Etusivu / Löydä apua / Varpu Lipponen

Varpu Lipponen

Psykoterapeutti, Terveystieteiden tohtori, Kognitiivinen
Tampere, Keskusta
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Nuoret 13-17v Parit
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.
Työtapojani ovat kognitiivis-integratiivinen ja ratkaisu-ja voimavarakeskeinen yksilöpsykoterapia sekä tunnekeskeinen pariterapia. Terapeuttina pyrin räätälöimään hoito-otteeni vastaamaan asiakkaani yksilöllisiä tarpeita ja toiveita. En ota uusia asiakkaita toistaiseksi.
Psykoterapiasuuntaus
  • Kognitiivinen
  • Ratkaisukeskeinen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Millainen terapeutti olen

Haluan auttaa ja tukea asiakkaitani eteenpäin inhimillisen elämän hankaluuksissa sekä erilaisissa muutos- ja kriisitilanteissa. Pyrin luoviin ratkaisuihin korostamalla toiveikkuutta, muutosta, voimavaroja ja edistystä. Hyödynnän työssäni myös tutkittua tietoa, jota pyrin arvostavasti sovittamaan yhteen asiakkaan ainutkertaisen lähtötilanteen ja tarpeiden kanssa. Huomioin terapiatilanteessa myös asiakkaan sanatonta viestintää.

Mitä istunnoillani tehdään

Keskeistä terapiaistunnoissani on luottamuksellisen ja asiakasta tai paria arvostavan yhteistyösuhteen luominen. Työskentelytapani pohjautuu ennen kaikkea kuulemiseen, kuuntelemiseen, keskustelemiseen ja aktiivisiin kysymyksiin, joiden avulla tutkimme asiakkaan tai parin kanssa yhteistyössä kokemuksia ja tunteita. Asaikkaasta tai parista riippuen käytän istunnoissa myös mielikuvaharjoituksia ja asioiden havainnollistamista lehtiötaululla. Toisinaan annan myös kotitehtäviä.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Seksuaalisiin ongelmiin Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Erityiskohderyhmät
Seksuaalisuuden ja sukupuolisuuden monimuotoisuus Pakko-oireinen häiriö Persoonallisuushäiriöt Syömishäiriöiset potilaat Kipuun liittyvät vaikeudet
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen sairaanhoitaja, terveydenhoitaja, filosofian maisteri ja terveystieteiden tohtori. Olen väitellyt tohtoriksi kuolevan potilaan hoidosta.
Psykoterapian lisäksi toimin työnohjaajana, dramaohjaajana ja kouluttajana. Toimin myös vapaaehtoisena suru- ja Huomaryhmien vetäjänä.

Olen ratkaisu- ja voimavarakeskeinen sekä kognitiivis-integratiiivinen psykoterapeutti. Lisäksi on suorittanut tunnekeskeisen pariterapian perus- ja syventävät opinnot. Haluan yhdistellä eri terapiasuuntauksia asiakkaideni hyväksi.

Tutustumiskäynnin hinta

40,00

Vakiokäynnin hinta

85,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Yksilöpsykoterapia nuorille ja aikuisille:
85 eur. / 45 min
170 eur. / 90 min

Tunnekeskeinen pariterapia 85 eur. / 45 min ja 170 eur. / 90 min
Arviointikäynti 40 eur. / 30 min

Kelan enimmäiskorvaus
Aikuisten (26-67-v.) yksilöterapia 57,60 eur. / 45 min
Nuorten (16-25-v.) yksilöterapia 57,60 eur. / 45 min