Etusivu / Löydä apua / Riitta Tuomisto

Riitta Tuomisto

Psykoterapeutti, Valtiotieteiden maisteri, Perheterapia
Helsinki, Etu-Töölö
Helsinki, Kamppi/Ruoholahti
Helsinki, Keskusta
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Parit Perheet Ryhmät
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja Viikonloppuaikoja

Terapeutti ei ota vastaan asiakkaita ajalla 14.2.-28.2.
Olen psykoterapeutti(Valvira),yksilö-, pari- ja perheterapeutti (Kela), taideterapeutti. Minulla on Kelan pätevyys aikuisten yksilöterapiaan (menetelmänä kuvataideterapia) sekä pari- ja perheterapiaan. Toimipaikka Helsingin keskustassa ja Lapinlahdessa. Toimin eri terapiasuuntauksia yhdistelevästi.
Psykoterapiasuuntaus
  • Perheterapia
  • Kuvataideterapia
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

Taideterapia Kehopsykoterapeuttinen koulutus

Millainen terapeutti olen

Olen eri terapiasuuntauksia integroiva eli yhdistelevä terapeutti. Arvostan kaikkia terapiasuuntauksia ja pyrin kouluttautumaan ammatillisesti laaja-alaisesti ja ennakkoluulottomasti. Olen psykoterapeutti (Valvira), aikuisten yksilöterapeutti (Kela,menetelmänä kuvataideterapia),pari- ja perheterapeutti (Kela), taideterapeutti, VTM, sosiaalityöntekijä, sosiaalialan ammatillinen opettaja, kirjallisuusterapiaohjaaja, taideterapeuttisen ryhmän ohjaaja ja uniryhmäohjaaja. Psykofyysisen psykoterapian 1 v. koulutus 2017-2018, Kriisiterapian 1 v. koulutuksessa 2018-2019. Ohjaan myös luovaan ilmaisuun pohjautuvia ryhmiä. Olen kouluttanut sosiaalialan tulevia ammattilaisia yli 20 vuotta ja ohjannut lukemattomia opiskelijoiden käytännön asiakastyön harjoittelujaksoja ja opinnäytetöitä. Tarjoan myös työnohjausta sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille.
Erityisalueeni ovat luovaan ilmaisuun perustuvat terapiat ja niiden soveltaminen psykoterapiatyössä. Minulla on pitkä kokemus asiakastyöstä.

Mitä istunnoillani tehdään

Kuuntelen, mitä haluat minulle kertoa. Mietimme yhdessä, mitä tarvitset terapiassasi. Puhumisen lisäksi voimme käyttää niin halutessasi myös muita sinulle sopivia työtapoja. Kelan tukemassa yksilöterapiassa menetelmänäni on kuvataideterapia. Pariterapiassa pyrimme yhdessä selvittelemään parisuhteessa ilmeneviä ajankohtaisia vaikeuksia, mutta myös tarkastelemaan suhdetta kannattelevia tekijöitä. Jos valitset taideterapian, käytämme luovaa ilmaisua, kuvan tekemistä ja kirjoittamista terapiassa. Tärkeää on mielestäni, että saat terapiassa turvallisen tilan, ajan ja paikan, jossa voit rauhassa tuntea, ajatella ja käsitellä sinulle merkityksellisiä asioita kanssani.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Seksuaalisiin ongelmiin Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Persoonallisuushäiriöön Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen psykoterapeutti, aikuisten yksilöterapeutti (menetelmänä kuvataideterapia) ,taideterapeutti ja pari- ja perheterapeutti. Olen tehnyt terapia- ja asiakastyötä useita vuosia. Voin ottaa vastaan niin itse maksavia kuin myös Kelan kuntoutusterapiassa olevia yksilö-,- pari - ja perheterapia-asiakkaita.
Minulla on lisäksi taideterapia-asiakkaita ja ohjaan myös ryhmiä. Olen opettanut sosiaalialan ammattikorkeakoulussa valmistuvia ammattilaisia yli 20 vuotta. Opetukseni on liittynyt mm. lastensuojeluun, sosiaalityön menetelmiin, ratkaisukeskeisyyteen, päihdetyöhön, opinnäytetöiden ja harjoittelujen ohjaukseen, perhe-, kriisi- ja verkostotyöhön.
Erityisalueeni ovat luovaan ilmaisuun perustuvat terapiat ja niiden soveltaminen psykoterapiatyössä. Minulla on pitkä kokemus asiakastyöstä. Olen hankkinut jonkin verran lisäkoulutusta myös mindfulnessiin ja meditaatioon liittyen. Kehoterapian 1 v. koulutuksessa 2017-2018. Kriisiterapian 1 v. koulutuksessa 2018-2019.

Asiakaskuntani

Työskentelen aikuisten ja yli 16-vuotiaiden kanssa yksilöterapiassa ja lisäksi parien, perheiden ja ryhmien kanssa. Työnohjausta sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille.

Tutustumiskäynnin hinta

90,00

Vakiokäynnin hinta

90,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Yksilöterapia 90 e/45 min (Kelan tuki mahdollinen, menetelmänä kuvataideterapia)
Pariterapia 110 e/60min, Pariterapia 150 e/90 min (Kelan tuki mahdollinen)
Perheterapia 120 e/60 min, Perheterapia 165 e/90min (Kelan tuki mahdollinen)

Taideterapia 90 e/60 min (itse maksaville, ei Kelan korvausta)
Työnohjaus 95 e/60 min
Työnohjaus 120 e/90 min