Home Page / Find Your Therapist / Heli Tuikka

Heli Tuikka

Psychotherapist, Master of Arts (Education), Solution-oriented
Oulu, Keskusta
Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y Elderly over 67y Youth 13-17y Children under 13y
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Daytime appointments
This therapist is not taking in new customers. Search for free therapists.
Toimin psykoterapeuttina Oulun keskustassa. Suuntaukseni on ratkaisukeskeinen, opiskelen toista vuotta kognitiivisia menetelmiä. Olen Kelan palvelutuottaja kuntoutuspsykoterapiassa ja vaativassa lääkinnällisessä kuntoutuksessa. Taustaltani olen sairaanhoitaja ja erityisluokanopettaja.
Psychotherapeutic Orientation
  • Solution-oriented
  • Cognitive
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy Kela intensive medical rehabilitation (adults) Kela intensive medical rehabiliitation (children) Kela intensive medical rehabilitation (youth)

About me as a therapist

Terapeuttina olen aktiivinen, myötätuntoinen ja asiakaslähtöinen. Tärkeintä työskentelyssäni on saada asiakas löytämään terapiassa itselleen merkitykselliset tavoitteet. Olen helposti lähestyttävä ja reipasotteinen sekä positiivinen terapeutti, jolle huumorin käyttökään ei ole terapiassa vierasta, jos se sopii asiakkaan tapaan käsitellä asioita. Hienotunteisuus ja jokaisen asiakkaan elämäntilanteen kunnioittaminen ovat tärkeitä asioita minulle terapeuttina. Koen myös tärkeäksi, että terapiassa edetään asiakkaan rytmin mukaisesti. Haastan sinut lempeästi, kohtaamaan asioita, jotka tuot terapiakeskusteluun, jotta pääset eteenpäin itsellesi tärkeiden kysymysteñ parissa.

About my therapy sessions

Menetelminä käytän keskustelua, erilaisia kysymyksiä, joilla selvitetään asiakkaan toiveita, tavoitteita sekä voimavaroja, havainnollistamista kirjoittaen, rentoutumisharjoituksia ja tarpeen mukaan toiminnallisia harjoituksia, kuvakortteja ja luovia menetelmiä. Luovina menetelminä voi olla musiikin hyödyntämistä ja draamallisia harjoituksia. Menetelmät valitaan yksilöllisesti asiakkaan kanssa yhdessä keskustellen ja sopien.
Tärkeitä teemoja ovat läsnäolo, aito kohtaaminen sekä turvallisen ja myötätuntoisen
ilmapiirin luominen, jossa tulet kuulluksi ja kohdatuksi.

Olet lämpimästi tervetullut vastaanotolleni.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Burnout Challenges in parenting Low self-esteem Feeling bad Changing lifestyle Anxiety towards social situations Panic attacks Anger management Challenging life situation Self-destructive thoughts Bipolar disorder Personal growth and development Processing my past Difficulty sleeping Obsessive-compulsive disorder Gender or Sexual-Identity Questions Phobia/fear
Areas of Specialization
Neuropsychiatric patients Child welfare
My professional background and knowledge

Olen taustaltani erityisluokanopettaja ja sairaanhoitaja ja olen työskennellyt useita vuosia muun muassa neuropsykiatriaan liittyvien asioiden parissa. Olen opettanut erityisoppilaita useissa erilaisissa pienryhmissä sekä toiminut erityisluokanopettajan virassa lastensuojelulaitoksessa. Olen myös ollut mukana kouluttamassa neuropsykiatrisessa valmentaja -koulutuksessa. Olen työskennellyt Oulun yliopistollisessa sairaalassa audiofoniatrisella osastolla ja tehnyt töitä monenlaisten perheiden ja lasten parissa.

Client group

Työskentelen kaikenikäisten asiakkaiden kanssa. Vahvin kokemus minulla on käyttäytymiseen, elämänhallintaan, tunne-elämään, elämän kriiseihin, ihmissuhteisiin, masennukseen ja ahdistuneisuuteen, oppimiseen ja oppimisen vaikeuksiin sekä neuropsykiatrisiin haasteisiin liittyvästä työskentelystä. Olen työskennellyt myös parisuhdekriisien, lapsettomuuden ja vanhemmuuden haasteiden ja erityislapsen vanhemmuuteen liittyvien sisältöjen parissa. Toimin myös kouluttajana neuropsykiatrisessa valmentaja -koulutuksessa.

First session price

80.00

Regular session price

80.00

Pricing details

45 min = 80 e
1 tunti = 95 e