Home Page / Find Your Therapist / Helinä Häkkänen-Nyholm

Helinä Häkkänen-Nyholm

Psychotherapist, Psychologist, Solution-oriented
Helsinki, Kamppi
Finnish English
Customer Groups
Adults 18-67y Elderly over 67y Couples
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Evening appointments Daytime appointments
This therapist is not taking in new customers. Search for free therapists.
I'm a psychologist and psychotherapist with over 20 years working experience as a forensic psychologists and I've had my own psychotherapy practice since 2010. I do mainly solution focused and EMDR therapy. Many of my clients have had extreme experiences such as violence, child abuse, accidents, difficult relationships, conflicts at a work place and legal processes. I work fluently in English and do psychotherapy in English weekly.

I’m a founding partner of psychology and law firm PsyJuridica Ltd and EMDR Therapy Center Mementos Ltd. I have a PhD in psychology, and I’m a licensed psychotherapist, certified EMDR therapist and a sexuality counselor by training. I'm an adjunct professor at the University of Eastern Finland and the University of Helsinki.

Please note that I take clients for psychotherapy paid by HUS but I do not have appointments available for kela supported therapy.
Psychotherapeutic Orientation
  • Solution-oriented
  • Crisis and trauma
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy

Additional Training

Hypnosis EMDR Sexual therapeutic knowledge

About me as a therapist

Kunnioitan ja arvostan asiakkaitani. Asiakas on oman tilanteensa ja tarpeidensa asiantuntija. Olen vuorovaikutuksessa aktiivinen ja kysyn ja teen havaintoja, jotta voin pohtia asiakkaan kanssa yhdessä hänen tilannettaan. Asiakkaani kertovat, että minuun on helppo saada kontakti ja ymmärrän heitä nopeasti. Uskon että pystyn työkokemukseni ja tutkija- (olen koulutukseltani psykologian tohtori) ja tietokirjalija taustani johdosta tarvittaessa antamaan asiakkailleni myös paljon tietoa esim. traumamuistoista, oikeusprosessin kulusta tai narsismista. Työskentelyotteeni on rauhallinen ja salliva ja minulle on tärkeätä luoda hyväksyvä ja turvallinen ilmapiiri. Luottamuksellinen terapiasuhde luo puitteet onnistuneelle psykoterapialle.

About my therapy sessions

Aloitan istuntoni yleensä kysymällä: ""Mikä on sinulle hyvä tulos tapaamisestamme?" Tämä mahdollistaa sen, että asiakas itse määrittää sen, mitä hän haluaa istunnossa käsitellä. Tavoitteena voi olla esimerkiksi käytännön vinkkien saaminen erokriisiin tai traumaattisen kokemuksen työstäminen EMDR-menetelmän avulla. Tavoite määrittää käytettäviä menetelmiä.

Työtapani on ratkaisukeskeinen ja käytän hyvin paljon EMDR -menetelmää. Käytän myös kognitiivisen terapian ja hyväksymis- ja omistautumisterapian menetelmiä. Keskustelun painopiste vastaanotollani on nykyisyydessä ja toivotussa tulevaisuudessa. EMDR-menetelmä käytän paljon nykyisyyttä häiritsevien muistojen neutralisoimiseen. Nettisivuiltani www.mementos.fi löytyy lisätietoa siitä, mihin kaikkiin tilanteisiin EMDR-menetelmä soveltuu.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Subtance abuse/addiction Burnout Challenges in parenting Low self-esteem Feeling bad Changing lifestyle Eating disorders Anxiety towards social situations Panic attacks Phobia/fear Sexual problems Processing my past Sexual abuse To deal with a crime victim, sudden loss or other traumatic experience Challenging life situation Personal growth and development Difficulty sleeping Gender or Sexual-Identity Questions Treatment of physical illness
Areas of Specialization
Pregnancy & birth Seriously traumatized patients and dissociative disorders
My professional background and knowledge

Olen pitänyt omaa vastaanottoa vuodesta 2010 alkaen ja oikeuspsykologina olen toiminut 20 vuoden ajan.

Olen suorittanut kaikki Suomessa saatavilla olevat aikuisten EMDR -menetelmän käyttöön perustuvat täydennyskoulutukset (Traumaterapiakeskus, vuodesta 2010 alkaen). Olen seritifioitu EMDR-terapeutti ja Suomen EMDR yhdistyksen hallituksen jäsen ja tiedevastaava. Tällä hetkellä suoritan EMDR-työnohjaajakoulutusta ja viimeistelen Tampereen yliopistossa työ- ja organisaatiopsykologian erikoispsykologikoulutusta. Olen kouluttautunut myös seksuaalineuvojaksi (Sexpo 2015).

Toimin myös oikeuspsykologian vastuututkijana ja kriminaalipsykologian dosenttina Helsingin yliopistossa, oikeuspsykologian dosenttina Ita-Suomen yliopistossa sekä Suomen psykologiliiton oikeuspsykologian työryhmän jäsenenä. Lisäksi kirjoitan tietokirjoja, mm. 100 kysymystä narsismista (readme.fi) , Psykopatia (Edita) ja 100 kysymystä avioerosta: psykologin ja lakimiehen opas hyvään eroon (readme.fi)

Client group

Työskentelen pääosin yksilöiden ja aikuisten sekä nuorten (yli 16-vuotiaiden) kanssa. Asiakkailleni yhteistä on se, että he ovat kokeneet poikkeuksellisen vaikeita asioita ja he haluavat elämässä eteenpäin. Läheisen menetykset, parisuhdekriisit, väkivallan kokeminen, oikeusprosessit, vaikeat ihmissuhteet, työpaikan konfliktitilanteet ja muut elämän vastoinkäymiset ovat asiakkailleni yleisiä kokemuksia. Näiden kielteisten muistojen ja mielikuvien työstämisessä EMDR-menetelmä on oivallinen työkalu. Kiinnostuksenani on myös psykoterapeuttisin menetelmin valmentaa ihmisiä haasteellisiin tilanteisiin. Olen tehnyt urheilun ja liike-elämän psyykkistä valmennusta EMDR-menetelmällä. Valmentamiseen perustuu myös EMDR-menetelmään pohjautuva ja kehittämäni Cope for Court protokolla, jonka avulla valmistelen ihmisiä oikeudenkäyntiin.

First session price

105.00

Regular session price

105.00

Pricing details

Terapiavastaanoton kesto on 45 min ja hinta on 105 euroa . Psykologin konsultaatiokäynnin ja EMDR-terapian kesto voi olla myös 60 min, jolloin hinta on 140 euroa. Otan asiakkaita HUS:n ostopalveluterapiaan. Tällä hetkellä kela terapioiden osalta vastaanottoni on täynnä.