Home Page / Find Your Therapist / Hilkka Aurinko

Hilkka Aurinko

Psychotherapist, Psychiatric staff nurse, Family therapy
Mikkeli, Ristiina
Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y Elderly over 67y Youth 13-17y Couples Families Groups
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Evening appointments Daytime appointments Weekend appointments
Olen perhe- ja paripsykoterapeutti, työnohjaaja ja mindfulness ohjaaja Mikkelistä. Työskentelen perheiden, parien ja yksilöiden kanssa ja teen työnohjausta yksilöiden ja ryhmien kanssa. Pidän ihmistä ainutlaatuisena ja arvokkaana, haluan kuunnella ja tehdä yhteistyössä ihmisten kanssa.
Psychotherapeutic Orientation
  • Family therapy
  • Couple therapy
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy Kela intensive medical rehabiliitation (children) Kela intensive medical rehabilitation (youth) Kela intensive medical rehabilitation (adults)

Additional Training

Neuropsychiatric coach Mindfulness

About me as a therapist

Terapeuttina olen rehellinen ja avoin työskentelyssäni. Kuuntelen ja arvostan ihmisen omaa näkemystä, mutta kannustan ja tuen asiakastani kehittymään ihmisenä . Olen tunnollinen aikataulujen suhteen ja tarvittaessa pystyn puhumaan asiani suoraan. Pari- ja perheterapiassa olen puolueeton ja pyrin siihen, että jokaisen ääni pääsee kuuluviin. Pyrin tukemaan asiakkaitani löytämään uusia näkökulmia ja etsimään uusia mahdolisuuksia hankalissa elämän tilanteissa. Perheen erotilanteissa haluan korostaa lasten asemaa.

About my therapy sessions

Tapaamisilla keskustellaan asiakkaan tuomista asioista, etsitään ratkaisuja yhdessä tai menetelmiä miten sopeutua uuteen tilanteeseen tai selvitä siitä. Perhe- ja pariterapiassa käytän sukupuumenetelmää ylisukupolvisten asioiden selvittämiseen ja siihen miten ne vaikuttavat nykypäivässä ihmisten elämässä. Voin tarvittaessa käyttää kuvia tai videointia. Voin antaa vihjeitä kirjallisuudesta tai artikkeleista, jotka voivat liittyä käsiteltävään aiheeseen tai tilanteeseen.
Perheiden kanssa tutkitaan perheen vuorovaikutusta ja dynamiikkaa tai voidaan antaa tarvittavaa psykoedukaatiota tai valmennusta. Kotitehtävät kuuluvat myös usein pari- ja perheterapiaan. Ne voivat olla kirjallisia tai muita tehtäviä.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Burnout Challenges in parenting Low self-esteem Feeling bad Changing lifestyle Anxiety towards social situations Panic attacks Processing my past Challenging life situation Bipolar disorder Personal growth and development Difficulty sleeping Treatment of physical illness
Areas of Specialization
Neuropsychiatric patients Child welfare Bipolar disorder
My professional background and knowledge

Olen peruskoulutukselta psykiatrian erikoissairaanhoitaja, valmistuin Oulaisten terveydenhuolto-oppilaitoksesta v. 1993. Sen jälkeen kävin Oulussa yksivuotisen perheterapian peruskoulutuksen ja kaksivuotisen yhteisöhoidon koulutuksen 2001 Jyväskylässä. Perhepsykoteraputin tutkinnon suoritin Turussa v. 2006 ja paripsykoteraputiksi valmistuin 2012 Helsingistä. Olen kouluttautunut työnohjaajaksi 2016 ja mindfulnessohjaajaksi 2017. Lisäksi minulla on voimauttavan valokuvan menetelmäkoulutus. Tällä hetkellä opiskelen neuropsykiatriseksi valmentajaksi, koulutus päättyy kesäkuussa 2019.
Yli 25 vuotta olen tehnyt hoitotyötä psykiatriassa osastoilla ja poliklinoilla erilaisista mielenterveyshäiriöistä (masennus, psykoosi, kaksisuuntainen mielialahäiriö) kärsivien ihmisten kanssa. Hoitosuhteet ovat olleet pitkiä ja intensiivisiä. Olen tavannut perheitä ja pareja monenlaisten ongelmien ja vaikeuksien kanssa myös yhteistyössä lastensuojelun kanssa.

Client group

Työskentelen yksilöiden (aikuiset ja nuoret), parien ja perheiden kanssa. Teen työnohjausta yksilöiden ja ryhmien kanssa ja tarvittaessa erityisesti sovittuna voin tehdä kotikäyntejä myös. Aloittelen neuropsykiatrisen valmennuksen tekemistä sekä yksilöiden että perheiden kanssa.
Olen kiinnostunut monenlaisesta työstä.

Additional information

Harrastan lenkkeilyä koirani kanssa, matkustelua , espanjan opiskelua ja kaikenlaisia käsitöitä sekä leipomista.

First session price

60.00

Regular session price

60.00

Pricing details

Yksilökäynti 60€/h
Perheterapia 90€/h
Pariterapia 90€/h
Työnohjaus yksilö 60€
Ryhmätyönohjaus 170€