Etusivu / Löydä apua / Minna Margareta Björkqvist

Minna Margareta Björkqvist

Psykoterapeutti, Sairaanhoitaja, Ratkaisukeskeinen
Tampere, Keskusta
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Nuoret 13-17v Parit Perheet
Terapian kesto
Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Olen perhe-ja paripsykoterapeutti sekä ratkaisukeskeinen yksilöpsykoterapeutti. Terapiaistunnot ovat aktiivisia ja näkökulma on positiivinen ja tulevaisuuteen suuntautuva. Terapia istunnot ovat voimavarakeskeisiä. Työskentelen asiakasta kuunnellen ja kunnioittaen lyhyissä/ pitkissä terapiasuhteissa.
Psykoterapiasuuntaus
  • Ratkaisukeskeinen
  • Kriisi- ja trauma
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

EMDR Hypnoosi

Millainen terapeutti olen

Terapeuttina arvostan terapeuttista suhdetta, mikä pohjautuu luottamukseen, kunnioitukseen ja läsnäolemisen taitoon. Terapeuttina olen keskusteleva ja helposti lähestyttävä ja arvostan myös huumoria terapia istunnoissa. Terapiaistunnoissa keskitytään haasteisiin, joita asiakas tuo istunnoissa esille ja lähdetään yhdessä etsimään ratkaisuja niihin. Lääkärin suosituksesta annan myös tasavirtastimulaatiohoitoja (tDCS) sovitusti. Olen valmistunut 2017 EMDR-terapeutiksi. Pyrin työssäni jatkuvasti kouluttautumaan ja uudistumaan ja tätä kautta saamaan uusia työvälineitä sekä itseni että asiakkaiden käyttöön.

Mitä istunnoillani tehdään

Työskentelytapani pohjautuu ennen kaikkea kuuntelemiseen, keskustelemiseen ja aktiiviseen vuorovaikutukseen asiakkaan kanssa. Terapiaistunto pohjautuu paljolti ratkaisukeskeisiin työtapoihin. Terapiaistuntojen lähtökohtana on yksilöllisyyden kunnioittaminen. Asiakas tuo terapiassa esille omat käsityksensä ongelmista, tavoitteista ja aiemmista onnistumisista ja vahvuuksista. Terapeuttina teen tarkennuksia ja selvennyksiä, jotka kunnioittavat asiakkaan näkökulmaa. Ratkaisut ovat yksilöllisiä, koska ne ovat rakennettu asiakkaan itsensä kertomien ja hänen omasta elämästään nousevien henkilökohtaisten poikkeuksien ja selviytymiskeinojen varaan. Hyödynnän myös toisinaan lehtiötaulua asioiden havainnollistamiseen ja ulkoistamiseen. Piirrän myös mielelläni sukupuuta ja elämänjanaa asiakkaiden kanssa lehtiötaululle (fläppitaululle) kummankin nähtäväksi ja tarkasteltavaksi. Terapian tarkoituksena on etsiä ja rakentaa ratkaisuja yhdessä asiakkaan kanssa sanallisen vuorovaikutuksen kautta.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Seksuaalisiin ongelmiin Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Persoonallisuushäiriöön Psykoottisiin häiriöihin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Erityiskohderyhmät
Kaksisuuntainen mielialahäiriö Kipuun liittyvät vaikeudet Lastensuojelun asiakkaat Monikulttuurisuus/maahanmuuttajat Neuropsykiatriset potilaat Pakko-oireinen häiriö Persoonallisuushäiriöt Psykoottiset häiriöt
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Mielisairaanhoitaja (Valvira) , Sairaanhoitaja, lasten sairaanhoito (Valvira) , Erityistason perheterapeutti (Valvira, Kela-pätevyys) Paripsykoterapeutti (Valvira, Kela-pätevyys), Ratkaisukeskeinen yksilöpsykoterapeutti (Kela-pätevyys) , Psykososiaalinen tuki traumaattisissa tilanteissa (debriefing), Strukturoitu diagnostinen haastattelu (SCID)-koulutus, CERAD-muistitutkimus-koulutus, EMDR-terapeutti 2017. Olen osallistunut Tieteellisen Hypnooson ry järjestämään koulutukseen Hypnoosin perusteet 2018. Olen työskennellyt kolmekymmentä vuotta psykiatrian parissa. Ensimmäiset kymmenen vuotta työskentelin nuorten kanssa. Aikuispsykiatrialla työskentelin kaksikymmentä vuotta ja nyt viimeiset kolme vuotta olen työskennellyt lastenpsykiatrialla.

Asiakaskuntani

Työskentelen aikuisten ja yli 16-vuotiaiden nuorten kanssa. Työskentelen myös perheiden ja pariskuntien kanssa mielelläni. Kiinnostuksenani on etenkin monipuolinen asiakastyö, ilman erityistä, nimettyä kriisiä tai haastetta.

Lisätiedot

Valitettavasti tällä hetkellä en pysty ottamaan uusia asiakkaita yksilöterapiaan.

Tutustumiskäynnin hinta

75,00

Vakiokäynnin hinta

75,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Pariterapia 90min/ 130 ja perheterapia 90min/150