Etusivu / Löydä apua / Raija Tiainen

Raija Tiainen

Psykoterapeutti, Yhteiskuntatieteiden maisteri, Ratkaisukeskeinen
Tampere, Keskusta
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Nuoret 13-17v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja
Jokainen meistä tarvitsee apua ja tukea jossain elämän kohdassa. Apu ja tuki pitäisi siis olla saatavilla helposti ja nopeasti, kaikille. Avun ja tuen tarpeita olen oppinut ymmärtämään kuuntelemalla keskustelukumppaneitani, asiakkaita ja kysymällä heiltä.
Psykoterapiasuuntaus
  • Ratkaisukeskeinen
Millainen terapeutti olen

Olen aktiivinen kuuntelija. Myötätuntoisuudesta ja myönteisestä asenteesta saan hyvää palautetta. Ihmiset ovat erilaisia ja jokainen on arvokas oman erityisyytensä kanssa. Siksi hyväksyntä, sallivuus ja arvostus ovat työtäni ohjaavia arvoja. Hyvässä yhteistyössä asiakkaan eli keskustelukumppanini kanssa puramme ja tutkimme asioita ja tilannetta, kuljemme kohti tavoitteita ja yhdessä löydämme ratkaisuja erilaisiin mieltä painaviin asioihin, elämän haasteisiin ja käännekohtiin.
Pohdimme yhdessä, etsimme mahdollisuuksia, vastauksia ja ratkaisuja niihin kysymyksiin, joita elämä on kunkin eteen tuonut, nuorena, aikuisena tai ikääntyvänä. Vaikka opittavaa on koko eliniäksi, koen että olen saanut hyvän pohjan psykoterapiatyölle koulutuksesta, elämänkokemuksesta ja kohtaamieni ihmisten kautta.

HUOM. Yhteydenotot ohjautuvat Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun.

Mitä istunnoillani tehdään

Pidän tärkeänä, että työskentelemme hyvässä yhteistyössä. Työskentelen ratkaisukeskeisesti, kuuntelen tarkkaan jokaisen tarinan. Kysyn tarkentavia tai avaavia kysymyksiä, jotta meille syntyisi mahdollisimman selkeä näkymä ja kuva. Asiat voivat olla isoja tai pieniä, ne ovat kaikki yhtä tärkeitä silloin, kun niistä on haittaa. Ratkaisut voidaan löytää yhden tapaamisen aikana, voidaan tarvita muutama tapaaminen, tai tarvitaan pidempi aika. Toivon, että kynnys avun hakemiselle olisi matala ja apua sekä tukea olisi saatavilla nopeasti, riittävästi ja kullekin tarpeittensa mukaisena. Masennus eri elämäntilanteissa, työelämään ja opiskeluun liittyvät haasteet, ihmissuhteet, menetykset ja oman paikan löytäminen elämässä ovat yksittäisinä asioina kaikkein tutuimpia. Ja on toki muitakin elämän kirjoon kuuluvia aiheita.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Paniikkikohtauksiin Menneisyyteni käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Elämäntapamuutokseen Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Itsetuhoisiin ajatuksiin
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Sosiaalipsykologi, sosiaalityöntekijä (YTM) Tampereen yliopisto, Psykoterapeutti (ET), ratkaisukeskeinen, LTI, NLP Master Practitioner, Tampereen yliopiston täydennyskoulutuskeskus

Olen tehnyt kohtalaisen pitkän työuran asiakastyössä mielenterveyden saralla sekä asiakastyön kehittämisen ja kouluttamisen parissa.

Asiakaskuntani

Työskentelen ensisijaisesti nuorten ja aikuisten kanssa.

Lisätiedot

Yhteydenotot ohjautuvat Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun.

Tutustumiskäynnin hinta

90,00

Vakiokäynnin hinta

90,00

Lisätiedot hinnoittelusta