Etusivu / Löydä apua / Raini Kilpinen

Raini Kilpinen

Psykoterapeutti, Kasvatustieteen maisteri, Ratkaisukeskeinen
Oulu,
Englanti Ruotsi Suomi
Asiakasryhmät
Lapset alle 13v Nuoret 13-17v Ikäihmiset yli 67v Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja
Sovellan psykoterapeuttina useita näkökulmia ja hyödynnän työssäni yli kahdenkymmenen vuoden käytännön kokemustani lasten, nuorten, aikuisten ja perheiden parissa. Tärkeintä on vuorovaikutus ja sen toimiminen. Olen myös ratkaisukeskeinen taidepsykoterapeutti. Olen empaattinen ja herkkävaistoinen.
Psykoterapiasuuntaus
  • Ratkaisukeskeinen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

Taideterapia

Millainen terapeutti olen

Pysoterapeuttina todennan hoitomuotoa, jossa apua tarvitseva ja terapeutti käsittelevät hankalia asioita ja niistä seuranneita henkisiä vaikeuksia keskustelemalla ja/tai toiminnallisesti esim. taideterapian keinoin. Arvioin ja kehitän omaa osaamistani jatkuvasti. Suunnittelu-toteutus-arviointi-kehittäminen on itsestäänselvä toimintatapani.
Vuodet opetustehtävissä ovat auttaneet moninaisten lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä, kohtaamisessa sekä työkentelyotteeni suunnittelussa lasten ja nuorten yksilölliset taito- ja tietotasot huomioiden. Koulutuksen ja kokemukseni myötä olen sisäistänyt, että avainasemassa onnistuneeseen terapiaprosessiin on ihmistuntemus ja lämmin vuorovaikutus, jonka myötä myös oma motivaationi tehdä terapiatyötä pääsee heijastumaan asiakaslähtöisiin terapiakokonaisuuksiin. Koen terapiatyöni pohjautuvan perusperiaatteeseen: asiakkaani ottaa itse vastuun ympäristöstään ja omasta paranemisprosessistaan.

Mitä istunnoillani tehdään

Kuuntelen, olen läsnä ja esitän hyödyllisiä kysymyksiä. Tarjoan sinulle tilan, ajan ja paikan ja mahdollisuuden käsitellä niitä asioita joiden vuoksi olet päätynyt hakemaan terapiaa. Mitä toiveita ja tavoitteita sinulla on terapian suhteen? Miten niihin päästään? Mitä olet jo tehnyt? Mistä huomaat edistymisesi? Voimme käyttää apuna myös tietoisuusharjoituksia ja käyttää kuvataideterapeuttisia menetelmiä. Joskus terapiaistunto voi tuntua myönteiseltä ja voimauttavalta. Toisinaan voit olla väsynyt ja uupunut, kun käyt läpi raskaita asioita. Kaikki tunteet ovat mahdollisia. Hankalien asioiden prosessoimisesta voi löytyä oivalluksia, joiden avulla seuraavalla tapaamiskerralla on aivan uusi näkökulma.

HUOM. Yhteydenotot välittyvät Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun. En valitettavasti pysty ottamaan vastaan uusia Kela-asiakkaita tällä hetkellä.

Tarjoan apua
Fyysisen sairauden käsittelemiseen Univaikeuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Vaikeaan elämäntilanteeseen Menneisyyteni käsittelyyn Vihanpurkauksien hallitsemiseen Fobiaan/kammoon Pakko-oireisiin Paniikkikohtauksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Elämäntapamuutokseen Pahaan oloon Huonoon itsetuntoon Vanhemmuuden haasteisiin Työuupumukseen Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Erityiskohderyhmät
Persoonallisuushäiriöt Lastensuojelun asiakkaat Kehitysvammaiset Adoptio & sijoitus
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Kasvatustieteiden maisteri (KM), luokanopettaja, erikoistumisaineet psykologia ja erityispedagogiikka, kuvataideterapia erityisopetuksen menetelmänä-erikoistumisopinnot (2009), erityistason ratkaisukeskeinen psykoterapeutti (2012), ratkaisukeskeinen taideterapeutti (2014) voimauttava valokuva hoidollisessa työssä (6op, 2009), tanssi-liiketerapia voimavarana ja symbolisuus ja metaforat tanssi-liiketerapiassa (viikonloppukurssit 2010), vahvuudet ja voimavarat käyttöön - menetelmiä ratkaisukeskeiseen koulutyöhön (6op, 2014).

Asiakaskuntani

Lapset, nuoret ja aikuiset.

Tutustumiskäynnin hinta

90,00

Vakiokäynnin hinta

90,00

Lisätiedot hinnoittelusta