Home Page / Find Your Therapist / Helena Ruti

Helena Ruti

Psychotherapist, Nurse, Family therapy
Rautavaara,
Etävastaanotto, koko Suomi,
Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y Couples Families
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Daytime appointments
Hei, olen perhepsykoterapeutti (kriisi- ja traumapainotus) ja kouluttautumassa integratiiviseksi yksilöpsykoterapeutiksi (valmistuminen 12/2024) sekä pätevöitymässä EMDR-terapeutiksi. Tarjoan psykoterapiaa sydämellä ja ammattitaidolla tehtynä. Lämpimästi tervetuloa.
Psychotherapeutic Orientation
  • Family therapy
  • Integrative
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy

Additional Training

Crisis and traumas EMDR

About me as a therapist

Olen empaattinen, turvallinen ja lämmin terapeutti. Ajattelen, että ihminen on psykofyysinen kokonaisuus joten kehollisuuden huomioiminen terapiassa on tärkeää. Asetamme terapian aluksi sinun laatimat tavoitteet, joita kohden ja joista käsin työskentelemme. Terapia on tavoitteellista. Ajattelen tuloksellisen terapian lähtökohtana olevan hyvän terapiasuhteen. Tarkoitus on luoda turvallinen terapiasuhde kanssasi, jossa tulet kuulluksi ja ymmärretyksi.

About my therapy sessions

Lähdemme usein keskustelemaan siitä mitä sinulla on kulloinkin mielessä.
Käytän usein sukupuu- ja elämänjanatyöskentelyä sopivassa kohtaa terapiaa. Nämä menetelmät antavat usein uutta ymmärrystä menneisyydestä.
Teemme myös tarvittaessa maadoittavia ja rauhoittavia kehollisia harjoituksia sekä tarvittaessa aktivoimme kehoa tähän sopivilla harjoitteilla.
Voimme tunnustella erilaisia tunteita kehossa ja mielessä sekä opetella olemaan rauhassa niiden kanssa. Olen tunteiden äärellä sinun kanssasi.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Challenges in parenting Low self-esteem Feeling bad Changing lifestyle Eating disorders Panic attacks Sexual problems Processing my past Challenging life situation Personality disorders Personal growth and development Subtance abuse/addiction Burnout Obsessive-compulsive disorder Sexual abuse Self-destructive thoughts Hurting yourself
Areas of Specialization
Child welfare
My professional background and knowledge

Minulla on vuosien työkokemus lastensuojelun sijaishuollosta ja perhekuntoutuksesta. Lisäksi olen työskennellyt muutaman vuoden nuorisopsykiatrian poliklinikalla KYS:ssä sekä päihde- ja mielenterveysongelmista kärsivien aikuisten asiakkaiden kanssa kuntoutuskodilla Valtimolla. Tällä hetkellä työskentelen mielenterveysneuvolassa Rautavaaralla pääasiassa aikuisikäisten asiakkaiden kanssa yksityisvastaanottoni lisäksi.

Client group

Työskentelen aikuisten, yli 16-vuotiaiden nuorten sekä parien ja perheiden kanssa. Kiinnostuksen kohteitani ovat erityisesti kriisien ja traumojen hoito, seksuaalisuus sekä kiintymyssuhdehäiriöt.

First session price

45.00

Regular session price

45.00

Pricing details

Yksilöpsykoterapia ja EMDR 45€ / 45 min
Lyhytpsykoterapia 90 € / 45 min
Perhe-ja pariterapia 90€ / 45 min, 180€ / 90 min