Etusivu / Löydä apua / Nina Kilkku

Nina Kilkku

Psykoterapeutti, Psykiatrian erikoissairaanhoitaja, Pariterapia
Tampere, Keskusta
Suomi Englanti
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Parit Perheet
Terapian kesto
Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.
Olen koulutukseltani psykiatrinen sairaanhoitaja, perhe- ja paripsykoterapeutti ja terveystieteiden tohtori. Asiakastyötä teen kahtena iltana viikossa (ma ja to) Tampereen keskustassa. Otan vastaan pääsääntöisesti pareja (myös Kelan korvaama perhe- tai paripsykoterapia).
Psykoterapiasuuntaus
  • Pariterapia
  • Perheterapia
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Millainen terapeutti olen

Minulla on 25 vuoden kokemus mielenterveystyön alueella niin asiakastyössä kuin tutkimus-, kehittämis- ja koulutustehtävissä. Päivätyössäni koulutan tulevia ja jo ammatissa toimivia mielenterveystyön osaajia. Asiakkaiden kanssa käytän kaikkea tätä vuosien varrella syntynyttä osaamista monipuolisesti.

Kelan kuntoutuspsykoterapian palvelutuottaja olen perhe- ja paripsykoterapiassa.

Mitä istunnoillani tehdään

Työskentelyn lähtökohtana on aina asiakkaan tilanne on kyse sitten yksilöasiakkaasta tai parista. Perhe- ja paripsykoterapiassa käytetään tilanteen ja tarpeen mukaan eri viitekehyksien mukaisia menetelmiä. Parityöskentelyyn voi sisältyä myös joitakin yksilökäyntejä ja vastaanotolla tapahtuvan työskentelyn lisäksi saatetaan sopia muun muuassa kotona tehtävistä harjoituksista.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Seksuaalisiin ongelmiin Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Psykoottisiin häiriöihin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Erityiskohderyhmät
Psykoottiset häiriöt
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen toiminut mielenterveystyön eri alueilla pitkään ja koulutan päivätyössäni nykyisiä ja tulevia ammattilaisia mielenterveyteen ja mielenterveysongelmiin liittyvissä asioissa. Tutkimus- ja kehittämistoimintani on sijoittunut niin edistävän ja ennaltaehkäisevän työn alueelle kuin mielenterveysongelmien hoitoon. Väitöstutkimukseni (2008) käsitteli ensipsykoosipotilaiden ja heidän läheistensä hoitoa ja johdatti minut opiskelemaan lisää perheiden kanssa tehtävää työtä perheterapeuttikoulutuksessa. Paripsykoterapiakoulutus täydensi tätä osaamista edelleen. Nykyisin teen asiakastyötä pääsääntöisesti parien kanssa.

Asiakaskuntani

Asiakkainani on sekä yksilöasiakkaita että pareja, jonkin verran myös perheitä. Syyt yhteydenotolle ovat hyvin monenlaisia, kuten mm. erilaiset elämän kriisitilanteet, vuorovaikutuksen ongelmat tai mielenterveys- ja päihdeongelmat.

Pareilla usein myös perheen ja/tai parin tämän hetken tilanteeseen, suhteeseen ja seksualisuuteen liittyvät pulmat ovat yhteydenoton taustalla. Eron uhka, toteutumassa oleva tai jo toteutunut ero saattavat olla myös käyntien syinä. Apua kannattaa hakea myös jo varhaisessa vaiheessa, kun tilanne ei ole vielä kriisiytynyt ja tarvitaan ulkopuolista apua esimerkiksi kommunikaatio-ongelmissa parin kanssa.

Tutustumiskäynnin hinta

75,00

Vakiokäynnin hinta

110,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Yksilöasiakkaat: 75 €/60 min
Parit ja perheet: 75 €/60 min, 110 €/90 min (parien ja perheiden tapaamisajan pituus yleensä 1,5 tuntia)

Summary in English | Sammanfattning på svenska

Education: R.N (Psychiatric Nursing 1991), Psychotherapist (Family therapy 2011 and Couple therapy 2013), PhD (Nursing Science 2008).
Workexperience: 27 years in the field of mental health care in different tasks, including RDI and education. Private practice as a psychotherapist two evenings a week with individual clients, families and especially couples.