapist / Johanna Luomanen

Johanna Luomanen

Psychotherapist, Master of Theology, Psychodynamic
Jämsä, Jämsän keskusta-aluetta, Vitikkalaa
Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y
Length of Therapy
Single consultation Long-term
Availability
Daytime appointments
Olen psykodynaaminen/psykoanalyyttinen yksilöpsykoterapeutti. Teen pitkäkestoista ps.terapiatyötä aikuisten kanssa. Vastaanottoni on Jämsässä. Koulutukseltani olen teologian maisteri. Kelan palv.tuottaja (aikuiset 18-67-v.).
Psychotherapeutic Orientation
  • Psychodynamic
  • Psychoanalytic
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy

About me as a therapist

Psykoterapeuttina olen kuunteleva ja rauhallinen. Olen sinun puolellasi psyykkisessä rakentumisessa ja kasvussasi. Olen utelias, mutta rajojasi kunnioittava ja itsenäisyyttäsi tukeva. Moni psykoterapiaa käyvä toivoo elämäntilanteeseensa tai omaan tai toisten ajattelutapoihin muutosta. Työnäni voi olla hienotunteisesti viitata asiakkaan mahdollisiin omiin toimintatapoihin, jotka saattavat ylläpitää muuttumattomuutta. Olen työssäni pitkäjänteinen, asioihin palaava ja niitä havainnoiva. Ilmeet, eleet, äänenpainot ja hiljaisuus tuovat terapiakertaan paljon informaatiota, eikä kaikkea suinkaan sanota ääneen. Terapeuttisessa vuorovaikutuksessa asiakas ehkä tunnetasolla elää uudestaan läpi sekä elämänsä hyvää että vaikeaa. Voimia, jotka ovat sidottuina aiempaan, alkaa vähitellen vapautua tähän hetkeen. Tehtäväni on olla aktiivisesti läsnä. Monenlaisia näkemyksiä voidaan lähestyä. Uskon myönteisen muutoksen jatkuvan vielä ps.terapian päätyttyä.

About my therapy sessions

Saavut vastaanotolleni ja istut huoneessa samanlaiseen tuoliin kuin minäkin. Jään odottamaan, mistä tällä kertaa aloitat? Päivän tapahtumista ja työasioista, kurjasta tunnelmasta tai jostain viime istunnon jälkeisestä sinulle mieluisasta tapahtumasta? Ehkä olet vain hiljaa. Keskustelen kanssasi ja teen huomioita. Hiljaisuuden vallitessa voin olla itsekin hiljaa. Tunteita ja olotiloja etsitään ja koetetaan hahmottaa ja sanoittaa. Sekavaa kaaosta pyritään jäsentämään. Sitä, mikä on tehnyt elämää vaikeaksi, tutkitaan yhdessä. Menetyksiä ei saada korvattua ja niihin suostuminen muuttaa ihmistä. On lupa löytää hyvää muuttuneestakin uudesta tilanteesta. Terapian lopettamista suunnittelemme sitten, kun ehkä jotain kehityksellisesti tärkeää on lähtenyt liikkeelle tai saavutettu. Se voi olla muun muassa itseymmärryksen kasvun ja itsetunnon vahvistumisen myötä löytynyttä rohkeutta toimia enemmän itseäsi kuunnellen ja jaksamisen löytymistä uudelleen omaan arkeen.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Burnout Low self-esteem Feeling bad Anxiety towards social situations Processing my past Sexual abuse To deal with a crime victim, sudden loss or other traumatic experience Challenging life situation Personal growth and development
My professional background and knowledge

Minulla on pitkä kokemus ihmissuhdetyöstä seurakunnassa teologina ja pappina. Ulkopuolisuuden teemat tulivat tutuiksi aikoinaan ulkosuomalaistyössä Ruotsin kirkon työssä. Suomessa seurakunnassa työssäni korostui eri tavoin läheisensä menettäneiden surun ja surevan kohtaaminen. Olen tietoinen siitä, että usko, esimerkiksi kristillinen, voi olla elämää vahvistavaa, mutta uskonnollinen maailmankuva voi myös kapeuttaa tilaamme olla ja ajatella.

Client group

Työskentelen 18-v. ja sitä vanhempien asiakkaiden kanssa.

First session price

80.00

Regular session price

80.00

Pricing details

Itsemaksetun terapiakerran hinta on 80 e/45 min. Jos Kela tukee psykoterapiaasi kuntoutuspsykoterapiana ja välillämme on hoitosuhde, terapiakerran omaksi osuudeksesi laskutan sinulta jatkossa 25 e/45 min. Kokonaishinnaksi terapiakerralle Kelan myöntämän korvauksen kanssa tulee tällöin 82.60 e.