Home Page / Find Your Therapist / Birgitta Ojala

Birgitta Ojala

Psychotherapist, Social worker, Recource-oriented family therapy
Oulu,
Kuusamo,
English Finnish
Customer Groups
Families Couples Children under 13y Youth 13-17y Elderly over 67y Adults 18-67y
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Evening appointments Daytime appointments Weekend appointments
Perheterapeuttina teen mielelläni työtä koko perheen kanssa. Pohdimme yhdessä suhteita ja vuorovaikutusta ja mietimme, miten haluamaanne muutosta saadaan aikaan. Pariterapiassa pohdimme parisuhteen haasteita tai parisuhteen päättyessä vanhemmuutta ja suhdetta lapsiin. Teen myös vanhempainohjausta.
Psychotherapeutic Orientation
  • Recource-oriented family therapy
About me as a therapist

Terapeuttina työskentelen kanssanne dialogisesti ja voimavarakeskeisesti.
Perheterapiassa perhe on kokonaisuus ja myös lasten kanssa voidaan työskennellä heidän ikätasonsa ja kehitysvaiheensa huomioiden niin, että lapsi ja koko perhe voimaantuu. Lapset ja muut sinulle merkitykselliset ihmiset ovat mukana terapiassa. Pohdimme yhdessä perheenjäsenten välisiä suhteita ja vuorovaikutusta. Pariterapiassa pari pohtii parisuhteen haasteita ja kipeitä asioita etsien niihin ratkaisuja, tai parisuhteen päättyessä pari selvittelee yhteiseen vanhemmuuteen liittyviä asioita ja sopii lapsiin liittyvistä käytännöistä ja suhteen ylläpitämisestä. Pariterapiassa kohtaan teidät tasavertaisesti ja etsien yhteistä ymmärrystä keskustellen, syyllistämättä tai tuomitsematta ketään.
Terapiaprosessi on yhteinen matka, jossa saan terapeuttina kulkea mukananne lyhyen tai pidemmän aikaa elämän pienissä tai suuremmissa käännekohdissa.

About my therapy sessions

Terapiatapaamisen on tarkoitus olla voimaannuttava ja uusia näkökulmia ja ajatuksia antava. Tarkastelemme yhdessä haasteita ja elämäntilanteita eri näkökulmista, puhumme tunteista ja ajatuksista siihen liittyen ja pyrimme löytämään uusia lähestymistapoja ja voimavaroja. Voimme käyttää työskentelyn tukena esimerkiksi sukupuun piirtämistä tai lasten mukana ollessa erilaisia pelejä.

HUOM. Yhteydenotot välittyvät Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun.

Issues often worked with
Treatment of physical illness Hurting yourself Personal growth and development Self-destructive thoughts Challenging life situation To deal with a crime victim, sudden loss or other traumatic experience Sexual abuse Processing my past Anger management Panic attacks Anxiety towards social situations Changing lifestyle Feeling bad Low self-esteem Challenges in parenting Burnout Subtance abuse/addiction Relationship problems Depression/Anxiety
Areas of Specialization
Personality disorders Psychotic disorders Adoption & placement Bipolar disorder People with intellectual disabilities Child welfare Multiculturalism / immigrants
My professional background and knowledge

Olen pohjakoulutukseltani psykiatrinen sairaanhoitaja, sosionomi AMK ja YTM sosiaalityöntekijä. Olen saanut tehdä työtä erilaisissa elämäntilanteissa olevien ihmisten ja perheiden kanssa sosiaali- ja terveysalalla jo lähes 30 vuotta. Minulla on kokemusta työskentelystä ikäihmisten, vammaisten, mielenterveyskuntoutujien sekä sosiaalihuollon eri palveluiden piirissä olevien lasten ja perheiden kanssa. Kriisityöryhmässä olen työskennellyt lähes 10 vuotta. Lasten ja perheiden monenlaisissa haasteissa olen työskennellyt sosiaalityöntekijänä perhepalveluissa ja lastensuojelussa. Minulla on lisäkoulutusta ja osaamista kriisityöstä, lastensuojelun erikoistumisopinnot, sosiaali- ja terveysalan opettajan pedagogiset opinnot, Lapset Puheeksi -keskustelu ja -neuvonpito menetelmä-kouluttaja, johtamisen erikoisammattitutkinto JET. Perhe- ja paripsykoterapeuttina perheiden moninaiset ja yksilölliset haasteet ja elämäntilanteet ovat osaamisaluettani.

Client group

Työskentelen perheiden, lasten ja pariskuntien kanssa kaikenlaisissa elämäntilanteissa, -kriiseissä ja vuorovaikutuksen haasteissa.

First session price

90.00

Regular session price

90.00

Pricing details