Home Page / Find Your Therapist / Iiro Hartikainen

Iiro Hartikainen

In education Nurse, Cognitive behavior therapy (CBT)
Etäyhteydellä koko Suomi,
Helsinki, etäyhteydellä,
Joensuu,
English Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y Youth 13-17y
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Daytime appointments
This therapist is not taking in new customers. Search for free therapists.
This therapist offers education therapy. Read More.
Olen psykiatrinen sairaanhoitaja ja kognitiivisen käyttäytymisterapian psykoterapeuttikoulutettava (valm. 11/23). Olen erikoistunut pakko-oireisen häiriön (OCD) ja ahdistuneisuushäiriöiden hoitoon. Tervetuloa vastaanotolleni psykoterapiakeskus reiluun Joensuussa tai etävastaanottolleni.
Psychotherapeutic Orientation
  • Cognitive behavior therapy (CBT)
Additional Training

Dialectical behavior therapy (DBT)

About me as a therapist

Minulle on tärkeää luoda turvallinen ilmapiiri, jossa voit keskustella vaikeista asioista luottamuksellisesti. Terapiatyöskentelyn kulmakivenä toimii asiakkaan inhimillinen kohtaaminen, kunnioittaminen ja arvostaminen. Työskentelyotteeni on aktiivinen (mutta tilaa antava) ja tavoitteellinen. Huomioin terapiatyöskentelyssä asiakkaan yksilölliset tarpeet.

About my therapy sessions

Terapiatyöskentely pohjautuu kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan (KKT/CBT). Käytän työssäni laajasti erilaisia näyttöön perustuvia kognitiivisen käyttäytymisterapian menetelmiä. Työskentelyn alkuvaiheessa tutkimme yhdessä tilannettasi ja haasteitasi (funktionaalinen käyttäytymisanalyysi). Tämän jälkeen asetamme työskentelylle tavoitteet, jonka pohjalta yksilöllinen suunnitelma rakentuu. Työskentelyyn kuuluu yksilöllisesti suunnitellut välitehtävät, jotta istunnoilla harjoiteltavat taidot pääsevät yleistymään arkeesi. Terapiatapaamiset voidaan järjestää vastaanoton lisäksi myös ongelman määrittämissä kohteissa käytännöllisesti harjoitellen. Erityisosaamistani on altistus ja reagoinnin ehkäisy OCD:n ja erilaisten ahdistuneisuusongelmien sekä pelkojen hoidossa. Lisäksi hyväksymis- ja omistautumisterapian sekä myötätuntokeskeisen psykoterapian menetelmät korostuvat terapiatyössäni.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Low self-esteem Anxiety towards social situations Panic attacks Obsessive-compulsive disorder Phobia/fear Processing my past Sexual abuse To deal with a crime victim, sudden loss or other traumatic experience
Areas of Specialization
Obsessive-compulsive disorders
My professional background and knowledge

Minulla on monipuolinen ja pitkä kokemus psykiatrisesta avohoidosta sekä erikoissairaanhoidossa että perusterveydenhuollossa. Viimeisin työni ennen psykoterapiakeskus reiluun siirtymistä oli käyttäytymisterapeuttisessa työryhmässä aikuispsykiatrialla. Työskentelen OCD:n ja muiden ahdistuneisuusongelmien parissa päivittäin. Minulla on monipuolinen kokemus erilaisten pakkoajatusten ja pakkotoimintojen hoidosta. OCD:n hoidossa käytän seuraavia näyttöön perustuvia hoitovaihtoehtoja, joihin olen saanut laajan koulutuksen: Altistus ja reagoinnin ehkäisy (ERP), Päätelmiin perustuva kognitiivinen käyttäytymisterapia (I-CBT), Hyväksymis- ja omistautumisterapia (HOT/ACT). Päätelmiin perustuva kognitiivinen käyttäytymisterapia on uudempi näyttöön perustuva hoitovaihtoehto OCD:n hoitoon, mikä ei sisällä altistusharjoittelua. Olen Suomen ensimmäinen koulutettu I-CBT terapeutti. Lisätietoa kyseisestä terapiasta voi lukea: https://icbt.online

Client group

Työskentelen aikuisten ja yli 13-vuotiaiden nuorten kanssa. Hoidan pakko-oireisen häiriön (OCD) lisäksi kaikenlaisia ahdistuneisuuteen ja pelkoihin liittyviä ongelmia, kuten: Terveysahdistus ja kuoleman pelko, paniikkikohtaukset/paniikkihäiriö, kaikenlaiset fobiat (esim oksentamisen pelko, piikkipelko, suljettujen paikkojen pelko, eläimiin liittyvät pelot), yleistynyt ahdistuneisuus, sosiaalinen ahdistuneisuus/jännittyneisyys, traumaperäinen stressi.

First session price

50.00

Regular session price

87.00

Pricing details

Kela-pätevyys loppuvuosi 2023. Tällä hetkellä vain itsemaksavat asiakkaat. Mahdollisuus jatkaa kelan tukemaan psykoterapiaan myöhemmin.

Peruutusehdot: varattu aika tulee perua 24 tuntia ennen. Mikäli varattu aika perutaan myöhemmin, veloitetaan käynti-maksu.