Home Page / Find Your Therapist / Helena Ruti
Psychotherapist, Nurse, Family therapy
Etävastaanotto, koko Suomi,
Rautavaara,
Kuopio, Keskusta
Finnish
Customer Groups
Families Couples Adults 18-67y
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Daytime appointments
Hei, olen perhepsykoterapeutti (kriisi- ja traumapainotus) ja kouluttautumassa integratiiviseksi yksilöpsykoterapeutiksi (valmistuminen 12/2024) sekä pätevöitymässä EMDR-terapeutiksi. Tarjoan psykoterapiaa sydämellä ja ammattitaidolla tehtynä. Lämpimästi tervetuloa.
Psychotherapeutic Orientation
  • Family therapy
  • Integrative
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy

Additional Training

Crisis and traumas EMDR

About me as a therapist

Olen empaattinen, turvallinen ja lämmin terapeutti. Ajattelen, että ihminen on psykofyysinen kokonaisuus joten kehollisuuden huomioiminen terapiassa on tärkeää. Asetamme terapian aluksi sinun laatimat tavoitteet, joita kohden ja joista käsin työskentelemme. Terapia on tavoitteellista. Ajattelen tuloksellisen terapian lähtökohtana olevan hyvän terapiasuhteen. Vahvuuteni onkin luoda hyvä ja tukeva terapiasuhde kanssasi.

About my therapy sessions

Käytän usein sukupuu- ja elämänjanatyöskentelyä sopivassa kohtaa terapiaa. Nämä menetelmät antavat usein uutta ymmärrystä menneisyydestä.
Teemme myös tarvittaessa maadoittavia ja rauhoittavia kehollisia harjoituksia sekä tarvittaessa aktivoimme kehoa tähän sopivilla harjoitteilla.
Voimme tunnustella erilaisia tunteita kehossa ja opetella olemaan rauhassa niiden kanssa.

Issues often worked with
Hurting yourself Self-destructive thoughts Sexual abuse Obsessive-compulsive disorder Burnout Subtance abuse/addiction Personal growth and development Personality disorders Challenging life situation Processing my past Sexual problems Panic attacks Eating disorders Changing lifestyle Feeling bad Low self-esteem Challenges in parenting Relationship problems Depression/Anxiety
Areas of Specialization
Child welfare
My professional background and knowledge

Minulla on vuosien työkokemus lastensuojelun sijaishuollosta ja perhekuntoutuksesta. Lisäksi olen työskennellyt muutaman vuoden nuorisopsykiatrian poliklinikalla KYS:ssä sekä päihde- ja mielenterveysongelmista kärsivien aikuisten asiakkaiden kanssa kuntoutuskodilla Valtimolla sekä nyt viimeiseksi mielenterveysneuvolassa Rautavaaralla.

Client group

Työskentelen aikuisten, yli 16-vuotiaiden nuorten sekä parien ja perheiden kanssa. Kiinnostuksenani on erityisesti kriisien ja traumojen hoito.

First session price

99.00

Regular session price

99.00

Pricing details

Pari- ja perheterapia 109 € / 45 min