Etusivu / Löydä apua / Marketta Suontakanen-Kamaja

Marketta Suontakanen-Kamaja

Psykoterapeutti, Psykiatrian erikoissairaanhoitaja, Psykoanalyyttinen
Helsinki, Katajanokka
Suomi Viittomakieli
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Parit Perheet
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.
Olen kokenut psykoanalyyttisen/-dynaamisen- suuntauksen ylemmän erityistason psykoterapeutti. Erityisalaani traumat ja kriisit: seksuaalinen hyväksikäyttö/väkivalta ja perheväkivalta. Puhumisen ja tutkimisen tukena toiminnalliset/draamamenetelmät. Yksityisvast.otto: HKI, Katajanokka (ratikka 4)
Psykoterapiasuuntaus
  • Psykoanalyyttinen
  • Kriisi- ja trauma
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

Kriisit ja traumat Seksuaaliterapeuttinen osaaminen

Millainen terapeutti olen

Psykoanalyyttinen viitekehys antaa työlleni vahvan pohjan, mutta en ole pelkästään hiljaa kuunteleva psykoterapeutti. Tuen ja autan kysymyksillä eteenpäin. Toiminnalliset ja psykodraamamenetelmät voivat auttaa joskus, kun puhuminen ja pohtiminen ovat ”jumissa”.

Asiakkaan arvostaminen ja ehdoton luottamuksellisuus ovat pohja työlleni. Terapian rajat ovat selkeät (aloitus ja lopetusajat, tauot, maksuasiat).

Mitä istunnoillani tehdään

Istumme vastakkaisissa tuoleissa. Asiakas saa aloittaa hänelle sillä hetkellä tärkeimmästä asiasta. Työskentelemme tämän päivän asioiden ja ongelmien kanssa, ja usein sitä kautta siirrymme miettimään, kuinka tämä asia on näkynyt aikaisemmin elämässä. Lapsuuden ja nuoruuden aikana tapahtuneet asiat tulevat sitä kautta luontevasti käsittelyyn. Vaikeiden asioiden pitkäkestoiselle käsittelylle antaa mahdollisuuden kaksi kertaa viikossa toistuva 2 – 3 vuotta kestävä tiivis psykoterapia.
Unet ovat ”kuningastie alitajuntaan” Sigmund Freudin sanoin. Joskus unien kautta aukeaa ymmärrystä omaan tilanteeseen.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Seksuaalisiin ongelmiin Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Persoonallisuushäiriöön Psykoottisiin häiriöihin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Erityiskohderyhmät
Persoonallisuushäiriöt Vakavasti traumatisoituneet potilaat ja dissosiaatiohäiriöt Seksuaalisuuden ja sukupuolisuuden monimuotoisuus
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Nykyinen tehtävä:
Oma täyspäiväinen praktiikka vuodesta v.2003 lähtien

Koulutus:
Ylemmän erityistason psykoterapeutti Tampereen yliopiston IPA:n koulutusorganisaatiossa 2002-2005. 1 v mittainen kriisi- ja traumatyöhön erikoistuminen v.92-93. Psykodraamakoulutus 95-99 (Moreno-instituutti). Psykiatrinen erikoissairaanhoitaja -84 (Oulu). Lukuisa määrä alan koulutusta työn ohessa.

Kokemus ja muu koulutus:
Ennen praktiikkaani tein Kelan kuntoutuskursseja työuupuneille ja seksuaalisen väkivallan ja -hyväksikäytön kohdanneille Tampereella n. 9 v:n ajan 1995-2003. Työskentelin myös järjestöissä, mm. Tampereen Rikosuhripäivystyksen ensimmäisinä työntekijöinä, missä erityisosaamiseni fokusoitui perheväkivallan kokeneisiin ja seksuaalisesti hyväksikäytettyihin ihmisiin. 2000-luvun alussa sain RAY:n 3v- rahoituksen kouluissa lasten kanssa tehtävään ennaltaehkäisevään työhön (koulukiusaaminen, perheväkivalta lasten kannalta ja seksuaalinen häirintä).

Asiakaskuntani

Teen työtä yli 16-vuotiaiden kanssa. Lyhyemmät työskentelyt mahdollisia. Työnohjaukset ja pariterapiat mahdollisia. Hyvä motivaatio terapiatyöskentelyyn on hoitotyön perusta.

Lisätiedot

Yhteydenotot: (1) yhteydenottolomakkeen kautta; (2) Tekstiviestinä 050-4606029 tai (3) sähköpostilla: msk@concentra.fi

Tutustumiskäynnin hinta

60,00

Vakiokäynnin hinta

90,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Kela-korvaus on 57,60€.