Home Page / Find Your Therapist / Arto Rajahuhta

Arto Rajahuhta

Psychotherapist, Master of Arts (Education), Solution-oriented
Helsinki, Kumpula
Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y Elderly over 67y Youth 13-17y Couples
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Daytime appointments
This therapist is not taking in new customers. Search for free therapists.
IHMINEN SINUA VARTEN. Tahdotko löytää reitin ongelmista ratkaisuihin? Tule rohkeasti käymään Kumpulaan, kylään keskellä kaupunkia, niin pohditaan yhdessä ratkaisukeskeisen psykoterapian mahdollisuuksia juuri sinulle. Onko nyt tullut aika uudelle elämänvaiheelle? NYT VAIN ETÄNÄ! KELAN PÄÄTÖS.
Psychotherapeutic Orientation
  • Solution-oriented
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy

About me as a therapist

Olin jo kokenut terapeutti ennen valmistumistani psykoterapeutiksi. Pidän ratkaisukeskeisestä työtavasta, koska se huomioi hienostuneella tavalla apua etsivän ihmisen tarpeet ja lähtökohdat. Tulea hakeva ihminen määrittelee tavoitteet. Näin ollen suunta on toivotussa tulevaisuudessa. Sinne olemme matkalla yhdessä työskennellen. Huomio on enemmän mielen terveydessä kuin ongelmissa, jotka ovat tietenkin työskentelyn lähtökohta. Työskentelytapani on yksinkertaisuuteen ja mutkattomuuteen pyrkivää. Kuitenkin on hyvä muistaa, että työskentely on myös ponnistelua kohti toivuttua tilaa. Muutosta etsivän ihmisen rooli yhteistyössä on ratkaisevan tärkeä toivotun tilan aikaansaamiseksi.

About my therapy sessions

RATKAISUKESKEISTÄ PSYKOTERAPIAA voi tehdä sekä lyhyenä että pitkänä työskentelynä. Jos selkeästi on tietty ongelma, niin lyhytkin työskentely voi tuottaa merkittävän avun. Toisaalta useampi ongelma tarvitsee myös enemmän aikaa ratketakseen. Samoin syvälliset ongelmat edellyttävät usein pidempi aikaista työstämistä. Ratkaisukeskeisessä psykoterapiassa on huomattu, että ihmisen muutos on usein alkanut jo ennen ensimmäistä tapaamista terapeutin kanssa. Muutos käynnistyy aluksi pienin askelin. Ratkaisukeskeisessä psykoterapiassa ongelmaaan liittyvien poikkeusten tutkiminen on keskeistä. Muutos on myös väistämätöntä, kun käynnistää työskentelyn. Ratkaisukeskeisessä psykoterapiassa arvoidaan muutosta erilaisilla asteikoilla. Ongelmaa voi myös ulkoistaa ja sen voi myös nimetä. Istunnon loppupuolella on mahdollista myös rentoutua ja rentoon tilaan voi myös liittää pieniä tarinoita.


.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Subtance abuse/addiction Burnout Low self-esteem Feeling bad Changing lifestyle Eating disorders Anxiety towards social situations Panic attacks Anger management Sexual problems Sexual abuse To deal with a crime victim, sudden loss or other traumatic experience Challenging life situation Self-destructive thoughts Bipolar disorder Personal growth and development Difficulty sleeping
Areas of Specialization
Eating disorders
My professional background and knowledge

YDINOSAAMISENI: Psykoterapeutti, ylempi erityistaso. Kasvatustieteen maisteri. Aikuisten opettamisen pedagoginen pätevyys, Kasvatuspsykologian erillisopinnot. Ennenkaikkea ratkaisukeskeinen psykoterapia on aikuisen ihmisen identiteetin kehittämistä ja oman yksilöllisen elämäntavan luomista ongelmista lähtien edeten pienin askelin kohti toiveita ja haaveita. LISÄKSI: Addiction -täydennyskoulutus. Olen toiminut myös päihdeterapeuttina. Tunnen myös hyvin 12-askeleen ohjelmat. Ratkaisukeskeinen psykoterapia toimii hyvin 12-askeleen kanssa työskentelyn rinnalla. Nykyisin ajattelen, että toipumisterapeutti on kuvaavampi kuin päihdeterapeutti tällä työskentelyn alueella käytettäväksi.

Client group

Minun kanssani yhteistyötä tekevät naiset ja miehet. Naisia on noin kaksi kolmasosaa. Samoin ikäjakauma on laaja nuorista ikäihmisiin. Ihmisten kirjo on innostavan monipuolinen ja rikas. Erityinen kiinnostukseni kohde on tukea ihmisten toipumista erilaisista riippuvuuksista.

Additional information

Toukokuun alussa 2016 muutin Helsingin keskustasta Kumpulaan. Voin sanoa, että nyt jo työpaikalle saapaminen on suuri ilo. Ympäristö hellii hyvinvointia. Vaikka terapiahuoneelle on rento kävellä, mistä suunnasta tahansa Kumpulan läpi, niin monelle asiakkaalle on tärkeää päästä vaivattomasti omalla autolla paikalle. Parkkiongelmakin on ratkennut, kun maksutonta parkkitilaa löytyy helposti vehmaalta Limingantieltä.
Julkisella Liikenteellä pääsee useasta suunnasta. Lähimmäksi pääsee yliopiston suunnasta A. I. Virtasen aukiolta bussilla 56 ja 506. Intiankadulta linjat ovat 52, 56 ja 506. Kätilöopiston suunnalta 65 A ja ratikka 1 sekä kaikilla Mäkelänkatua kulkevilla linjoilla. Koskelantieltä pääsee paikalle linjoilla 57, 65, 69, 518 ja 848. Koska terapiapesäni sijaitsee keitaassa kaupungin keskellä, niin sinne pääsen raitiovaunuilla 6 ja 8 Hämeentien suunnasta ja sieltä pääsee myös busseilla.
Kumpulaan on myös mahdollista tulla kävellen tai pyörällä hyviä reittejä pitkin.

First session price

30.00

Regular session price

72.60

Pricing details

Kela nosti vuoden 2016 alussa psykoterapian tukeaa 20 eurolla / käynti. Kokonaisuudessaan tuki on 57.60 euroa, joten omaksi maksuosuudeksi jää 25,00 euroa käynniltä. On mukava todeta, että niin suuri luksus kuin laadukas psykoterapia on nyt edullista. NYT ON VOIMASSA 10 EURON ALENNUS KORONAVIRUKSEN VUOKSI, KOSKA VAIN ETÄTAPAAMISET OVAT MAHDOLLISIA.