Etusivu / Löydä apua / Minna Kivimäki

Minna Kivimäki

Psykoterapeutti, Sosionomi, Ratkaisukeskeinen
Mikkeli, Keskusta
Lappeenranta, keskusta
Suomi
Asiakasryhmät
Ryhmät Perheet Parit Lapset alle 13v Nuoret 13-17v Ikäihmiset yli 67v Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Viikonloppuaikoja Ilta-aikoja Päiväaikoja
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.
Olen monipuolisen sosiaali- ja terveydenhuollon taustan omaava ratkaisukeskeinen psykoterapeutti, joka on kiinnostunut erilaisista elämänmuutoksista. Minulla on asiakkaan tilannetta tarvittaessa kokonaisvaltaisesti tutkiva ja soveltuvin osin toiminnallinen työskentelyote.
Psykoterapiasuuntaus
  • Ratkaisukeskeinen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

Neuropsykiatrinen valmentaja

Millainen terapeutti olen

Työskentelen ratkaisukeskeisesti asiakkaan tilannetta kokonaisvaltaisesti huomioiden, yhdessä tutkien ja soveltuvin osin toiminnallisia menetelmiä hyödyntäen. Monipuolinen koulutus- ja työkokemus mahdollistaa asiakkaiden tilanteiden tutkimisen monesta eri näkökulmasta käsin. Motivoin asiakasta ja tarvittaessa annan tilaa pohtia asiaa tarpeellisen ajan. Kannustan asiakasta tekemään omaan elämään soveltuvia ratkaisuja, joita voi pohtia turvallisessa, hyväksyvässä ja arvostavassa vuorovaikutussuhteessa. Yhdessä asiakkaan kanssa etsimme keinoja säädellä ja käsitellä tunteita ja oppia uusia toimintatapoja tulevia tilanteita varten. Opettelemme myös vaikeita, vähemmän puhuttujen keskusteluaiheiden käsittelyä.

HUOM. Yhteydenotot välittyvät Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun. Tarjolla ainoastaan etävastaanottoja.

Mitä istunnoillani tehdään

Tapaamisten lähtökohtana on keskustelu, jonka teemat pääsääntöisesti määrittää asiakas. Tarvittaessa ja asiakkaan niin halutessa käytän keskustelun apuna esimerkiksi erilaisia lomakkeita, kortteja, työvälineitä, joiden avulla on tarkoitus aktivoitua pohtimaan keskustelun aihetta uudenlaisesta näkökulmasta. Annan asiakkaalle myös tarvittaessa palveluohjausta.

Tarjoan apua
Seksuaalisiin ongelmiin Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Persoonallisuushäiriöön Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Fyysisen sairauden käsittelemiseen Univaikeuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Vaikeaan elämäntilanteeseen Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Menneisyyteni käsittelyyn Vihanpurkauksien hallitsemiseen Fobiaan/kammoon Pakko-oireisiin Paniikkikohtauksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Elämäntapamuutokseen Pahaan oloon Huonoon itsetuntoon Vanhemmuuden haasteisiin Työuupumukseen Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Erityiskohderyhmät
Neuropsykiatriset potilaat Lastensuojelun asiakkaat
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Opintoja
- sosionomi (amk) 2012
- ratkaisukeskeinen psykoterapeutti 2019
- yhteiskuntatieteiden maisteri (sosiaalityö, sivuaineena sosiaali- ja terveyshallintotieteen perusopinnot) 2016-

Muut opinnot
- ratkaisukeskeinen (ADHD) neuropsykiatrinen valmentajakoulutus 2010
- ravintovalmentajakoulutus 2015
- lasten ja nuorten psyykkinen hyvinvoinnin perusopinnot 2014
- työ- ja organisaatiopsykologian perusopinnot 2017

Olen työskennellyt
- ikäihmisten vuodeosastolla, päihdedementoituneiden ryhmäkodissa
- kotihoidossa
- sosiaalipäivystyksessä
- lasten, nuorten ja perheiden parissa perhetyössä ja -kuntoutuksessa, lastensuojelussa ja oppilashuollon perheohjauksessa
- pitkäaikaistyöttömien, vammaisten ja kehitysvammaisten päätösten parissa

Olen kohdannut kriisejä ja sosiaalista hätää, joissa ovat näyttäytyneet neuropsykiatrian, mielenterveyden, päihteiden, talousvaikeuksien, työ- ja toimintakyvyn, kasvatuksen, perhekriisien ja työelämätilanteisiin liittyvät kysymykset.

Asiakaskuntani

Olen kiinnostunut työskentelemään ihmisen koko elämänkaarta koskevien kysymysten äärellä, asiakkaiden ollessa vauvasta vaariin sekä erilaisista ryhmittymistä (yksilö, pariskunta, perhe, eri elämän vaiheisiin liittyvät ryhmät). Mottoni ”elämä on jatkuva muutos ja jokaisen käännettävissä olevan kiven alta voi löytyä vastaus” suuntaa kiinnostukseni elämässä esiintyvien kysymysten äärelle yksilön, pariskunnan, perheen tai jonkin muun ryhmän etsiessä tarvitsemiaan vastauksia ja tavoittaakseen oman näköisen ja riittävän hyvän elämän. Tähän ihminen yksilönä vuorovaikutussuhteessa ja osana laajempaa kokonaisuutta (esim. parisuhde, perhe, työyhteisö, yhteiskunta, luonto) tarjoaa monipuolisesti mielenkiintoisia mahdollisuuksia.

Minulla on 16- 67-vuotiaiden osalta yksilökuntoutuspsykoterapiaan ja 16-25-vuotiaiden osalta vanhempien ohjauskäynteihin Kela-oikeus.

Lisätiedot

HUOM! Tarjoan ainoastaan etävastaanottoja.
Aikavaraukset verkossa Terapiatalo Nosteen sivuston www.terapiatalonoste.fi kautta.

Tutustumiskäynnin hinta

100,00

Vakiokäynnin hinta

100,00

Lisätiedot hinnoittelusta

100€/ 45min.
Huom! Lopullinen hinta näkyy Terapiatalo Nosteen ajanvarauksessa.