Etusivu / Löydä apua / Riitta Södervall

Riitta Södervall

Psykoterapeutti, Psykiatrian erikoissairaanhoitaja, Perheterapia
Tornio,
Suomi
Asiakasryhmät
Nuoret 13-17v Ryhmät Perheet Parit Ikäihmiset yli 67v Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja
Olen kouluttaja perheterapeutti, työnohjaaja, ja EMDR I ja II terapeutti. Olen työskennellyt 40 vuotta avoimen dialogin hoitomallin työyhteisössä. Teen myös yksilöterapiaa asiakaslähtöisesti. Minulla on kriisi ja traumaorientaatio osaamista. Terapeuttina pidän tärkeänä toivon ylläpitämistä.
Psykoterapiasuuntaus
  • Perheterapia
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

EMDR

Millainen terapeutti olen

Olen terapeuttina avoin, aktiivinen, läsnäoleva ja laajasti asiakkaan elämäntilanteeseen paneutuva. Minulla on 40 vuoden työkokemus psykiatrisesta hoitotyöstä. Olen ollut yksilö-, perhe-, pari- ja ryhmäterapeuttina. Asiakaskunta on ollut laaja. Asiakaspalautteissa minun on kerrottu olevan helposti lähestyttävä ja asiakkaita kunnioittava terapeutti.

HUOM. Yhteydenotot välittyvät Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun.

Mitä istunnoillani tehdään

Terapiatilanteissa olen asiakaslähtöinen, perheen ja verkoston huomioon ottava psykoterapeutti. Olen aktiivinen ja läsnäoleva. Asiakkaan kanssa terapiassa käytössäni on monipuolinen työkalupakki, minulla on mm. kursseja, koulutusta ja kokemusta kognitiivisesta työotteesta, trauman ja elämänkriisin merkityksestä mielenterveyteen. Käytän myös keho / tietoisuustaitoharjoitteita. Hoidon arvioita tehdään puolivuosittain ja tarvittaessa tehdään muutokset terapiatyöskentelyssä. Terapiatyössäni on tärkeää toivon ylläpitäminen ja mottona on "kyllä elämä kantaa".

Tarjoan apua
Fyysisen sairauden käsittelemiseen Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Univaikeuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Psykoottisiin häiriöihin Persoonallisuushäiriöön Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Itsetuhoisiin ajatuksiin Vaikeaan elämäntilanteeseen Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisiin ongelmiin Paniikkikohtauksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Elämäntapamuutokseen Pahaan oloon Huonoon itsetuntoon Vanhemmuuden haasteisiin Työuupumukseen Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Erityiskohderyhmät
Psykoottiset häiriöt
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen työskennellyt Länsi-Pohjan psykiatrian tulosalueella yhteensä 40 vuotta mm. Keroputaan sairaalan osastoilla ja eri avohoidon yksiköissä. Olen ollut alusta sakka kehittämässä Avoimen dialogin hoitomallia, joka alkujaan kehitettiin psykoosipotilaan hoitomalli. Olen osallistunut työntekijänä hoitomallista tehtyihin väitöstutkimukseen. Olen opiskellut perheterapeutiksi ja kouluttajaksi. Lisäksi minulla on psykodynaaminen 2 vuoden yksilöterapia koulutus 10 ov. Lapin yliopiston järjestämä työnohjaaja koulutus ja jatkokoulutus esimiestyön ja työyhteisöjen työnohjaukseen.. Lisäksi minulla on koulutusta ja kurssia kognitiiviseen terapian sekä kriisi- ja traumakoulutusta.
Olen tehnyt Kelan lasten ja nuorten perhekuntoutusta 12 vuotta, ohjannut Kelan kuntoutuskursseja masennuksesta toipujille niin yksilö- kuin parikurssia 13 vuotta. Lisäksi minulla on EMDR I ja EMDR II koulutus.

Asiakaskuntani

Työskentelen aikuisten kanssa. Kiinnostuksenani ovat masentuneet, traumat ja elämänkriisissä olevat asiakkaat.

Lisätiedot

Yli 40 vuoden kokemus psykiatrisesta avoimen dialogin hoitotyöstä, trauma ja kriisi orientoitunut.

Tutustumiskäynnin hinta

90,00

Vakiokäynnin hinta

90,00

Lisätiedot hinnoittelusta