Home Page / Find Your Therapist / Anu Vaihemäki

Anu Vaihemäki

Psychotherapist, Nurse, Solution-oriented
Kouvola, Keskusta
Finnish Swedish English
Customer Groups
Youth 13-17y Adults 18-67y
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Daytime appointments
Ratkaisu- ja voimavarakeskeinen psykoterapeutti, neuropsykiatrinen valmentaja. Olen työskennellyt erityisen paljon nuorten ja heidän vanhempiensa sekä nuorten aikuisten kanssa, samoin neuropsykiatriset haasteet ovat lähellä sydäntäni.
Psychotherapeutic Orientation
  • Solution-oriented
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy

Additional Training

Neuropsychiatric coach

About me as a therapist

Olen ihmiseen ja hänen viisauteensa uskova, aktiivinen ja myötätuntoinen psykoterapeutti. Keskeistä työotteessani on toiveikkuus, positiivisuus, ilon löytäminen ja myös huumori. Olen suorasanainen ja rehellinen, mutta asiakastani ja hänen omaa todellisuuttan kunnioittava. Uskon siihen, että meillä jokaisella on sisällään vastaukset omiin haasteisiin. Ne vain ovat jääneet vaikeiden asioiden taakse piiloon.

About my therapy sessions

Keskeistä on keskustelu. Pyrin esittämään kysymyksiä, joiden avulla asiakkaani löytää itselleen oikeita vastauksia. Käytän myös paljon tarinoita ja vertauksia. Uudelleen määrittely on minulle hyvin tärkeä menetelmä. Vaihtoehtoinen selitys saattaa auttaa eteenpäin (olen epäonnistunut / minulle on elämässä sattunut paljon ikäviä asioita ja olen joutunut tekemään vaikeita valintoja). Omien vahvuuksien ja selvitymiskeinojen huomaamisen tukeminen on myös minulle hyvin tärkeää.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Burnout Challenges in parenting Low self-esteem Feeling bad Changing lifestyle Eating disorders Anxiety towards social situations Panic attacks Phobia/fear Anger management Processing my past Challenging life situation Self-destructive thoughts Personality disorders Personal growth and development Treatment of physical illness Difficulty sleeping Hurting yourself
Areas of Specialization
Neuropsychiatric patients Child welfare Adoption & placement
My professional background and knowledge

Olen koulutukseltani psykoterapeutti (Helsingin yliopiston täydennyskoulutuskeskus Palmenia ja Taitoba Oy, 2009) ja neuropsykiatrinen valmentaja (Helsingin yliopiston täydennyskoulutuskeskus Palmenia, 2009). Pohjakoulutukseni on sairaanhoitaja (1987 ja amk-tutkinto 2000). Olen tehnyt pitkän työuran erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä kanssa. Olen toiminut pitkään erityisluokanopettajan tehtävissä, lastensuojeluyksikön vastaavana ohjaajana, nuorten työpajan yksilövalmentajana. Pisimpään olen tehnyt töitä perhekotiohjaajana, ensin Sippolan koulukodissa ja sen jälkeen perustimme mieheni kanssa oman yksikön. Meillä on nelipaikkainen perhekoti 12-18-vuotiaille nuorille ja itsenäisinä yrittäjinä olemme toimineet vuodesta 2013.

Client group

Työskentelen lähinnä yli 16-vuotiaiden kanssa. Lisäksi teen töitä yli 13-vuotiaiden kanssa yhteistyössä nuorisopsykiatrian poliklinikan kanssa.

First session price

0.00

Regular session price

84.00

Pricing details

Käynnin kesto 45min.