Etusivu / Löydä apua / Tarja Kangassalo

Tarja Kangassalo

Koulutuksessa Psykiatrian erikoissairaanhoitaja, Kriisi- ja trauma
Tampere, Keskusta
Suomi
Asiakasryhmät
Perheet Ikäihmiset yli 67v Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja
Tämä terapeutti tarjoaa koulutusterapiaa. Lue lisää.
Olen traumapsykoterapeuttiopiskelija Oulun Yliopistossa (keho-orientoitunut). Teen kriisityötä psykiatrisen sairaanhoitajan ammatillisen osaamiseni pohjalta. Osaamisalueitani ovat syöpätaudit (mm. lapset puheeksi menetelmä), muistisairaan ja hänen perheensä tukeminen sekä vertaisryhmien ohjaaminen.
Psykoterapiasuuntaus
  • Kriisi- ja trauma
Millainen terapeutti olen

Olen terapeuttina ja kohtaajana myötätuntoinen, rauhallinen ja tilaa-antava. Kunnioitan jokaista ihmistä yksilönä ja arvostan hänen itsemääräämisoikeuttaan. Tuen, ohjaan ja autan ottamaan selvää. Kysyn ja kyseenalaistan. Pyrin antamaan näkökulmia asiakasta kuullen ja kuunnellen. Avoin keskustelu yhteisesti suunnitellen ja arvioiden ovat tärkeitä työkaluja myös terapiatyössä.

Mitä istunnoillani tehdään

Istunto etenee yhdessä sopimamme mukaisesti. Keskustelu on keskiössä sekä yhdessä laaditut tavoitteet. Hahmottelemme asioita ja kokonaisuuksia fläppitaululle. Teemme erilaisia kehollisia ja/tai kirjallisia harjoituksia. Keskustelun tukena ja asioiden avaamisen apuna saatamme käyttää erilaisia esineitä, kortteja, pelejä ja/tai kirjallisuutta. Toiminnan keskiössä on erilaiset traumapsykoterapeuttiset toimintatavat, kuten vakauttaminen ja nykyhetkeen palauttaminen (ei kuitenkaan muistisairautta sairastavan henkilön kanssa työskennellessä).

Tarjoan apua
Fyysisen sairauden käsittelemiseen Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Vaikeaan elämäntilanteeseen Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Menneisyyteni käsittelyyn Huonoon itsetuntoon Vanhemmuuden haasteisiin Työuupumukseen Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Osaamisalueitani ovat kriisihoitotyö syöpään sairastuneiden perheiden parissa (mm. lapset puheeksi menetelmä), muistisairauteen sairastuneiden ja heidän perheidensä tukeminen sekä erilaisten vertaisryhmien ohjaaminen (mm. läheisten ryhmät, suomalainen eroseminaari). Terapeuttiopintoihoini kuuluu traumapsykoterapeuttinen yksilötyöskentely, johon saan koulutukseeni liittyen osaavimman mahdollisen työnohjauksen.
Toimin vanhustyön kouluttajana (muistisairaan arvostava kohtaaminen) ja teen työtä ikäihmisten parissa yksityisessä kotihoidon yrityksessä.
Sairaanhoitajana olen erikoistunut paitsi psykiatriaan niin myös syöpäsairaanhoitoon sekä johtamiseen ja esimiestyöhön. Muistityön kohtaamiskoulutukseni pohjautuu TunteVa(R) kouluttajan pätevyyteeni. Työnohjaajana olen toiminut syöpäsairaanhoidon yksiköissä ja vanhustyön yksiköissä.

Asiakaskuntani

Kiinnostualueitani on erityisesti ikäihmisten kanssa tehtävä työ sekä kaiken ikäisten ihmisten tukeminen elämän erilaisissa kriiseissä (aviokriisit, avioero, sairastuminen, erilaiset muut traumat). Ideaalista olisi tehdä työtä koko perheyhteisöä tukevasti eli yhteisöllisesti.

Lisätiedot

Olen toiminut vapaaehtoistyöntekijänä Tampereen Ensi- ja Turvakodin hallituksessa 12 vuoden ajan aina vuoteen 2015 asti.
Vastaanotan asiakkaita tällä hetkellä torstai-iltaisin.
Nettiajanvarauksen osoite: https://komppi.net/haku/?therap=2144613

Tutustumiskäynnin hinta

0,00

Vakiokäynnin hinta

55,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Vakiokäynnin hinta koskee traumapsykoterapeuttiopiskelijana tehtävää työtä.
Nettiajanvarauksen osoite ja hinnat: https://komppi.net/haku/?therap=2144613