Home Page / Find Your Therapist / Aila Ikonen

Aila Ikonen

Psychotherapist, Social worker, Family therapy
Tampere, Keskusta
Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y Elderly over 67y Youth 13-17y Children under 13y Couples Families
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Evening appointments Weekend appointments
Tarjoan yksilö-, pari- ja perheterapiaa sekä DDP- ja Theraplayterapiaa, lisäksi annan työnohjausta. Vastaanottoni on tiistai-iltaisin sekä lauantaisin. Minulle ovat tuttuja sekä julkinen että yksityinen sektori ja kolmannen sektorin toiminta. Teen terapiaa sekä aikuisten että lasten kanssa.
Psychotherapeutic Orientation
  • Family therapy
  • Early interaction
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy

Additional Training

Supporting attachment

About me as a therapist

Pidän erityisen tärkeänä sitä, että asiakas kokee tulleensa kohdatuksi ja kuulluksi. Jos näin ei ole, niin sen voi kertoa minulle, sillä asiakas on tärkeämpi kuin omat ideani. Olen aktiivinen, tutkiva ja leikkimielinenkin, joskus suorapuheinen. Olen kokenut ja monipuolinen terapeutti ja istunnoilla yhdistelen eri terapiasuuntauksia. Monikulttuurisuus on tuttua työssä ja vapaa-ajalla.

About my therapy sessions

Ensimmäinen istunto kuluu usein asiakkaan tilanteeseen tutustumisessa, ja asiakas itse luo myös mielikuvaa minusta terapeuttina. Pidän siitä, että työskentelylle asetetaan tavoite/ tavoitteita. Asiantuntijana tunnen omat rajani. Istunnoilla keskustelemme paljon, joskus käytän toiminnallisia menetelmiä. Sukupuun piirtäminen on hyvä menetelmä asiakkaan taustaan ja sieltä siirtyneisiin asioihin tutustumiseksi. DDP- terapiassa teemme istunnoilla monenlaisia asioita tuudittelusta näyttelemiseen ja videoiden katseluun. Theraplayterapiassa keskeisellä sijalla on leikki, ilo ja hoiva. DDP- ja Theraplayterapiassa istunnot nauhoitetaan.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Subtance abuse/addiction Burnout Challenges in parenting Low self-esteem Feeling bad Anger management Processing my past To deal with a crime victim, sudden loss or other traumatic experience Challenging life situation Self-destructive thoughts Personal growth and development
Areas of Specialization
Multiculturalism / immigrants Child welfare Pain related difficulties Adoption & placement
My professional background and knowledge

Olen työskennellyt aikuispsykiatriassa n. 15 vuotta psykiatrian poliklinikoilla, päiväsairaalassa sekä psykiatrisessa sairaalassa. Sen jälkeen olen ollut perheneuvolassa lähes 20 vuotta. Kaikissa työpaikoissani olen tehnyt yksilöterapiaa. Myöhemmin myös pari- ja perheterapiaa, DDP- ja Theraplayterapiaa sekä antanut työnohjausta. Olen myös itse saanut työnohjausta koko ajan. Olen vetänyt monia ryhmiä, mm. äiti- vauva - ryhmiä, Käsikynkkä-ryhmiä, eroryhmiä, aikuisten keskusteluryhmiä jne.
Theraplayterapeutin pätevyyden, 2009, on myöntänyt The American Theraplay Institute sekä Suomen Theraplay-yhdistys ry
DDP-terapeutin pätevyyden, 2015, on myöntänyt Attachment-Focused Treatment Institute, Usa (Dr. Arthur Becker-Weidman)

Additional information

Kela-pätevyys

First session price

90.00

Regular session price

70.00

Pricing details

Yksilöterapia 70€ / 60min
Pariterapia 130€ / 90 min
Perheterapia 180€ / 90 min
Työnohjaus 100€/ 45 min
DDP- ja Theraplayterapioissa hinnat sovitaan tilanteen mukaan